Haluaisitko olla fiksumpi? – Syö jäätelöä aamiaiseksi

13.5.2018

Mikä olisikaan parempaa kuin jälkiruoan syöminen aamupalaksi?

Jo viime vuonna ravintotieteilijät kertoivat suklaakakun olevan tulevaisuuden trendiaamupala. Nyt olemme saaneet entistä parempia uutisia: japanilainen tieteilijä Yoshihiko Koga paljastaa, ettei makeat herkut ole vain trendikkäitä aamupaloja –ne tekevät meidät myös viisaammiksi.

 

Koga väittää, että jäätelön syöminen aamupalaksi parantaa ihmisen valppautta ja henkistä suorituskykyä

Koga tutki asiaa useissa kokeissa, joissa hän pyysi tutkittavia syömään jäätelöä aamuisin välittömästi herätyskellon soimisen jälkeen. Syömisen jälkeen koehenkilöiden tuli suorittaa erilaisia henkistä suorituskykyä mittaavia kokeita tietokoneella.

Koga huomasi, että jäätelöä syönyt ryhmä kykeni reagoimaan nopeammin ja prosessoimaan tietoa paremmin verrattuna kontrolliryhmään, jossa jäätelöä ei syöty.

 

Kylmyyden ja sokerin sekoitus saattaa olla syynä tuloksiin

Olisi helppoa olettaa, että tulokset johtuvat vain siitä, että tutkittavat söivät jotain jääkylmää, mutta Koga todistaa toisin. Hän nimittäin toisti kokeen myös jäävedellä. Tutkittavat olivat kyllä valppaampia, muttei läheskään yhtä valppaita kuin jäätelöä syöneet. Ehkä tulokset ovatkin seurausta kylmyyden ja sokerin sekoituksesta.

On vielä epäselvää, voittavatko henkiset seuraukset jäätelön negatiiviset terveysvaikutukset. Jatkossa tuleekin vielä tutkia, onko päivittäisellä jäätelön syönnillä pitkäaikaisia vaikutuksia henkiseen kehitykseen.

Siihen asti tämä tutkimus toimii kuitenkin loistavana tekosyynä herkutella jäätelöllä heti seuraavana aamuna.

 

Lue myös: Paranna keskittymiskykyä: 3 aivoruokaa ja oikeat annokset

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Metro.co.uk
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Jarosław Ceborski