Ota nämä asiat huomioon, kun harkitset antavasi exällesi uuden mahdollisuuden

16.6.2018

Kun särkynyt sydän paranee, ei välttämättä tunnu erityisen houkuttelevalta palata saman vanhan miehen luokse. Mutta aina joskus törmäämme kumppaneihin, jotka jäävät mieleemme vielä eronkin jälkeen, ja joille saatamme antaa toisen mahdollisuuden.

Sydämen uhkapeleissä ei mikään ole varmaa, mutta on joitakin asioita, jotka tulee ottaa huomioon, jos vanha suola janottaa:

 

1.

Olet jo tapaillut muita ihmisiä. Jos haluat menestyä rakkausrintamalla eron jälkeen, tulee sinun tietää, pystytkö olemaan onnellinen jonkun muun kanssa. Eroon oli kuitenkin syynsä, jotka tulivat hiljalleen esiin lukemattomien yhdessäolotuntien aikana.

Kun kokeilet kepillä jäätä uuden kumppaniehdokkaan kanssa, ymmärrät, mitä tarvitset, haluat ja odotat kumppaniltasi ja näet, pystyisikö joku toinen antamaan haluamasi sinulle. Samalla huomaat, oliko eron syy hänessä, vai oliko se sittenkin sinussa.

2.

Olet antanut anteeksi. Olet päässyt eroon kaikista kaunoista ja kykenet katsomaan, koskettamaan ja pitämään hänestä kiinni ilman kipua tai mielipahaa. Jos tilanne ei ole tämä, et ole valmis palaamaan hänen kanssaan yhteen, sillä mielessäsi on edelleen liigaa negatiivisia tunteita.

 

3.

Teillä on paljon yhteistä. Rakkaus on ihana asia, mutta usein kuherrusvaiheen kadottua myös se kaikkein ihanin rakastamisen tunne häviää ja suhteen liimana toimivat muut asiat.

Kyse ei ole vain samanlaisesta musiikkimausta ja mieltymyksestä pizzaan, vaan siitä, että teillä on samanlaiset arvot, samantyyppiset tavoitteet sekä yhtenevät unelmat. Ilman yhteisiä syvällisiä tekijöitä, kipinä sammuu alta aikayksikön.

 

4.

Hän tekee sinusta paremman ihmisen. Kun olitte yhdessä, inspiroiko hän sinua olemaan paras versio itsestäsi? Tukiko hän unelmiasi, vaikka ne olivatkin hulluja. Panostiko hän tulevaisuuteesi? Kun hän katsoi sinua, tunsitko olosi kauniiksi?

Saiko hän tuntemaan olosi myös hauskaksi, fiksuksi ja ylipäätään paremmaksi ihmiseksi vain läsnäolollaan? Vai laskiko hän mielialaasi ja lannisti sinua jahdatessasi unelmiasi? Saiko hän sinut tuntemaan itsesi typeräksi ja rumaksi pelkillä sanoillaan? Jos hän oli jälkimmäinen, älä ikinä anna hänelle toista mahdollisuutta.

 

5.

Syy erolle on poissa. Ehkä erositte, kun ette enää jaksanut kaukosuhdetta, mutta hän on nyt muuttanut lähellesi. Tai ehkä olit vielä toipumassa vanhasta suhteestasi ja halusit omaa aikaa, mutta nyt olet jo valmis uuteen mieheen.

Tai ehkä sinusta tuntui, että hän oli liian läheinen entisen kumppaninsa kanssa, mutta nyt sekin nainen on ulkona hänen elämästään. Jos olet varma, että aikaisempaan eroon johtaneet syyt eivät ole enää riesana, voit harkita toisen mahdollisuuden antamista.

 

6.

Luovutit liian helposti. Tai ehkä hän luovutti liian helposti. Mutta oli se sitten kumpi tahansa, olisitteko nyt valmiimpia yrittämään tosissaan? Tai edes hakemaan kolmannen osapuolen apua, jos ongelmanne sitä vaativat.

Liian monet ihmiset kuvittelevat, että jos suhde ei tunnu helpolta, kannattaa se lopettaa. Parisuhteet vaativat kuitenkin työtä ja aikaa. Jos olette molemmat valmiita tekemään töitä suhteen eteen, voi olla syytä lyödä hynttyyt takaisin yhteen.

 

Joskus on mahdotonta antaa miehelle toista mahdollisuutta. Syitä mahdottomuuteen ovat muun muassa vastuuttomuus, julmuus sinua tai läheisiäsi kohtaan, jatkuva pettäminen tai hyväksikäyttö. Jos miehesi syyllistyi johonkin edellä mainituista, hankkiudu eroon hänestä lopullisesti.

 

Lue myös: 6 Selvää merkkiä siitä, että ex-kumppanisi haluaa palata takaisin yhteen

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Glamour.com
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Ioana Casapu