Tiesitkö mistä lihaliemikuutiot on oikeasti tehty? Tässä totuus!

6.8.2018

Äkkiseltään sitä luulisi, että kuutiot sisältävät tiivistetyssä muodossa lihalientä ja mausteita. Tanskalaisylisopiston tekemien tutkimusten mukaan tämä ei ole kuitenkaan totuus. Kuutioiden sisältö tulikin näin ollen yllätyksenä.

 

Kun kotikokit valmistavat lihalientä keittämällä vihanneksia, luita ja muita ruhonosia, sekä lihanpaloja, niin kaupasta saatavat lihaliemikuutiot sisältävät ihan jotain muuta. Mielikuvat näyttäisivät olevan kaukana totuudesta.

 

Allt om mat (kaikki ruoasta) –sivuston mukaan tanskalaisten oikeuksiin perehtynyt Madmagazinet ohjelma tutki yhteistyössä Kööpenhaminan yliopiston kanssa, mitä eri ruokatalojen valmistamat kuutiot oikeasti pitivät sisällään. Kävi ilmi, että vain muutama hassu prosentti tuotteesta oli itse ainetta eli lihauutetta.

 

Tutkimuksissa kävi ilmi, että lihan rasvan sijaan kuutioissa oli suuri määrä palmurasvaa. Tuotteista löytyi erilaisia aromivahventeita ja määrällisesti suurin ainesosa kuutiossa osoittautui suolaksi. Väri kuutioihin tehdään karamellisoidusta sokerista. Kun kuution ainesosat puretaan prosenteiksi, niin liki 90% on jotain muuta kuin lihauutetta.

 

Lähde: Allt om mat / Makuja.fi

Kuva: Pixabay / Flyfishinghut