7 tapaa, joilla toimistotyöläinenkin voi laihduttaa

4.7.2017

Joudutko istumaan toimistossa aamusta iltaan tietokoneesi ääressä? Toimistotyöläiselle painon pudottaminen voi tuntua uskomattoman vaikealta. Ainoa kehonosa, joka saa säännöllistä treeniä, on sormesi, eivätkä loputtomat epäterveelliset välipalat loisteputkilamppujen alla varsinaisesti auta asiaa.

“Lisäksi, jos työsi on stressaavaa, saatat syödä tunteiden varassa,” kertoo Rebecca Scritchfield, ravintoterapeutti ja Body Kindness-kirjan kirjoittaja.

Voit tietenkin yrittää niin sanottua työpöytätreeniä: jalkojen venyttely kesken työpuhelun? Miksipä ei. Se ei kuitenkaan johda tuloksiin, sillä toimistotyö koostuu usein liiasta istumisesta, Scritchfield sanoo. ”Jos et ole vaihtamassa aktiivisempaan työhön, tulee sinun saada liikuntaa jollain muulla tavalla.”

Seuraavilla tutkitusti toimivilla strategioilla voit pudottaa painoasi, vaikka istuisitkin työpöydän ääressä päivät pitkät.

 

1. Priorisoi 30 minuutin treeni joka päivä.

Tutki kalenteriasi ja yritä tunkea jokaiseen päivään 30 minuutin liikunnalle varattu ajanjakso. Vähennä kaikkea terveydelle haitallista ja ylimääräistä toimintaa, kuten sosiaalisen median selaamista tai television katselua.

Jos et kykene elämään katsomatta Netflixistä lempisarjasi uusimpia jaksoja, kokeile treenaamista television katselun yhteydessä, Scritchfield ehdottaa.

 

2. Tee portaikosta kuntosalisi.

Kun menet töihin, valitse portaat hissin sijasta. Olet varmaan kuullut neuvon aikaisemminkin? Niin ajattelinkin.

Scritchfield ehdottaakin, että voit suorittaa puolen tunnin liikuntasi kulkemalla portaita kolme 10 minuutin pätkää päivän mittaan. Tai sitten vaikka 30 minuuttia putkeen. Portaiden kiipeäminen on yllättävän tehokasta.

Lue myös: 16 Tapaa tiputtaa painoa nopeasti

 

3. Unohda välipala-automaatit.

Välipala-automaatin voi helposti korvata omalla pöytälaatikolla. Kun lopetat sipsien syömisen ja ahdat pöytäsi täyteen kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä ja esimerkiksi teetä, syömäsi kalorimäärät pienenevät huomattavasti.

 

4. Juo 2,7 litraa vettä päivässä.

Scritchfieldin mukaan aktiivisten naisten tulisi juoda vähintään 2,7 litraa vettä päivittäin, myös viikonloppuisin. Veden juominen työpäivän aikana vie väsymyksen pois, pitää sinut nesteytettynä, ehkäisee päänsärkyä ja vähentää napostelua.

Vessareissut voivat lisääntyä, mutta sekin on vain positiivista; keräät enemmän askelia päivän aikana kävellessäsi vessaan ja takaisin.

Lue myös: Pudota painoa juomalla 2 lasia vettä ennen jokaista ateriaa 2 viikon ajan

 

5. Suosi proteiinipitoisia välipaloja.

Kun tunnet nälänhimon yllättävän, yhdistä lempihedelmäsi johonkin proteiininlähteeseen. Proteiini kasvattaa lihaksia ja sulaa hitaammin kuin hiilihydraatit ja sokeri, joten vältyt äkkinäisiltä verensokeripiikeiltä.

Mahdollisia proteiininlähteitä ovat esimerkiksi pähkinät, maapähkinävoi, siemenet, kuivaliha tai vaikkapa kovaksi keitetty kananmuna.

 

5. Tuo lounas kotoa.

Vaikka työpöydän luota poistuminen lounastauolla lieventää stressiä ja tuo elintärkeitä askelia, lounaaksi nautittu burrito voi kuitenkin tuhota kaiken hyödyn. Burrito tai muu kaloripitoinen roskaruoka tekee olotilasi löysäksi ja laskee työtehoasi. Parempi vaihtoehto on tuoda töihin kotitekoinen, ravitseva lounas, jonka voi mennä syömään vaikka ulos puistoon.

Lue myös: Nämä 10 ruokaa auttavat painonhallinnassa!

 

7. Työskentele seisten.

Tutkimukset osoittavat, että seisomatyö kuluttaa 9 kaloria enemmän tunnissa kuin istumatyö. Kulutuksen lisäksi seisominen parantaa verensokeritasoja, mikä myös auttaa pudottamaan painoa.

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Prevention.com
Lähde: Pixabay.com / Free-Photos