3 Suurinta syytä, miksi ihmiset eivät halua harrastaa seksiä

27.11.2017

Seksuaaliterapeutti Jill Blakewaylla on omat mielipiteensä parisuhteista ja seksistä: “Ilman seksiä olette vain läheisiä kämppiksiä.”

Hän on törmännyt tuhansiin pareihin vastaanotollaan ja tietää, että seksin puuttuminen vaikuttaa erittäin negatiivisesti parisuhteeseen. Ja tutkimusten mukaan hänen asiakkaansa ovat vain pieni osa 40 miljoonasta ihmisestä, jotka elävät seksittömässä parisuhteessa.

 

Uupumus

Kun työskentelet kovaa koko päivän, ei illalla jaksa oikein tehdä muuta kuin avata kirjan ja käpertyä peiton alle makoilemaan. Liikunta ei todellakaan kuulosta houkuttelevalta myöskään. Ratkaisu? Älä harrasta seksiä iltaisin.

Parempia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi aamuseksi tai viikonloput, kun lapset katselevat televisiota. Etsikää kumppaninne kanssa aika, joka sopii molemmille, ja pitäytykää siinä. Ette välttämättä harrasta seksiä niin usein kuin seurustelunne alkuaikoina, mutta saatte lisää intiimiyttä elämäänne.

 

Stressi

Blakeway kertoo, että stressi vaikuttaa miehiä enemmän naisten haluihin, sillä keskittyminen on olennainen osa naisen seksuaalista herkkyyttä. Stressaantunut olotila estää keskittymisen, jolloin nainen ei tunne omaa kehoaan riittävästi.

”Stressi saa naisen puristamaan painekattilan lailla,” Blakeway vertaa, ja suosittelee akupunktiota, joogaa ja meditaatiota stressinhallintaan.

 

Kehonkuva

Naiset joutuvat jatkuvasti katselemaan epärealistisia, plastiikkakirurgialla tai Photoshopilla ryyditettyjä kuvia televisiossa ja sosiaalisessa mediassa. Koska kuvastot hehkuttavat täydellistä vartaloa, on helppoa tuntea alemmuuden tunnetta.

Blakeway rohkaisee kehittämään divisioonan oman pään sisälle; porno on esiintymistä mutta seksi kumppanin kanssa on aitoa. Ja vaikka kumppanisi kiihottuu visuaalisesta materiaalista, ei hän voi nähdä kaikkea sinussa kerrallaan. Hän keskittyy niihin osa-alueisiin, jotka kiihottavat juuri sinua.

Keskity siis niihin osiin kehostasi, joihin olet tyytyväinen ja yritä unohtaa kaikki muu.

 

Lue myös: Naiset kyllästyvät parisuhteissaan seksiin vuoden jälkeen

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Health.com
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Naomi August