Äidit ovat alipalkattuja – näin paljon heidän pitäisi ansaita vuodessa

28.3.2017

Akateeminen tutkimus osoittaa äitien olevan huomattavan alipalkattuja.

 

Äidit tarvitsevat palkkapäivän

Jälleen yksi argumentti sille, että äitiyttä pitäisi pitää kokopäivätyönä: uusi akateeminen tutkimus osoittaa, että äidit tarvitsevat kunnon palkkapäivän korvaamaan kaikkea stressiä. Itse asiassa, jos heidän stressilleen pitäisi laittaa hintalappu, äidit kierisivät rahassa, raportoi FiveThirtyEight.

Lue lisää: Tutkimus – Lapeset perivät älykkyytednä äidiltä

 

Naisten stressitasot muuttuvat lasten myötä

Uudessa National Bureau of Economic Researchissä julkaistussa artikkelissa, Teksasin yliopiston ekonomistit tutkivat australialaisia ja saksalaisia pareja vuosikymmenen ajan selvittääkseen, miten stressitasot muuttuvat lasten tullessa kuvaan mukaan.

He huomasivat, että lasten saaminen lisää aikaan liittyvää stressiä usean vuoden ajan, erityisesti äideillä. (ylläri) Myös taloudellinen stressi kasvaa vähän. Ja kaiken sen stressin kustannus – kun se käännetään rahaksi – on huikea.

Lue myös: 20 asiaa, jotka huomaat ”puskettuasi vauvan pihalle” – äidin hauska kirjoitus

 

Äitien pitäisi nasaita paljon enemmän

Tutkijat pyörittivät numeroita saadakseen selville äitien aikaan liittyvän stressin hinnan rahassa. He halusivat selvittää, miten paljon rahaa vaatisi hyvittää vanhemmuuden henkinen verotus. Tulokset ovat häkellyttävät: Australiassa, äitien pitäisi ansaita 66 000 dollaria ylimääräistä vuodessa ja Saksassa 48 000 dollaria. Tutkijoiden mukaan, jos äidit eivät kävisi töissä, heidän miestensä pitäisi saada vielä suuremmat palkankorotukset.

Lue myös: Vitsit – Äitiyden ihanuuksia

 

Mitä stresaantuneen äidin kannattaa tehdä?

Mitä uupuneen äidin pitäisi tehdä? Parempi lastenhoito helpottaa stressiä vähän, mutta johtava tutkija Daniel Hamermesh kertoi FiveThirtyEightille, että ”vain pikku-riiviöiden läsnäolo” edesauttaa äitien stressiä. Missä on se 60 000 euroa, kun sitä eniten tarvitaan?

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Good House Keeping
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay