9 syytä miksi sinun kannattaa käydä kylmässä suihkussa

26.9.2016

Tämä saattaa vaikuttaa asialta, joka sotii normaaleja vaistoja vastaan, mutta oikeasti kylmällä suihkulla on monia etuja verrattuna kuumaan kylpyyn. Jotkut niistä saattavat vaikuttaa yllättäviltä ja toisien vaikutukset ovat heti nähtävillä! Käännä kahva kylmälle ja lukaise alta miksi itsensä jäädyttäminen veden alla kannattaa.

 

1. Pistä kahvi pois, kylmä suihku on parempi herättäjä.

Aamuinen kylmä suihku antaa sinulle luonnollisen adrenaliinipistoksen, joka antaa sinulle energiaa koko päiväksi. Vaikka jääkylmän suihkun alle vartiksi seisomaan jääminen ei kuulosta houkuttelevalta, älä pelkää! Voit vaikka vain huuhtaista itsesi pikaisesti minuutin tai kahden pikapyrähdyksellä saaden tällä tavoin päiväsi käyntiin.

 

2. Kylmät suihkut > terapeuttista.

Hydroterapialla on pitkä historia lääketieteellisessä käytössä aina antiikin aikaan saakka. Jopa Hippocrates itse otti kylmiä suihkuja sairaana. Kylmä vesi kiihdyttää verenkiertoa aivoihin ja parantaa noradrenaliinin kulkua saaden sinut luonnollisella tavalla onnelliseksi. Nyt tiedät miksi uimarit ja rantahirmut ovat aina yhtä onnellisia!

 

3. Saa salonkikelpoinen tukka ilman vaivaa.

Kuumat suihkut saattavat tuntua iholla hyvältä, mutta entäpä hiukset? Ei niinkään. Kylmällä vedellä on enemmän etuja, se auttaa kiinnittämään kosteuden ja estää kaksihaaraisia, antaen sinulle silkinpehmeät kiiltävämmät hiukset.

 

4. Paranna verenkiertoasi sekunneissa.

Ammattiurheilijat ovat tehneet “jääkylvyistä” kuuluisia treenin jälkeisiä rutiineja, ja vaikka et haluaisikaan mennä ihan niin pitkälle, voit saavuttaa samat edut kylmällä suihkulla lenkin jälkeen. Tämä auttaa pumppaamaan verta suonissasi, boostaa sydämesi toimintaa ja lähettää verta sisäelimillesi, jotta ne pysyvät lämpimänä antaen niille sopivan pistoksen happea, jotta ne toimisivat optimaalisella tasolla.

 

5. Paranna aineenvaihduntaasi luonnollisesti.

Erittäin matala lämpötila pakottaa kehoasi parantamaan sen lämpötilaa jatkuvasti, joka polttaa kaloreita. Tämä tarkoittaa kohonnutta aineenvaihduntaa, joka auttaa sinua polttamaan rasvaa nopeammin. Jihaa!

 

6. Kauniimpi iho on mahtava sivuvaikutus.

Kylmä vesi voi toimia aika tehokkaana aknehoitona. Kuumalla vedellä peseminen kuivattaa ihoasi ja avaa huokoset, jättäen ne alttiiksi ulkoisille tekijöille. Tämän lisäksi jääkylmä vesi supistaa ihohuokosia, joka ehkäisee niitä tukkeutumasta.

 

7. Lievitä hellien lihasten kipua.

Olemme kaikki tietoisia siitä, että ensiapu venähtäneeseen nilkkaan tai ötökänpuremiin on kylmäkalle tai vastaava. Tätä samaa käytäntöä voi kokeilla väsyneisiin lihaksiin: intensiivisen treenin jälkeen voit parantaa lihasten arkuutta käymällä kylmässä suihkussa aina treenisi jälkeen.

 

8. Sano hei hei stressille.

Tiede on todistanut, että kylmässä kylvyssä käyminen tai kylmä suihku vähentää dramaattisesti kehomme virtsahappopitoisuutta, joka on erittäin suuri stressin aiheuttaja.

 

9. Parempi vaihtoehto lampaiden laskemiselle.

Kasvaminen, maalaisjärki (aka äidin sanat) osoittaisivat, että lämmin kylpy olisi hyvä tapa saada kunnon yöunet. Mutta tämä stressiäkin lievittävä keino, eli kylmä suihku, on huomattavasti parempi keino saada sinut nukahtamaan Uni-Masan unihiekkoihin.

LUE LISÄÄ: TERVEYS JA HYVINVOINTI JUTTUJA

 

Lähde: Pulptastic

Artikkelikuva: Pixabay