15 suurinta harhaluuloa yksinhuoltajista

3.5.2017

Yksinhuoltajien määrä on kasvanut huimasti viime vuosina. Mutta kasvavista määristä huolimatta, yksinhuoltajien täytyy yhä taistella sitkeitä harhaluuloja vastaan siitä, millainen kokemus yksinhuoltajuus todella on. (Ei, jokainen viikonloppu kun lapset ovat exällä, ei ole jatkuvaa biletystä. Ne ovat enemmän jatkuvat pyykkäys- ja nukkumisbileet.)

Alla HuffPost Divorce -lukijat jakavat ärsyttävimmät harhaluulot yksinhuoltajuudesta, joihin he ovat törmänneet vuosien varrella. Katso, mitä heillä on sanottavaa ja jaa omat kokemuksesi kommenteissa.

 

Oletus isän tarpeesta

”Ihmiset ajattelevat lasten, erityisesti poikien, tarvitsevan epätoivoisesti isiään riippumatta siitä, miten mahtavia heidän äitinsä ovat.”

 

Kaikki eivät etsi kumpaania

”Vastoin yleistä uskomusta, emme kaikki ole epätoivoisesti etsimässä uusia kumppaneita. Se ei toiminut ensimmäisellä kerralla ja itse asiassa, yksinhuoltajuus tekee sinusta tarkemman siitä, keitä haluat ympärillesi.”

Lue myös: 20 asiaa, jotka huomaat ”puskettuasi” vauva pihalle

 

Ollaan huolissaan pärjäämisestä

”Ihmiset kysyvät aina ’Miten pärjäät (kolmen lapsen kanssa)?’ Miten en pärjäisi? Ei sitä ajattele, sitä vain tekee, mitä täytyy tehdä.”

 

Yksinhuoltajuuden ja yhteishuoltajuuden ero

”On olemassa väärinkäsitys, että jokainen eronnut on yksinhuoltaja. Joillain onnekkailla on hyvä vanhemmuussuhde lapsen toisen vanhemman kanssa – yksinhuoltajuuden ja yhteishuoltajuuden välillä on iso ero.”

Lue myös: Äiti keksi nerokkaan tavan saada lapsensa siivoamaan keittiön

 

Mitä tauko lapsista tarkoittaa

”Että me vähintään ’saamme tauon’, kun lapset ovat toisen vanhemman luona. En tiedä muista, mutta minun ’taukoni’ on yleensä kaiken sen tekemistä, mitä en voi tehdä lasten kanssa. Ja unta – paljon unta.”

 

Ollaan tietävinään millaista on olla yksinhuoltaja

”En voi sietää sitä, kun naiset sanovat tietävänsä, millaista on olla yksinhuoltaja, koska heidän kumppaninsa tekee paljon töitä! Ei helvetissä se ole sama asia. Sinulla on silti emotionaalinen ja henkinen tuki, taloudellinen vakaus ja lapsillasi on isä.

Perheesi on koossa ja sinulle on lohtua tiedosta, että hän rakastaa ja kaipaa sinua. Hän tulee kotiin ja auttaa ja kaikki on taas normaalia. Yksinhuoltajalla ei ole mitään tuosta.”

Lue myös: Äiti varastaa tyttärensä shown

 

Vaikeaa vai vaivalloista

”Termi ’yksinhuoltajaäiti’ tuo mieleen vaivaa. Se on ehdottomasti vaikeaa, mutta ei vaivalloista.”

 

Saako valittaa?

”Ulkopuoliset ajattelevat, että me kaikki ’valitsimme’ tämän itse ja siksi meidän ei pitäisi valittaa, koska se on oma ’syymme’. Just…”

Lue myös: 7 kesksutelua, jotka voi käydä vain äidin kanssa

 

Rikki / ehjä

”Ei, perheemme eivät ole ’rikki’.”

 

Milloin lapset pyörivät mielessä

”Ihmiset ajattelevat, että kun lapset ovat exän luona, he eivät ole mielessäni. Lapseni ovat mielessäni ihan yhtä paljon, joskus enemmän, kun he eivät ole luonani. Huolehdin paljon ja vaikka erosta on kolme vuotta, itken silti iltaisin, kun näen heidän tyhjät sänkynsä tai lelunsa.”

Lue nyös: Tutkimus – Lapset perivät viisautensa äidiltään

 

Voi yksinhuoltaja pärjätä itsekseen?

”Että kukaan voi onnistua siinä ihan yksikseen. Naimisissa tai ei, se todella vaatii kylän.”

 

Oletus varallisuudesta ja vapaa-ajasta

”Liian moni tuntuu ajattelevan, että olemme kaikki joko sosiaaliturvan varassa tai että meillä on puolet ’hänen’ kamoistaan. Ai niin, ja että me heivaamme lapsemme joka tilaisuuden tullen harrastaaksemme humalaisia seksiseikkailuita ja villejä tyttöjen iltoja.”

Lue myös: Äidit ovat alipalkattuja – näin paljon heidän pitäisi tienata vuodessa

 

Onko yksinhuoltaja tylsistynyt?

”Että kotona lapsia hoitavalla yksinhuoltajaäidillä on liian paljon aikaa kulutettavana ja hänen täytyy olla tylsistynyt. Haha, juu ei”

 

Loukussa vai vapaa?

”Yksi harhaluulo, johon olen törmännyt on, että minun täytyy olla todella surkea tai tuntea olevani loukussa yksinhuoltajaäitinä. Olen niin paljon onnellisempi yksinhuoltajana kuin koskaan avioliitossani.”

Lue myös: Jätetty, raskaana oleva nainen saa lahjan, joka muuttaa hänen elämänsä

 

Minkälaisia lapsista tulee?

”Että lapset kasvavat jotenkin kieroon. Totuus on, että avioero johtaa usein onnellisempaan kotiympäristöön ja lapsista kasvaa kunnollisia aikuisia.”

 

Mitä tarkoittaa olla sinkku?

”Että sinkkuus ei ole valinta. Yksinhuoltajat voivat olla onnellisia, täyttyneitä ja kokonaisia.”

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Huffington Post
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay