8 Asiaa, jotka elimistössäsi tapahtuu intiimin kanssakäymisen aikana

28.11.2017

Oletko ikinä miettinyt, mitä kehossasi tapahtuu höyryävän petipuuhien aikana? Kehosi reagoi niin hyvillä (lisääntynyt sensitiivisyys ja hyvien hormonien eritys) kuin huonoilla (virtsaputken tulehduksen riskin kasvu) tavoin. Seuraavassa 8 asiaa, joita elimistössäsi tapahtuu aktin aikana:

 

1. Hyvien hormonien eritys.

Petipuuhat stimuloivat esimerkiksi oksytosiinin, joka saa sinut tuntemaan läheisyyttä muihin, sekä dopamiiniin, joka aktivoi aivojen palkitsemiskeskuksen, eritystä. Tuloksena tunnet itsesi tyydyttyneeksi ja läheisemmäksi kumppanisi kanssa.

 

2. Verisuonet laajenevat. 

Mitä laajentuneet verisuonet aiheuttavat? “Klitoriksesi ja häpyhuulesi turpoavat vaginan seinämien tapaan,” kertoo urologi Jennifer Berman. ”Turpoamisen ansiosta erität enemmän eritettä ja liukasteita.” Lisäksi kasvosi ja rintasi punastuvat.

Lue myös: Naiset paljastavat kolme parasta laukeamiseen johtavaa sentoa

 

3. Kehosi herkkyys lisääntyy räjähtävästi.

Erogeeniset alueesi, esimerkiksi nännit, korvat, kaula ja genitaalialueet, tulevat erityisen herkiksi johtuen kiihtyneestä verenkierrosta ja tunteita kiihdyttävistä välittäjäaineista.

 

4. Bakteerit saattavat voimistua.

Petipuuhien aikana vaginan ja anuksen bakteerit saattavat päätyä virtsaputkeen ja lisääntyä, mikä voi johtaa virtsaputken tulehdukseen. Vinkki: Käy aktin jälkeen pissalla huuhdellaksesi bakteerit pois.

Lue myös: 21 asiaa joita ei pida murehtia intiimin kanssakäymisen aikana

 

5. Poltat hieman kaloreita.

Tutkimusten mukaan 70-kiloinen henkilö polttaa noin 21 kaloria kuuden minuutin petipuuhien aikana. Seksi ei välttämättä ole aivan yhtä raskasta kuin spinning-tunti, mutta puolen tunnin aikana voi kuitenkin polttaa noin 100 kaloria.

 

6. Sykkeesi kiihtyy. 

Sänkytoiminta kiihdyttää sykettä aivan kuin mikä tahansa muukin aerobinen liikunta. Syke saavuttaa huippunsa laukeamisen aikana ja palaa normaalille tasolleen 10-20 minuutissa laukeamisen jälkeen.

Lue myös: 6 syyta harrastaa enemman intiimiä kanssakäymistä

 

7. Lihaksesi herkistyvät. 

“Laukeamisen aikana lantionpohja supistuu tahtomattasi,” tohtori Berman kertoo. Kun pyrit aktiivisesti jännittämään ja rentouttamaan lantionpohjasi lihaksia petipuuhien aikana, voit kiihdyttää turvotusta, kiihottumista ja nautintoa.

 

8. Rentoudut. 

Laukeaminen on vahva rentoutumislääke: Orgasmi aktivoi nimittäin prolaktiinin, rauhoittavan hormonin tuotantoa. Prolaktiinipitoisuus on suurimmillaan unen aikana.

Lue myös: Voiko intiiimi sessio parantaa yöunia?

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Health.com
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Matheus Ferrero