Pudota painoa juomalla 2 lasia vettä ennen jokaista ateriaa 2 viikon ajan

27.1.2021

”Näin paljon pudotin painoa juotuani 2 lasillista vettä ennen jokaista ateriaa 2 viikon ajan.”

Lue asiaa testanneen henkilön tuloksista. (Alkuperäisen artikkelin on kirjoittanut Marygrace Taylor):

 

Ei mikään mullistava neuvo

Mitä tulee painonpudotusvinkkeihin, “juo enemmän vettä” ei varsinaisesti ole maailmaa mullistava neuvo. Mutta vaikka monet meistä on kuulleet tämän vinkin miljoona kertaa, lähes mikään tutkimus ei ole saanut osoitettua toimiiko tämä todella… Siis ennen kuin vasta nyt.

 

Vesi tehostaa painonpudottamista

Aiemmin tänä vuonna brittitutkijatiimi pyysi ylipainoisia aikuisia syömään vähäkalorisia ruokia ja valmistautumaan jokaiseen ateriaan juomalla 0,5 litraa puoli tuntia ennen syömistä jotta he näkisivät edistääkö veden juominen painonpudotusta. Ja se auttoi! 12 viikon jälkeen nämä henkilöt olivat pudottaneet noin kilon verran enemmän painoa verrattuna heihin, jotka noudattivat ainoastaan vähäkalorista ruokavaliota. Ja kuten varmasti jo arvelitkin, tutkijat päätyivät siihen tulokseen, että vesi täytti vatsaa ennen ateriaa niin, että osanottajat söivät vähemmän.

Lue myös: Juotko tarpeeksi vettä? – Nestehukan 11 oiretta

 

Mitä tapahtuu, jos juo vettä säännöllisesti?

En tiedä teistä, mutta itse käytännössä vihaan eri diettejä. En kykene laskemaan kaloreita. Yrittäessäni aktiivisesti säätää annoskokojani oikeiksi tai jättäessäni jälkiruuan kokonaan syömättä huomaan lähinnä olevani entistä nälkäisempi. Tämä sai minut miettimään: mitä tapahtuisi, jos alkaisin juomaan vettä ennen jokaista ateriaa muuttamatta mitään muuta ruokavaliostani? Pystyisinkö syömään ilman, että tunteeni puuttuvat peliin? Tiputtaisinko painoa, vai juoksisinko vain vessassa 20 minuutin välein?

 

Alkutilanne – Lähtöpaino

Ennen aloittamista sain puhuttua editorit ostamaan minulle digitaalisen vaa’an – olinhan tekemässä tätä projektia puhtaasti tieteen nimissä. Ensimmäisenä koeaamuna nousin vaa’alle. Koirani koitti astua vaa’alle kanssani, mikä todella sai numerot näyttämään pahalta. Saatuani hänet irti jalastani, näytti vaaka lukemaa 57kg.

Lue myös: Mitä päänsäryt kertovat terveydentilastasi? – 10 erilaista oiretta

 

Milloin vettä kannattaa juoda?

Kahden viikon ajan join uskollisesti 0,5 litraa vettä lähes jokaista ateriaa ennen. (Aina kun aviomieheni näki minun juovan vettä, hän totesi ”Oletan, että syömme puolen tunnin päästä?” Hauska tyyppi.) Muutamassa tilanteessa tämä opittu tapa oli hieman epäkäytännöllinen – esimerkiksi silloin, kun menin ulos syömään.

Ottaen huomioon, että ensin sinun tulee odottaa, että ylipäänsä pääset istumaan ja tämän jälkeen joudut odottamaan, että saat ruokasi, on 30 minuutin laskeminen etukäteen käytännössä mahdotonta. Joten näissä tilanteissa join veden ennen kuin lähdin kotoa. En kuitenkaan huomannut erityistä eroa siihen kuinka täydeksi tunsin itseni.

 

Juo enemmän – syö vähemmän

Muutaman päivän jälkeen aloin unohtelemaan, että minun tulisi juoda vettä puoli tuntia ennen ateriaa. En kuitenkaan halunnut jättää hommaa kesken, joten join veden juuri ennen ateriaa. Kuten voi arvata, tämä sai minut tuntemaan itseni todella täydeksi, joten jatkoin tällä tiellä. Aloin säännöllisesti jättämään neljäsosan ruuastani syömättä.

Olen yleisesti ollut juuri se tyyppi, joka syö joka ikisen murusen ruuastaan, joten tämä tuntui todella kummalta. Tämä tuntui mahtavalta myös sen vuoksi, että vaikka söin vähemmän, en kokenut jääväni mistään paitsi. Sitä paitsi huomasin myös, että olen energisempi etenkin iltapäivän lounaan jälkeen. En tiedä johtuiko tämä siitä, että join enemmän vettä vai siitä, että söin vähemmän ruokaa.

Lue myös: Parhaat ruoat ja juomat, jotka auttavat ummetukseen

 

Pieni, mutta merkittävä ero

Kahden viikon jälkeen hyppäsin jälleen vaa’alle. Lopullinen paino oli noin 56 kiloa, noin kilon verran vähemmän kuin aloittaessa. Ei ihan mielettömästi, mutta toisaalta minulla ei myöskään ole niin paljon tiputettavaa painoa ylipäänsä. Ja kun miettii, että muutin ainoastaan vedenjuontirutiiniani, olin aika vaikuttunut.

Joten kyllä. Juomalla vettä ennen syömistä on helppoa ja kivutonta vähentää syömääsi ruokamäärää, jotta voisit tiputtaa painoa. Varmista vain, että lähelläsi on jatkuvasti vessa, koska rakkosi tulee toimimaan aikaisempaa useammin.

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Women¨s Health
Lähde: Artikkelikuva / PIxabay