Tällainen kutina voi olla oire vakavasta maksasairaudesta

Tällainen kutina voi olla oire vakavasta maksasairaudesta

16.3.2016

JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Kutiaminen on varsin yleinen oire, joka voi johtua lähes mistä vain. Tyypillisiä kutinan aiheuttajia ovat allergisoivat pesuaineet. Tällöin ongelma voi ratketa pesuainetta vaihtamalla.

Daily Mailin haastattelema tohtori Louise Selby kertoo, että joskus kutinan taustalla voi kuitenkin olla muutakin – joskus jopa vakavia terveysongelmia. Kutinan ajankohta voi paljastaa mistä on kyse:

Kutinaa heti aamulla

Syypää saattaa löytyä sängystä. Petivaatteissa majailevat ötökät jäystävät ihoa yöaikaan ja kutina koittaa vasta aamulla, koska ötököiden myrkyt turruttavat kipuaistia yöaikaan.

Kutinaa päiväsaikaan

Kyse voi olla aurinkoihottumasta, jonka aiheuttaa auringon uv-säteet. Toki kyse voi olla myös arkisemmista syistä, kuten allergisoivista pesuaineista.

Kutinaa illalla

Kyse voi olla petivaatteiden pesuun käytetyistä pesuaineista. Tohtori Selby suosittaa vaihtamaan biologiset pesuaineet muunlaisiin tuotteisiin. Jos kutina kohdistuu erityisesti kämmeniin ja jalkapohjiin ja on toistuvaa, kannattaa harkita lääkärin pakeille hakeutumista. Tällainen kutina voi nimittäin olla oire maksasairaudesta.

Lisää aiheesta terveys & hyvinvointi

Lähde: DailyMail
Kuva: Wikimedia Commons

JAA TÄMÄ ARTIKKELI:


Osallistu keskusteluun