10 parasta keinoa välttää tylsyyteen syöminen

12.2.2017

Tylsistymiseen syöminen on yleinen ja jatkuvasti kasvava ongelma. Se tapahtuu usein huomaamatta ja kasvaa pikkuhiljaa jokapäiväiseksi tavaksi. Kansainväliset ravintoterapeutit listasivat omat tapansa, miten he itse välttävät tylsyyteen syömistä. Tässä 9 parasta keinoa.

 

01. Sijaistekeminen

Keksi itsellesi sopiva jokin kiinnostavan asian sijaistekeminen. Tee jotain, mikä on oma intohimosi. Jos pidät shoppailusta verkosta, mene pyörimään lempikauppoihisi, kerää ostoskorin himoitsemiasi esineitä ja leiki shoppailua, jolloin saat mielekiintosi kohdistetua syömisestä feikkishoppailuun.

 

02. Syö purukumia

Pidä eri huoneissa esillä purukumia. Kun sinun tekee mielesi mässytellä jotain hyvää, nappaa purukumi suuhun. Hyvä maku ja pureskelu saavat sinut unohtamaan herkut.

LUE MYÖS: Suklaa lisää älykkyyttä ja keskittymiskykyä

03. Fyysinen aktiivisuus

Tee jotain fyysistä katkaistaksesi ruokaan liittyvät ajatuksesi. Vaihda vaikka näkymää menemällä eri huoneeseen. Tee muutama punnerrus tai pari joogan aurinkotervehdystä. Jooga pitää hyvin ajatukset pois keittiöstä.

 

04. Juo teetä

Kun ruoka pyörii mielessäsi, vaikka et ole nälkäinen, keitä itsellesi kuppi kuumaa teetä. Se saa sinut unohtamaan syömisen ja nesteyttää hyvin. Joskus janokin voi tuntua nälältä.

LUE MYÖS: Parhaat superfoodit painonpudotukseen

 

05. Siivoa

Raivaa vaatekaapit, järjestää keittiön laatikot tai organisoi työpöytäsi. Saat ajatukset pois ruoasta, jotain hyödyllistä tehtyä, tyydytystä tekemisestäsi ja samalla hyvän mielen.

06. Pese hampaat

Kun tekee mieli laittaa suuhun ruokaa, vaikka et ole nälkäinen, mene hammaspesulle. Puhdista huolellisesti hampaasi. Se saa sinut unohtamaan turhan ruoan närppimisen, ja lisäksi et halua vahingoittaa hampaitasi syömällä heti hammaspesun jälkeen.

LUE MYÖS: 9 syytä miksi kaikkien kannattaa lisätä parsakaalia ruokavalioonsa

 

07. Syö pieni terveellinen välipala

Pidä aina terveellisiä välipala-aineita saatavilla. Kun ajatukset karkaavat ruokaan, anna itsellesi lupa syödä, mutta korvaa liian ruoan tai epäterveellisten herkkujen kohtikinen syömällä jotain pientä ja terveellistä, vaikka muutama pähkinä, pari palaa raakasuklaata tai hedelmä.

 

08. Skrollaa Instagram-tiliäsi

Kun olet tylsistynyt ja tekee mieli syödä, käy läpi insoiroivia ja kauniita ig-kuvia. Saat sieltä helposti uusia ideoita ja ajatuksia ja unohdat tylsyyteen syömisen nopeasti.

LUE MYÖS: Tuliset ruuat pienentävät ennenaikaisen kuoleman riskiä

 

09. Kuuntele musiikkia kokatessasi

Jos tapanasi on närppiä ruokaa kokatessasi, niin että vatsasti on oikeastaan jo täynnä siinä vaiheessa, kun aloitat ruokailun, kannattaa keksiä jotain sijaisvirikkeitä keittiöön. Musiikki toimii monilla. Laita lempilistasi soimaan. Sen fiiliksissä unohdat helpommin napostelun kokkauksen ajaksi.

 

10. Hörpi kuumaa vettä

Kylmä saa meidät usein haluamaan ruokaa. Kuuman veden hörppiminen antaa käsillesi ja suullesi tekemistä välipalojen napsimisen sijaan. Tämän olen todennut itse hyväksi keinoksi myös toimistolla, jolloin olen aina hieman viluissani. Teeveden keittimessä keitetty vesi maistuu yllättäen ihan yhtä raikkaalle kuin kylmä vesikin, mutta siitä tulee talvella miellyttävän lämmin olo, kuten syömisestäkin.

Lue lisää: ruoka & juoma uutisia

Lähde: Artikkelikuva / Pixavay

Kirjoittaja:

Luova yrittäjä, kuvaaja, kaikesta terveellisestä ja kauniista inspiroituva bloggaaja ideoi ruokaa, joka hellii makuhermoja ja hyvinvointia, on helppoa valmistaa ja aineet ovat helposti saatavilla. Resepteissä ei ole sokeria eikä jauhoja. Ruoan lisäksi lifestyle-kirjoituksissa inspiroidutaan hyvästä olosta, jooga & spa-tunnelmista, onnellisuudesta ja stessinhallinnasta, matkoista maailmalla, Suomen saaristosta ja kodin sisustamisesta.