Ruokalusikallinen hunajaa ja kanelia päivässä – huomaat kuinka elimistösi kiittää

20.9.2020

Hunajaa ja kanelia on yhdistelty jo vuosikymmenien ajan. Molemmat ovat tehokkaita luonnonlääkkeitä. Hunajalla on antibakteerinen vaikutus + siinä on myös maitohappobakteereja. Kanelissa on puolestaan runsaasti antioksidantteja, jotka auttavat taistelussa tulehduksia vastaan.

Miksi hunajaa ja kanelia kannattaa syödä jopa päivittäin? Tässä 4 erinomaista syytä:

 

Parantavat ruoansulatuksen toimintaa

Kun otat aperitiiviksi lusikallinen näitä tuotteita, niin edistät ruoansulatuksesi toimintaa ja koska kaneli tasapainottaa verensokerin määrää, niin samalla se rajoittaa myös ruokahalua (lähde: Healthy Food House).

Lue myös: 10 ruokaa, jotka sisältävä enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini

 

Molemmissa on piristäviä vaikutuksia

Kaikki tietävät, että sokeri piristää, siis kohtuullisesti nautittuna. Hunajassa sokeri on terveemmässä muodossa (ei valkaistu, luonnonmukainen), ja antaa näin ollen terveempää energiaa elimistöllesi. (lähde: Vardagspuls)

Lue myös: 4 parasta ruokaa D-vitamiinin puutokseen

 

Laskevat kolesterolia

Kuten todettiin, kaneli tasapainottaa veren sokeriarvoja, mutta se madaltaa myös kolesteroliarvoja. Kaneli on erinomainen luonnollinen apu korkeasta kolesterolista kärsiville (lähde: Träningslära)

Lue myös: 8 verenpainetta alentavaa elintarviketta

 

Vahvistavat vastustuskykyä

Koska hunajassa on paljon C-vitamiinia (+ rautqaa, kalsiumia, kaliumia ja magnesiumia), niin auttaa ehkäisemään flunssaa ja muita bakteerien aiheuttamia tauteja. Hunajan on sanottu olevan yhtä voimakas ”lääke” kuin antibioottien, ilman lääkkeiden sivuvaikutuksia.

Lue lisää: ruoka & juoma uutisia

Lähde: Newsner.com
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay