6 Asiaa, joita narsisti ei halua sinun tietävän

27.9.2020

Narsistit osaavat naruttaa ketä tahansa. He keksivät tarinoita ja valheita saadakseen uhrinsa tarrautumaan entistä tiukemmin valheiden verkkoihin. Jos narsistin temput on kuitenkin oppinut tuntemaan, voi narsistikin olla aseeton.

Jotta osaisit vältellä narsisteja jatkossa, keräsimme 6 avainasiaa selviytymiseen narsistien maailmassa. Asiat perustuvat tosielämän kokemuksiin. Usein narsistien uhrit häpeävät itseään, eivätkä he halua tulla kokemuksiensa kanssa julki. Luettuasi nämä 6 vinkkiä, olet valmis puolustautumaan jo ennen potentiaalista häpeää ja kärsimystä.

 

Älä uhmaa häntä

Jos sanot jotain syyllistävää tai uhmaavaa narsistille, tekee hän elämästäsi mahdotonta. Jos hän tiedostaa, että tunnistat hänen narsistiset piirteensä, ottaa hän isot aseet käyttöön.

Parasta onkin siis jättää narsisti täysin huomiotta. Älä tartu hänen provokaatioihinsa. Älä näytä mitään tunteita, kun puhut narsistin kanssa.

Se saa sinut näyttäytymään epäkiinnostavalta ja lopulta narsisti kyllästyy eikä enää jaksa nähdä vaivaa elämäsi vaikeuttamiseksi.

 

Hän pelkää kiinnijäämistä

Aina kun narsisti loukkaa sinua, pyri äänittämään tai kirjoittamaan se ylös. Tärkeintä on saada todisteita henkisestä pahoinpitelystä.

Kun sinulla on todisteita, narsisti ei voi manipuloida sinua tai käyttää erilaisia taktiikoita saadakseen sinua pitämään itseäsi hulluna.

Hän yrittää sitä silti, mutta koska omaat todisteita, voit aina vetää ne esiin todistaaksesi itsellesi, ettet kuvittele asioita.

Narsistit ajattelevat olevansa merkittäviä henkilöitä ja ajattelevat vain mainettaan. Jos narsisti huomaa, että pystyt todisteillasi uhkaamaan hänen mainettaan, hän pakenee.

 

Hän ei kestä välinpitämättömyyttäsi

Aina kun reagoit narsistin juttuihin, ruokkii se narsistia. Narsisti kaipaa jatkuvaa huomiota eikä välitä, vaikka huomio olisi negatiivista.

Sen sijaan, että miettisit kostamista, keskity itseesi ja yritä tehdä omasta elämästäsi parempaa.

Jos pidät narsistin jostain syystä elämässäsi, valmistaudu jatkuviin hyökkäyksiin ja syyllisyyteen, jota narsisti langettaa päällesi saadakseen sinut lähelleen.

Jos narsisti on elämässäsi, pyri olemaan hänelle mahdollisimman tylsä ja epäkiinnostava. Pidä keskustelut lyhyinä äläkä anna hänelle yhtään enempää kuin on tarpeen.

 

Hän ei siedä hylkäämistä

Narsisti sekoaa, jos hänet dumpataan. Se on massiivinen isku hänen egolleen. Jos jätät narsistin, tekee hän kaikkensa päästäkseen takaisin lähellesi.

Hän ei kaipaa sinua tai parisuhdettanne. Hän haluaa vain satuttaa ja traumatisoida sinua siksi, koska uskalsit jättää hänet.

Hän haluaa herättää suhteen takaisin henkiin saadakseen kunnian jättää sen ensimmäisenä. Myöhemmin hän levittää sinusta ikäviä huhuja siitä, kuinka se olitkin sinä, joka tuhosi hänen elämänsä.

 

Hän pitää sinua objektina, ei ihmisenä

Hänelle olet pelkkää narsistista ravintoa. Hän ei hyväksy tai tunnista tunteitasi tai ajatuksia.

Olet hänelle sama kuin hänen ex-kumppaninsa ja tulevaisuuden kohteensa. Hän ehkä puhui vanhoista kumppaneistaan pahasti ja kutsui heitä hulluksi tavatessaan sinut.

Nyt hän tekee samoin sinulle seuraavan kohteensa kanssa. Narsistilla on aina B-suunnitelma, jos ravinnonlähde loppuu. Narsisti näkee kumppaninsa kertakäyttöisenä objektina, jonka voi korvata silmänräpäyksessä.

 

Hän on kaikkea muuta kuin nöyrä

Hän ei ole jalo eikä nöyrä. Hän osaa vain näytellä uskomattoman hyvin.

Suhteen alussa narsisti saa itsensä vaikuttamaan niin virheettömältä, että saatat potea syyllisyyttä, koska et ole itse niin hyvä. Hän saa voimaa kyvystään esiintyä karismaattisena ja vastustamattomana.

Kun show jatkuu riittävän kauan, et enää usko sitä. Näet hänen todellisen persoonansa. Tosiasiassa narsisti on itserakas ja egosentrinen, eikä välitä sinusta pätkän vertaa.

Kyky näytellä on narsistin suurin ase. Jos hän edes epäilee, että olet huomannut hänen valheellisuutensa, ei hän koskekaan sinuun. Kun paljastat narsistin taktiikat, osaat tulla takaisin järkiisi ja lopettaa narsistin ruokkimisen omalla käytökselläsi.

 

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Herway.ner
Lähde: Pixabay.com