Tutkimus paljastaa – Naiset suosivat vahvan näköisiä miehiä

11.5.2022

Naiset viehättyvät eniten vahvan näköisistä miehistä, kertoo uusi australialainen tutkimus. Griffinin yliopiston tutkijat analysoivat, mitkä tekijät herättävät eniten ihastusta naisissa ja fyysinen voima osoittautui ylivoimaiseksi viehätyksen herättäjäksi.

Haastateltuaan 150 naista, tutkijat huomasivat kykenevänsä käytännössä arvioimaan miehen haluttavuuden kolmen tekijän perusteella: kuinka vahvalta hän näyttää, kuinka pitkä hän on ja kuinka hoikka hän on.

 

Lue myös: Komeat miehet jäävät mukavien jalkoihin – naisille luonne ulkonäköä tärkeämpi

 

Naiset suosivat myös pitkiä ja hoikkia miehiä

Tutkijat tekivät kaksi erillistä testiä. Niissä naisille näytettiin kokovartalokuvia miehistä ja heitä pyydettiin arvioimaan miesten viehätysvoima.

Jotkut naiset tuntuivat suosivan naisellisia kasvoja mutta käytännössä kaikki naiset pitivät enemmän vahvan näköisistä miehistä.

Lisäanalyysit osoittivat, että naiset suosivat myös pitkiä ja hoikkia miehiä. Pituus ja hoikkuus selittävät yhdessä 80 prosenttia miehen kokonaisviehättävyydestä.

 

Naiset valitsevat miehensä vanhoillisten vihjeiden perusteella

Tutkijat kertovat, että naiset valitsevat miehensä vanhoillisten, tappelukykyyn liittyvien vihjeiden perusteella. Muinaisajalla miehet kilpailivat naisista tapellen ja kilpaillen.

Aiheesta on tehty myös muita tutkimuksia. Esimerkiksi Pennsylvanian yliopiston teettämässä tutkimuksessa havaittiin, että naiset pitävät kaljuja miehiä haluttavampana kuin hiuksilla varustettuja miehiä.

Joten, jos olet kalju, pitkä ja lihaksikas, naiset todennäköisesti liimautuvat sinuun kiinni heti kun astut ovesta ulos.

 

Lue myös: Onnellisen avioliiton salaisuus -aviomies, joka käy salilla!

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Independent.co.uk/
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Meireles Neto