Rasva palamaan

22.5.2016

Aurinko on alkanut vihdoin lämmittää ja kesälomat kolkuttelee kohta ovella. Rannat kutsuvat ja monet rutistavatkin nyt viimeisiä treenejään salilla ennen kesälaitumille lähtemistä. Keräsin kasaan toimivia vinkkejä kiinteytykseen ja rasvanpolttoon.

Tässä muutamat vinkit :

HIIT eli High Intensity Interval Training

Todellinen boostin antaja rasvanpoltolle. HIITtreeni on lyhyttä, intensiivistä treenaamista. Siihen voi yhdistää esim. kahvakuulaa, leuanvetoja, erilaisia hyppyjä, kyykkyjä, punnerruksia yms. Ideana, että syke pysyy ylhäällä, eikä treenin tarvitse olla kovin pitkä, vaan 20-30min riittää oikein hyvin. Hyvä saada siis aineenvaihdunta herätettyä ja rasva palamaan.

Kyykkyä kyykkyä

Tämä liike kuluttaa kaikkein eniten ja on aivan mahtava liike myös vatsalihaksille. Keskity treenaamaan jalkoja salilla 2x viikossa, niin saat nostettua kulutukset ja saat myös kalorit kulumaan. Lopuksi myös pakarat kiittävät sinua. Kyykkää painojen kanssa, niin saat vastukset kohdilleen ja sykkeen nousemaan. Kokeile myös joskus ihan pelkkää kyykkytreeniä: valitse kolme erilaista kyykkyä treeniin ja tee treeni läpi kyykäten.

Kahvakuulaa ennen treeniä

Kokeilin tätä itse aikoinaan, kun halusin saada kiristeltyä kroppaa ja halusin saada rasvan palamaan: Tee ennen varsinaista salitreeniäsi pieni sykettä nostattava treeni kahvakuulalla. Valitse 4-5 erilaista kahvakuulaliikettä ja tee treeni kierroksina. Esim. 15x kahvakuulaheilautus, 15x sumokyykky jne ja tee esim 4 kierrosta. Syke nousee treenin alussa ja pysyy paremmin ylhäällä.

Hiki virtaamaan ja katse kohti kesää!

Katso lisää uutisia aiheesta liikunta & fitness!

Kirjoittaja:

Olen Laura Hotti, 33-vuotias muutosvalmentaja Espoosta. MInulla on laaja ammattitaito hyvinvoinnin ja itsensä kehittämisen eri osa-alueilta. Olen ammateiltani LCF Life Coach, Personal Trainer, Ravintovalmentaja ja olen työskennellyt monta vuotta kauneudenhoitoalalla. Näen ihmisen kokonaisuutena. Jos jokin palanen puuttuu, emme pysty toimimaan kunnolla. Kaikki lähtee omasta hyvinvoinnista. Anna itsellesi siivet.