Pidätkö sitomisesta? Tutkimus: Se voi johtua kissastasi

22.1.2017

Olet ehkä ajatellut, että pahin, mitä lemmikkikissasi voi tehdä, on raapia sinua, mutta uuden tutkimuksen mukaan kissasi voi vaikuttaa sinuun paljon enemmän kuin olet koskaan voinut kuvitella.

 

Yhteydessä sadismiin

Kissan omistamisella voi olla vaikutusta seksuaaliseen käyttäytymiseesi ja erityisesti se voi olla yhteydessä sadismiin, minkä uusi Journal of Evolutionary Psychologyn julkaisema tutkimus paljasti. Syynä ovat kissojen yleiset aivoloiset, toxoplasma gondiit, jotka aiheuttavat toxoplasmoosia, joka on ihmisten yhteydessä seksuaaliseen kiihottumiseen.

LUE MYÖS: Tutkimus: Rahalla voi ostaa rakkautta

 

Kissat ja loiset

Noin kolmannessa maailman väestöstä on loisia ja kissat (kasvojensa kautta) ovat yksi yleisimmistä aiheuttajista.

 

Tartunnan saaneet kiihottuvat vaarasta

36,564 ihmisen tutkimus Slovakiasta ja Tšekistä – joissa molemmissa on toxoplasmaa ja loisia – selvitti, että ”tartunnan saaneet kiihottuvat todennäköisemmin omasta pelosta, vaarasta ja seksuaalisesta alistumisesta”. Lisäksi tutkijat huomasivat, että ihmiset, joilla on toxoplasma, pitävät ”sitomisesta, väkivallasta, masokismista ja raiskauksesta.”

LUE MYÖS: 11 seksiasentoa, jotka ovat tehokkaampia kuin kuntosaliharjoittelu

 

Pelon ja seksin välillä on yhteys

Tosiasia kuitenkin on, että seksiin ja pelkoon liittyvät stimulaatiot vaikuttavat hyvin saman lailla aivojen osiin. ”Jopa ilman toxoplasmaa, pelon ja seksin välillä on yhteys,” johtava kirjailija Jaroslav Flegs selittää.

 

Kuinka toxoplasmoosin voi diagnosoida

Vaikka toxoplasmoosi on niin yleinen, oikeista oireista raportoidaan harvoin – Englannissa ja Walesissa on raportoitu vuodessa 350 tapauksesta, mutta NHS uskoo, että oikea infektioiden määrä voi olla jopa 350,000. Toxoplasmoosin voi diagnosoida verikokeesta.

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Independent
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay