5 ruokaa, joita pidetään virheellisesti terveellisinä

16.12.2019

Tietyt ruoat kuulostavat monien korviin terveellisiltä, mutta lähemmin tarkasteltuina eivät sitä ole. Tässä viisi sellaista ruokaa.

1. Valmissalaatit

Monissa pikaruokaloiden ja markettien valmissalaateissa voi olla jopa enemmän kaloreita kuin hampurilaisissa. Esimerkiksi Mäkkärin Fiesta Crispy Chicken -salaatissa on enemmän kaloreita kuin Big Macissa.

2. Myslit

Myslejä mainostetaan usein terveydellisyyttä korostavilla mainoslauseilla. Monissa mysleissä on kuitenkin runsaasti lisättyä sokeria – jopa niin paljon, että ne ovat lasten suklaamuroja pahempia sokeripommeja.

3. Valmissmoothiet

Hedelmäsmoothiet voivat myös tuntua terveelliseltä välipalalta. Ne voivat sitä ollakin, mutta joissain kauppojen valmissmoothieissa on jopa 50 grammaa sokeria per pullo. Yhdestä pullosta saat siis kaksi kertaa enemmän sokeria kuin WHO suosittelee nautittavaksi koko päivänä.
Mitäpä jos siis ensi kerralla tekisitkin itse smoothiesi? Katso täältä reseptejä!

4. Valmispuurot

Yksittäispakatut puuroannokset sisältävät usein mm. lisättyä sokeria ja keinotekoisia väriaineita. Myös puuro kannattaa valmistaa kaurahiutaleista ja maustaa itse.

5. Vegesipsit

Punajuuresta, lantusta ja lehtikaalista valmistetut sipsit voivat olla hyviä vaihtoehtoja perunalastuille, mutta terveellisiä nekään eivät ole. Niissä on usein yhtä paljon rasvaa ja suolaa kuin tavallisissakin perunalastuissa.

Lisää juttuja aiheesta Terveys & Hyvinvointi

Lähde: BuzzFeed
Lähde: Pixabay.com