Etkö uskalla harrastaa kunnolla erilaisia petipuuhia – tässä 10 mahdollista syytä

10.12.2017

Petipuuhien harrastaminen ei ole vain hauskaa; se lievittää myös stressiä, vahvistaa immuniteettiä ja voi jopa pidentää elinikääsi. Joillekin meistä Petipuuhat voi kuitenkin aiheuttaa syyllisyyden, pelon tai ahdistuneisuuden tunteita.

Tästä syystä Superdrug Online Doctor, brittiläinen lääkefirma teetti tutkimuksen 2000 amerikkalaisella ja eurooppalaisella. He halusivat selvittää ihmisten suurimmat taka-ajatukset Petipuuhia kohtaan ja tässä ovat tulokset:

Oppiaksemme lisää aiheesta, kysyimme neuvoa Emily Morselta, seksi- ja parisuhde-ekspertiltä.

 

Kumppanisi ei halua pitää kumiukkoa

Kyllä, Petipuuhat paljaana tuntuu erilaiselta ja joidenkin mukaan myös paremmalta. Silti, taudeilta ja tahtomattomalta raskaudelta suojautuminen on tärkeämpää kuin hieman suurempi nautinto. Jos hän haluaa välttämättä edetä paljaana, Morse kehottaa vastaamaan: ”Haluatko mieluummin olla kokonaan ilman Petipuuhia?”

Tällä tavalla kumppanillesi ei jää vaihtoehtoja. Jos hän haluaa käyttää ”mutta sinähän syöt pillereitä”-kortin, muistuta häntä siitä, etteivät pillerit suojaa taudeilta. Muista myös pitää omaa varastoa sen varalta, että miehellä ei olekaan kumiukkoa.

Lisäksi, vaikka kumiukot tappavat monien ihmisten mielestä nautinnon, voi kumiukoista löytää monia vaihtoehtoja. ”Kokeile eri makuisia, kokoisia ja muotoisia kumiukkoja löytääksesi mieleisesi,” Morse ehdottaa.

Jos kumppanisi vastustelee vähänkin, muista pysyä kovana: “Jos hän loukkaantuu tai yrittää silti edetä paljaana, käske häntä pukea vaatteensa takaisin päälle!” Morse muistuttaa.

 

Kumppanillasi on ikävä tauti

“Tiedän, ettei aihe ole maailman seksikkäin, mutta yritä puhua tilanteesta etukäteen kumppanisi kanssa,” Morse sanoo. On kuitenkin muistettava, ettei kaikki välttämättä ole rehellisiä tai edes tietoisia tautitilanteestaan, mikä voi johtua testauksen puutteesta tai oireettomuudesta.

Siksi onkin erityisen tärkeää käyttää kumiukkoa, sillä se on ainoa tapa mielenrauhan saamiseen, Morse neuvoo. ”Ei kannata riskeerata terveyttään yhden illan nautinnon takia.”

Lue myös: 12 intiimiä kysymystä joita et kehtaa kysyä

 

Kumi rikkoontuu / pyyhastelu johtaa tahattomaan raskauteen

Kumin rikkoutuminen on hyvin epätodennäköistä, eikä sen pidä antaa häiritä makuuhuoneen menoa. Muista vain tarkastaa kumin kunto ennen aktia ja huolehdi, että se kääriytyy kunnolla peniksen päälle. ”Kannattaa myös lisätä hieman liukastetta kumiin, jotta siinä on riittävästi liukkautta,” Morse sanoo. ”Joskus liukuvoiteen puute voi johtaa kondomin rikkoutumiseen.”

Äläkä unohda kumin oikeaoppista riisumista: pidä kumin tyvestä kiinni ja vedä kumin pois niin, että kaikki sperma pysyy sen sisällä.

 

Kumppanisi ei tule pitämään alastomasta kehostasi

On totta, että meillä kaikilla on tiettyjä epävarmuuksia – oli kyse sitten ekstrakiloista tai näppylästä pakarassa, Morse muistuttaa. Mutta sen sijaan, että keskittyisit näihin huolenaiheisiin, yritä siirtää kaikki fokus nautintoon, hän neuvoo.

Totuus on kuitenkin se, ettei kumppaniasi kiinnosta näppyläsi tai jenkkakahvasi. ”Hän on vain innoissaan saadessaan olla kanssasi sängyssä,” Morse kertoo.

 

Kumppanisi ei hyväksy kieltävää vastausta

Ennen Petipuuhien harrastamista, kysy itseltäsi: Luotanko häneen? Tekeekö hän oloni turvalliseksi? Vaikka monet naiset keskittyvätkin kumppanin miellyttämiseen, Morse suosittelee päinvastaista lähestymistapaa. Yritä tunnistaa, onko kumppanisi valmis kunnioittamaan toiveitasi. Jos näin ei ole, ei hän ole sinulle varmastikaan sopiva ihminen.

Morsella on selkeät ohjeet tämän pelon kumoamiseen: ”Jos kumppanisi ei hyväksy kieltävää vastausta, pue vaatteet päällesi ja poistu, sillä sinun ei tule ikinä suostua asioihin, joita et halua.”

Lue myös: 3 Suurinta syytä, miksi ihmiset eivät halua harrastaa petipuuhia

 

Kumppanisi tekee jotain, mistä et pidä

Mieti omia seksuaalisia rajoja ennen vaatteiden riisumista, Morse sanoo. “Mieti esimerkiksi, oletko valmis harrastamaan Petipuuhia tuntemattoman ihmisen kanssa ja oletko valmis suojaamattomaan ”toimintaan”.

Oli kyse sitten mistä tahansa, pidä periaatteistasi kiinni,” hän neuvoo. Uusien asioiden kokeileminen kuuluu terveelliseen seksielämään, mutta muista, että kokeilujen tulee tapahtua luotettavan ihmisen kanssa.

Omista tunteista tulee myös puhua: “Miehet eivät ole ajatuksen lukijoita. Onkin täysin hyväksyttävää pitää tauko, istua ylös ja kertoa, että et pidä tästä ja tästä etkä ole siihen nyt valmis ja ehdottaa vaihtoehtoisia asioita,” Morse ehdottaa.

 

Elimistösi tekee jotain noloa petipuuhien aikana

Seksi on sotkuista. “Petipuuhien aikana syntyy paljon asioita – erilaisia ääniä, purkauksia, eritteitä – mutta niitä ei tule ottaa liian vakavasti,” Morse kertoo.

Jos kumppanisi on tuomitseva tai ei pidä jostain asiasta, jonka elimistösi tekee, on hän todennäköisesti epäkypsä eikä välttämättä kovinkaan sopiva henkilö sinulle, hän muistuttaa.

 

Kumppanisi ei laukea tai tyydyty Petipuuhien aikana

Laukeamisen ei tule olla päämäärä. Jos sinä tai kumppanisi ette laukea, ei se tarkoita Petipuuhien epäonnistuneen, Morse selittää. ”On paljon nautinnollisia asioita, jotka tapahtuvat Petipuuhien aikana huolimatta siitä, saatko orgasmin vai et.”

Jos haluat nostaa kumppanisi orgasmin todennäköisyyttä, kommunikaatio on avainasemassa. Morse suosittelee kysymyksiä, kuten: “Mitä haluaisit minun nyt tekevän?” tai “Haluatko minun etenevän hitaammin vai nopeammin?” tai ”Haluatko minun käyttävän suutani vai käsiäni?”

Anna kumppanillesi vaihtoehtoja tai neuvoja sen sijaan, että vain kysyt jatkuvasti: ”Pidätkö tästä?” tai ”Etkö pidä tästä?”.

Lue myös: 10 vinkkiä, joiden avulla laukeat kuin ilotulitus

 

Olet huono Petipuuhissa

Morse haluaa tehdä yhden asian selväksi: Kukaan ei ole huono Petipuuhissa. Saatat olla hieman kokematon tai viime kerrasta voi olla vierähtänyt tovi, mutta niin kauan, kun olet valmis kommunikoimaan kumppanisi kanssa, ei sinulla Morsen mukaan ole mitään pelättävää.

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Health.com
Lähde: Artikkelikuva: Pixabay / Pexels