Tutkijat kertovat: Tästä syystä kissat kaatavat kaiken kumoon

31.3.2018

Kissoja sekä rakastetaan että vihataan ihmisten joukossa ja internetissä pääasiassa johtuen niiden omituisista tavoista käyttäytyä.

Yksi kissojen lempitemppuja on kaikenlaisten asioiden kaataminen, jättäen siivoamisen ihmisten vastuulle. Siinä ei ole mitään järkeä, mutta kissat eivät välitä.

 

Tavaroiden kaataminen on nopea tapa ansaita ihmisen huomio

Vaikka toiminta onkin täysin mysteeristä, eläintutkijoilla on joitakin ideoita siitä, miksi kissat heittelevät tavaraa pöydiltä ja hyllyiltä.

“Monet kissat kaatavat tavaraa, koska ne ovat oppineet sen olevan nopea tapa ansaita ihmisen huomio,” kissatutkija Mikel Delgado kertoo. ”Tämä käytös yleensä kertoo tylsistymisestä tai ihmisen osaamattomuudesta kiittää kissaa ”hyvästä käytöksestä”.

On mahdollista, että kissojen taipumus kaataa asioita on vain osa niiden metsästysviettiä. Unohdamme usein, että villikissat ovat rajuja saalistajia ja myös kotikissoillamme on samanlainen vietti sisällään, vaikka ne jahtaavatkin vain pompuloita tai jalkoja.

“Kissasi vaistot kertovat sille, että paperipaino tai muut tavarat voivatkin olla oikeasti hiiriä,” tohtori Ellen Whiteley kertoo.

 

Kissanomistajien tulisi viettää lisää aikaa kissojen kanssa leikkiessä

Kukaan ei tiedä, mitä uteliaan kissan pienessä mielessä liikkuu. Mutta Delgadon mukaan kissanomistajien tulisi viettää hieman lisää aikaa kissojen kanssa leikkiessä. Kiireinen kissa ei todennäköisesti kaada tavaroitasi niin usein.

“Palkitse kissoja hyvästä käytöksestä, ja jos omistat herkkiä kalleuksia, laita ne kaappeihin tai paikkoihin, joista niitä ei voi kaataa,” hän suosittelee. Ehkäpä kissat eivät olekaan sadistisia neroja, joita niiden oletetaan olevan. Ehkä niiden käytökselle on tieteellinen ja järkevä selitys. Tai ehkä ne haluavat meidän ajattelevan juuri niin.

 

Lue myös: Pidätkö sitomisesta? Tutkimus: Se voi johtua kissastasi

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Inverse.com
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Ludemeula Fernandes