Pienillä romanttisilla teoilla on väliä parisuhteessa – tekevät onnellisemmaksi

14.12.2021

Pienillä romanttisilla teoilla – kukkien ostamisella päähänpistolla tai oven avaamisella ravintolaan mennessä – voi myös tehdä itsensä onnellisemmaksi, kertoo Emotion-lehdessä julkaistu tuore tutkimus.

 

Tutkimukseen osallistuivat

Tutkimuksessa tutkittiin 175 ihmistä, jotka olivat olleet avioliitossa keskimäärin 7 kuukautta. Tutkimukseen osallistujat kertoivat tekevänsä jotain kivaa kumppanillensa, kuten kotitöiden hoitamista tai omien aikataulujen uudelleen suunnittelua kumppanin vuoksi, noin kahtena päivänä kolmesta.

He myös kertoivat saavansa samanlaista vastakaikua kumppaniltansa noin kolmena päivästä viidestä, joten osa romanttisista eleistä jää todennäköisesti huomiotta. Sillä ei kuitenkaan tunnu olevan paljoakaan väliä.

Lue lisää: 10 pientä asiaa, jotka merkitsevät naisille paljon

 

Milloin ihmiset kokivat itsensä onnellisemmiksi?

Vaikka huomatut teot hyödyttivät pariskuntia eniten, tutkittavat kokivat itsensä onnellisimmiksi tekojen jälkeen, vaikka kumppani ei olisikaan osoittanut minkäänlaista kiitollisuutta.

Lue lisää: 30 merkkiä siitä, että olet ollut parisuhteessa TODELLA pitkään

 

Ihmiset ovat ohjelmoituja antamaan

“Jos näkisin paljon vaivaa tehdäkseni jotain mukavaa puolisoni eteen eikä hän huomaisi sitä, reaktioni olisi varmasti tyrmistynyt,” tutkija Harry Reis kertoo. Mutta asia ei tunnu toimivan niin. Sen sijaan hän kertoo, että ”ihmiset ovat ohjelmoituja antamaan.”

Hän myös havaitsi, että ihmiset tulevat onnellisemmiksi käyttäessään rahaa muihin ihmisiin. Motiivien on kuitenkin oltava vilpittömiä; rahan tuhlaus ei saa johtua siitä, että haluat tehdä toiseen ihmiseen vaikutukseen tai saada häneltä jonkun vastapalveluksen.

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Glamour.com
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay