4 tapaa saada parisuhteesta entistä vahvempi

18.4.2021

Kukapa ei haluaisi entisestään vahvistaa parisuhdettaan ja parantaa yhteyttä elämänkumppaniinsa? The Secrets of Enduring Love -kirjan kirjoittajat, tohtori Meg John Barker ja professori Jacqui Gabb paljastavat viisi asiaa, joiden avulla voit(te) vahvistaa parisuhdettanne jo tänään.

1. Tee hänelle kuppi teetä

Barker ja Gabb suorittivat tutkimuksen, johon osallistui yli 5000 ihmistä, jotka elävät pitkäaikaisessa parisuhteessa. Yksi asia minkä he huomasivat oli se miten tärkeää pienet, kiltit teot keskellä arkea olivat.

“Ihmiset tuntevat olonsa arvostetuksi, kun heidän kumppaninsa osoittavat pienillä teoillaan sen, että he ajattelevat toista,” he selittävät.

Joskun tärkeintä on nimenomaan arjen pienet teot.

2. Jaa jotain intiimiä

Kommunikaatio on erittäin tärkeää toimivan parisuhteen kannalta. Barkerin ja Gabbin mukaan intiimeistä asioista puhuminen vahvistaakin läheisyyden tunnetta. 1997 tehdyssä tutkimuksessa tuntemattomat parit kyselivät toisiltaan 36 intiimiä kysymystä ja ilmeisesti kaksi osanottajaa ihastui toisiinsa tutkimuksen johdosta.

“Intiimeistä asioista puhuminen vahvistaa läheisyyden tunnetta”

New York Timesin toimittaja Many Len Carton päätti toistaa tutkimuksen kaverinsa kanssa. Hän kuvaili, miten he keskustelivat pitkään asioista, joita tutkimuksen kysymykset heissä herättivät ja loppujen lopuksi tämäkin johti siihen, että he todellakin rakastuivat toisiinsa.

3. Vapauta sisäinen tanssijasi

Kuten kokkaaminen tai TV:n katseleminen, niin tanssimista voi harrastaa yhdessä. Ja sehän voi tarkoittaa hiukan erilaisia asioita eri ihmisille. Se voi olla spontaania hulluttelua, se voi olla tarkoituksenmukaista paineiden päästelyä tai jotain intiimimpää ja seksikkäämpää. Eräs pariskunta, joka osallistui Barkerin ja Gabbin tutkimukseen sanoi, että tanssiminen ja hulluttelu vapauttivat heidät arjen murheista ja tekivät elämästä kevyempää. Tanssista ja musiikista voikin tulla tietynlainen parisuhteen ankkuri.

4. Antakaa toisillenne tilaa

Barkerin ja Gabbin mukaan eräs suuri haaste parisuhteissa on oman ajan löytäminen. Ihmiset ketkä elävät yhdessä omaavat erilaisia tapoja jakaa fyysistä tilaa niin, että jokaiselle löytyy omaa aikaa ja tilaa ja he myös kokevat haasteena sen, jos kumppanilla on erilainen käsitys “omasta tilasta”.

Joillain voi olla huone, autotalli tai jokin tila varattuna yksin olemista varten. Joillain pariskunnilla on jonkinlaiset säännötkin luotuna omaa aikaa varten, kuten saako toista edes häiritä vai pitääkö oveen koputella.

Jos kokonaisen huoneen varaaminen tätä tarkoitusta varten ei ole mahdollista, niin ehkä kotoa löytyisi pienempi tila, josta voisi rakentaa vaikka meditaatiotilan tai muun rauhoittumiseen sopivan lukunurkkauksen tai muun vastaavan. Tämän lisäksi kodin ulkopuolellakin sijaitsevia paikkoja voi käyttää hyväkseen, kuten baareja, kirjastoja ja kahviloita.

Katso lisää uutisia aiheesta seksi & romantiikka!

Lähde: healthista.com
Lähde: Pixabay.com