4 Voimakasta luonnollista antibioottia, joihin et tarvitse reseptiä!

26.11.2020

Sairaaloiden antibiooteista on tullut yksiä tämän päivän ylimäärätyimmistä lääkkeistä. Tuloksena ihmiset ovat pilanneet ruoansulatusjärjestelmänsä ja ironisesti, alentaneet immuunikykyään erilaisia infektioita vastaan. Tutustu seuraaviin luonnollisiin antibiootteihin palauttaaksesi immuunivastuksesi:

 

1. Valkosipuli

Ensimmäisenä on vuorossa valkosipuli! Sitä on käytetty lääkkeenä jo vuosituhansia. 1700-luvulla sillä hoidettiin ruttoa.

Valkosipuli omaa antibioottisia, antivirusperäisiä, antisieniperäisiä ja antimikrobisia ominaisuuksia, jotka suojaavat elimistöä ja poistavat huonoja bakteereita. Valkosipulissa on myös runsaasti luonnollisia antioksidantteja, jotka tuhoavat vapaita radikaalisoluja.

Valkosipulin aktiivinen ainesosa, allisiini, on yksi avaintekijöistä pahojen bakteerien tuhoamisessa. Murskaa valkosipuli vapauttaaksesi sen ominaisuudet ja syö se raakana teen tai ruoan kanssa.

 

Lue myös: Tunnetko olosi huonoksi syötyäsi vitamiineja? – Tästä se johtuu

 

2. Oreganoöljy

Oreganoöljy hoitaa patogeenistä bakteeristoa häiritsemättä hyviä bakteereja. Se tuhoaa myös viruksia ja sieniä, mikä tekee siitä voimakkaan, luonnollisen antibiootin ja lääkkeiden kilpailijan.

Oreganoöljyn tärkein mikrobeja tuhoava ainesosa on carvacrol. Jotta syömäsi oreganoöljy olisi riittävän tehokasta, tulisi sen olla sisältää ainakin 70-prosenttisesti carcacrolia.

 

3. Auringonhattu-uute

Auringonhattua on käytetty infektioiden hoitoon jo satoja vuosia. Ennen vanhaan, sillä hoidettiin haavoja, verenmyrkytyksiä, kurkkumätää ja muita bakteerisairauksia. Tänä päivänä auringonhattua käytetään lähinnä nuhan ja flunssan hoitamiseen sen bakteereita tuhoavien ominaisuuksien vuoksi. Auringonhattu taistelee mm. stafylokokkia vastaan, joka aiheuttaa tappavaa MRSA-tautia.

 

4. Manuka-hunaja

Maluka-hunaja on ehkä kaikista maukkain antibiootti. Se kykenee tappamaan useita patogeeneja, kuten MRSA: aa ja lihansyöjäbakteereita. On havaittu, että hunajan tuhoamat bakteerit eivät edes vastustele manukaa, mikä todistaa sen tehon.

Tämä lista ei todellakaan ole kaiken kattava, mutta se on hyvä alku. Näiden viiden herkun lisäksi voit kokeilla reishi-sieniä, oliiviöljyuutetta, sitruunaa, kurkumaa tai neilikkaa vahvistaaksesi immuniteettikykyäsi.

 

Lue myös: Näin kohotat mielialaasi luonnollisin keinoin

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Foodmatters.com/
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Mike Keannelly