6 tutkittua keinoa kasvattaa onnellisuuttasi

12.2.2017

Välillä on hyvä pysähtyä ajattelemaan, miten elämä / vuosi on mennyt ja mitä taas toivoisi tulevilta hetkiltä. Onnellisuus on yksi elämän merkittävimpiä arvoja ja sitä kai me kaikki elämältämme toivomme. Uuden, onnellisen vuoden ja elämän rakentamiseen voimme vaikutta hyvin palon ihan itse.

YK on nimennyt Kansainvälisen onnellisuuden päivän, jota on vietetty jo kolme kertaa. Viimeksi sen kunniaksi julkaistiin uusi, laajoihin tutkimuksiin perustuva kokonaisuus. Sitä varten perustettu Action of Happiness –organisaatio kylvää selkeitä keinoja ja käytännön asioita, jotka perustuvat viimeisiin tutkimustuloksiin ja jotka kasvattavat sekä omaa onnellisuuttamme ja hyvinvointiamme että muiden onnelliseksi tekemistä.

Koska hyvinvointi on yksi oman blogini tärkeimmistä arvoista, kirjoitin aiheesta enemmänkin, YK:n Onnellisuuden päivänä ja sen jälkeen: Onnellisuuden perusteet ja yhteisöllisyys lisää onnellisuutta, Tässä tiivistettynä minusta tärkeimmät kohdat.

Onnellisuuden kasvattamisen portaat:

 

01. Tee asioita muille

Ei yllätä, että antaminen löytyy listan kärjestä. Maailman vanhin viisaus lienee, että todellinen onnen löytäminen on mahdollista vain auttamalla muita ihmisiä.

 

02. Yhdessä olo ja yhteisöllisyys

Ihmiset, joilla on vahvoja ihmissuhteita ovat onnellisempia, terveempiä ja elävät vanhemmiksi. Läheiset suhteet, ja laajemmat sosiaaliset verkostot ovat tärkeitä. Pienilläkin teoilla on merkitystä. Pidä huolta läheisistäsi ja ota kontaktia yksinäiseen naapuriin.

 

03. Ole tietoisempi, kiinnitä enemmän huomiota tähän hetkeen

Läsnäolon ja tämän hetken täysillä elämisen ja huomioimisen oppiminen tekee ihmeitä hyvinvoinnillemme, olemme sitten töissä tai kadulla kävelyllä, syömässä tai ystävien kanssa. Anna mielellesi hieman omaa aikaa. Pysähdy joka päivä viideksi minuutiksi, hengitä ja vain viivy siinä hetkessä.

onni_c

 

04. Kokeile ja opi uusia asioita

Opi hukkaamaan itsesi asioihin, joihin rakastut. Oppiminen vaikuttaa voimakkaasti hyvinvointimme lisäämiseen. Uudet asiat ja ideat auttavat meitä pysymään uteliaina ja mukana menossa. Oppiminen antaa meille myös hyödyllisiä suorittamisen tunteita ja kehittää itsetuntoamme, keskittymiskykyämme ja henkistä kestävyyttämme. Kokeile tänään jotain ensimmäistä kertaa. Tee itse sushia, valitse uusi reitti, lue eri uutiset tai käy paikallisessa nähtävyydessä, jota et tunne.

 

05. Tunteet – etsi hyvää ja keskity siihen

Positiiviset tunteet, kuten ilo, kiitollisuus, inspiraatio ja ylpeys eivät vain tunnu hyviltä, vaan ne myös nostavat suorituskykyämme, laajentavat perspektiiviämme ja parantavat vastustuskykyämme ja fyysistä terveyttämme.

 

06. Tee asioita, joista nautit

Tuo kotiin kimppu tuoreita tulppaaneita, syö tuoretta ja herkullista ruokaa ja kuuntele lempimusiikkiasi.

Lue lisää: hyvä mieli & onni uutisia

Kirjoittaja:

Luova yrittäjä, kuvaaja, kaikesta terveellisestä ja kauniista inspiroituva bloggaaja ideoi ruokaa, joka hellii makuhermoja ja hyvinvointia, on helppoa valmistaa ja aineet ovat helposti saatavilla. Resepteissä ei ole sokeria eikä jauhoja. Ruoan lisäksi lifestyle-kirjoituksissa inspiroidutaan hyvästä olosta, jooga & spa-tunnelmista, onnellisuudesta ja stessinhallinnasta, matkoista maailmalla, Suomen saaristosta ja kodin sisustamisesta.