Personal Trainer ­- ystävä vai valmentaja?

4.4.2016

Ulkonäköpaineet – Hyväksyntä, Unelmat

Tässä kolme asiaa, jotka vievät meitä eteenpäin. Tänä päivänä ihmiset hakeutuvat Personal Trainerin luokse monista eri syistä, mutta ehkä yksi suurin syy on Hyväksyntä. Tämän päivän maailma on muuttunut paljon. Ihmisistä on tullut kylmempiä, tavoitteet on asetettu korkealle. Ulkonäöllä pitäisi pärjätä omassa arjessa ja työmaailmassa.

Ulkonäköpaineita meille tulee joka tuutista. Lehdet ovat täynnä uusimpia trendejä ja mainokset televisiossa kertovat, että taas on löytynyt joku uusi taikapilleri, joka vie kilot mennessään. Aina pitäisi olla laihempi tai lihaksikkaampi ja näyttää paremmalta. Ikinä ei olla täysin tyytyväisiä siihen, mitä itse on.

Olen tavannut työssäni paljon ihmisiä, jotka ovat tulleet luokseni erilaisista syistä. Joskus syynä on se, että tarvitsee potkua persuksille ­ tarvitsee jonkun tsemppaamaan viereen. Toiset kaipaa haastetta omaan elämään. Osa tarvitsee tukea ja kuuntelijaa. Jotkut tulevat sillä asenteella, että on Personal Trainerin tehtävä muuttaa kaikki elämässä paremmaksi ja se kaikki pitää saada nyt – heti ­ samantien. Tuloksia pitäisi saada, mutta ei sitten kuitenkaan olla valmiita tekemään muutoksia omassa elämässään.

Osalla on selkä niin kipeä, että on vaikea nousta aamulla ylös sängystä. Päivät kuluvat päätetyössä ja koko kroppa on sen takia aivan jumissa. Mennään PT:n puheille vasta sitten, kun on ihan pakko ­ kun tuntuu, ettei mikään auta.

Ehkä kuitenkin tärkein syy tulla Personal Trainerin luokse on se tunne, kun tietää, että on joku, joka välittää ja joku, johon voi luottaa. Me kaikki tarvitaan joku ihminen, joka saa unohtamaan murheet/stressin ja antaa sitä motivaatiota, jolla sitten jaksaa taas eteenpäin. Joku, joka antaa uskoa unelmiin.

Mistä sitten löytää itselle sopiva PT? Alkuun kannattaa miettiä, millaisen PT:n kanssa juuri sinä haluaisit treenata. Kuinka paljon kaipaat tukea ja mikä on tavoitteesi. Kun nämä jutut ovat selvillä itselle, siitä on helpompi lähteä eteenpäin.

Puskaradio on paras radio. Jos ystäväsi kertoo sinulle PT:stä, joka on iloinen ja kuinka hyvän fiiliksen tämä PT on hänelle antanut ­ siinä voi olla sinulle henkilö, jota olet etsinyt.

Toki netistä voi katsoa aina suosituksia ja sieltä löytyykin monia hyviä valmentajia. Suosittelen kuitenkin aina etukäteen käydä tapaamassa tulevaa valmentajaa. Tämä siksi, jotta molemmat olisitte varmoja, että olette samalla sivulla ja että valmennussuhde tulee rullaamaan mukavasti eteenpäin.

PT:stä voit saada paljon sisältöä omaan elämääsi ja parhaimmillaan jopa elinikäisen ystävän. Yhdessä teemme unelmista totta!

Lue lisää aiheesta Liikunta & fitness!

Kuva: wikipedia.org

Kirjoittaja:

Olen Laura Hotti, 33-vuotias muutosvalmentaja Espoosta. MInulla on laaja ammattitaito hyvinvoinnin ja itsensä kehittämisen eri osa-alueilta. Olen ammateiltani LCF Life Coach, Personal Trainer, Ravintovalmentaja ja olen työskennellyt monta vuotta kauneudenhoitoalalla. Näen ihmisen kokonaisuutena. Jos jokin palanen puuttuu, emme pysty toimimaan kunnolla. Kaikki lähtee omasta hyvinvoinnista. Anna itsellesi siivet.