Paranna keskittymiskykyä: 3 aivoruokaa ja oikeat annokset

15.10.2019

Uusi trendi hyvinvointitutkimuksissa on aivoruoka, joka edesauttaa mielen toimintojen sujuvuutta.

Aamiainen

Tutkimusten mukaan aamiaista ei kannata skipata. Päinvastoin, aamiainen voi parantaa lyhytkestoista muistia ja huomiointikykyämme. Aamiaisen syövät oppilaat suoriutuvat muita paremmin. Tutkijoiden listan mukaan parasta aivoruokaa aamuisin ovat hedelmät, maitotuotteet ja laadukkaat kuidut. Liian raskas aamiainen heikentää keskittymiskykyä.

Pähkinät, siemenet

Pähkinät ja siemenet ovat hyviä antioksidanttien lähteitä. Niiden luonnolliset hyvät rasvat antavat energiaa pitkään. Nauti näitä tehoaineita kourallinen joka päivä sellaisenaan, salaateissa tai keitoissa. Nappaa ensi kerralla leffaan mukaan irtokarkkien sijasta pieni pussillinen pähkinöitä.

Tumma suklaa

Tumma suklaa sisältää antioksidanttien lisäksi kofeiinia, joka sopivana annoksena nostaa keskittymiskykyämme. Sopiva annos on rivi pieniä paloja tai pari suurta. Liian suuri määrä kofeiinia väsyttää, sopiva määrä toimii stimulanttina, piristää ja nostaa huomiokykyä.

Lue lisää: ruoka & juoma uutisia

Kirjoittaja:

Luova yrittäjä, kuvaaja, kaikesta terveellisestä ja kauniista inspiroituva bloggaaja ideoi ruokaa, joka hellii makuhermoja ja hyvinvointia, on helppoa valmistaa ja aineet ovat helposti saatavilla. Resepteissä ei ole sokeria eikä jauhoja. Ruoan lisäksi lifestyle-kirjoituksissa inspiroidutaan hyvästä olosta, jooga & spa-tunnelmista, onnellisuudesta ja stessinhallinnasta, matkoista maailmalla, Suomen saaristosta ja kodin sisustamisesta.