Hyviä uutisia, naiset! Tieteellinen syy, miksi miesten tulisi tarjota suuseksiä teille

23.7.2017

Hyviä uutisia naisille – on olemassa evolutiivinen syy siihen, miksi miesten tulisi säännöllisesti tarjota suuseksiä kumppanilleen.

 

Tutkimus kertoo, että naiset ovat kehittyneet kiinnostumaan enemmän miehistä, jotka tarjoavat suuseksiä säännöllisesti.

Tutkimus tehtiin vuonna 2013 ja siihen osallistui 243 pitkäaikaisessa heteroparisuhteessa olevaa miestä.

Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää onko suuseksillä evolutiivinen tarkoitus vai onko se ainoastaan harmitonta esileikkiä.

 

Suuseksi lisää uskollisuutta

Tulokset kertoivat, että naiset, jotka nauttivat suuseksistä säännöllisesti, ovat suuremmalla todennäköisyydellä uskollisia. Suuseksi on siis miesten strategia pitää nainen vierellään ja pitää hänet onnellisena.

Tutkimus osoitti, että miehet, jotka todennäköisimmin ilmoittaisivat kumppaninsa saavan orgasmin suuseksin aikana, todennäköisimmin myös ajattelivat muiden miesten olevan kiinnostuneita naisesta.

Tästä johtuen miehet, jotka uskovat kumppanillaan olevan muutakin kysyntää, pyrkivät pitämään kumppaninsa tyytyväisenä kielityöskentelyllä, jottei kumppani pettäisi heitä.

Kuulostaako itsestään selvältä? Sitä se on. Tutkimus pääasiassa osoitti, että naiset, jotka ovat tyytyväisiä parisuhteeseensa, pienemmällä todennäköisyydellä päätyvät turvautumaan pettämiseen. 

Lue myös: 5 seksiäkin seksikkäämpää asiaa

 

Yhdyntää edeltävä suuseksi parantaa seksin tasoa

Biologit kuitenkin uskovat, että on olemassa myös toinen syy, miksi naiset ovat kehittyneet nauttimaan suuseksistä niin paljon.

Seksiasiantuntijat väittävät, että naiset, jotka ovat nauttineet suuseksistä ennen yhdyntää, voivat nauttia itse seksistä vielä enemmän.

Sen lisäksi, että tämä lisää naisen tuntemaa nautinnon määrää, tämä myös voitelee paikat ja siten seksin taso nousee.

Asiantuntijat väittävät, että sama pätee myös miehiin. Yhdyntää edeltävä suuseksi tarjoaa myös naisille mahdollisuuden varmistaa, että mies on kosteutettu hyvin ja valmiina lisääntymään.

Vaikkakin ihminen on kehittynyt kaipaamaan seksiä lisääntymistä varten, nämä syvään piirtyneet impulssit ovat edelleen kanssamme – vaikkakaan seksi ei enää olekaan elämän ja kuoleman kysymys lajimme eloonjäämisen kannalta.

Tämä tarkoittaa sitä, että kaikenlaiset seksuaaliset käyttäytymismallit voidaan jäljittää evolutiivisiin juuriimme, jolloin seksi oli vakava asia ja kaiken piti toimia juuri oikein.

Lue myös: Säännöllinen seksi tekee onnelliseksi

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: The Sun
Lähde: Pixabay.com / adamkontor