Naisia tarvitaan enemmän huippuvirkoihin, vaatii brittiministeri

2.12.2017

  • Konservatiivien nouseva tähti, Esther McVey haluaa nähdä enemmän naisia huippuviroissa
  • Hänen mukaansa naisille tulee opettaa kunnianhimoa jo nuorena

 

Iso-Britannian työministeri Esther McVey myönsi vastikään haluavansa pääministeriksi.

Kaunis entinen TV-juontaja ilmoitti televisiossa haluavansa nähdä enemmän naisia korkeissa johtoviroissa.

McVeyltä kysyttiin, olisiko hän kiinnostunut pääministerin pestistä, ja hän vastasi: “Rehellisesti sanottuna asia ei ole niin yksinkertaista. Mutta jos olisi pakko sanoa kyllä tai ei, sanoisin kyllä.”

Neiti McVey, naimaton ja lapseton äänitorvi, on ennenkin myöntänyt olevansa valmis uhrauksiin menestyäkseen politiikan kentällä.

Televisioon hän ilmestyi tarkoituksenaan mainostaa hänen uutta kampanjaansa, jonka ideana on avata stereotyyppisiä miesten pestejä myös naisille.

 

Tyttöjen itseluottamusta pitäisi kasvattaa

McVeyn mielestä tyttöjäkin tulisi pienenä rohkaista juoksemaan, leikkimään ja kiipeilemään puissa, sillä sitä kautta he saavat tarvittavaa itseluottamusta tulevaisuuteen.

McVeyn mukaan miehet olevat valmiimpia hakemaan ylennyksiä, sillä heitä asetetaan haasteiden eteen jo pienestä pitäen.

McVey näkee, että perinteinen kasvatus, jossa pojat leikkivät villinä tyttöjen istuessa hiljaa vanhempiensa kanssa johtaa siihen, että tytöt välttelevät haastavia tilanteita varttuessaan, koska he yrittävät vain hakea hyväksyntää itselleen.

Tuoreiden tutkimusten mukaan miehet todellakin kaunistelevat ansioluetteloitaan naisia enemmän hakiessaan töitä.

Headhunterit ovat myös kertoneet tutkivansa miesten ansioluetteloita pidempään, sillä miehillä on taipumusta yliarvioida työkokemustaan samalla, kun naiset aliarvioivat omaa vastaavaansa.

“Kyse on itseluottamuksesta”, McVey ilmoittaa.

“Minusta on erittäin kyseenalaista, että headhunterit lukevat naisen CV:tä vain noin 25 minuuttia vain sen takia, että nainen todennäköisesti aliarvioi saavutuksiaan.”

”Kun samalla miehen CV:n analysointi voi viedä kaksi tuntia siksi, että mies yliarvioi tekemisiään,” McVey kertoi Mail-lehden haastattelussa.

Lue myös: 4 tapaa huolehtia itsestäsi ja saada urasi nousuun

 

#notjustforboys

Seuraavaksi McVey aikoo julkaista #notjustforboys- kampanjan, jonka tavoitteena on lisätä naisten määrää työpaikoissa, joissa he ovat aliedustettuina. Näitä aloja ovat esimerkiksi rakennus-, IT- ja insinöörialat, joissa työpaikkojen määrä kasvaa hurjasti tulevaisuudessa.

Ministeri korostaa, että lasten valintoihin tulee vaikuttaa jo nuoressa iässä.

Kunnollisen kasvatuksen lisäksi tyttöjä tulee rohkaista suuntautumaan erilaisille opintopoluille, jotta tulevaisuuden työmahdollisuudet eivät rajoittuisi liikaa. Edellä mainitut alat kasvavat nopeasti, ne ovat täynnä mahdollisuuksia ja niissä myös virtaa valtavasti rahaa.

“Tähän suuntaan kehittyneet taloudet menevät. Meidän on varmistettava, että nuoret ovat valmiita kehittämään työmarkkinoita ja kilpailemaan niillä.”

 

”Kyse on siitä, että osaa olla voimakas ja luova ihminen”

McVeyn mielestä ennakkoluulot siitä, että tekniikan alat eivät olisi riittävän hohdokkaita tytöille, ovat roskaa.

“Haluaisin nähdä, että IT-tytöt ovat tulevaisuuden trendien asettajia. Kyse on siitä, että osaa olla voimakas ja luova ihminen, ei vain viehättävä henkilö vaan oman kohtalonsa asettaja.”

“On paljon aikuistuvia ihmisiä, jotka jossittelevat tekemiään valintoja opintojensa suhteen. Haluamme minimoida näiden ihmisten määrän.”

“Insinööreistä vain 7 prosenttia ovat naisia. Määrä on kasvanut vuosittain, mutta osuus on silti valitettavan pieni.”

“Koska me kaikki käytämme jatkuvasti uusinta teknologiaa, haluamme rohkaista tyttöjäkin kehittämään sitä, ei vain tyytyä sen käyttäjiksi. Ole luova ja vastaanota uusia mahdollisuuksia.”

 

Lue myös: Nämä 12 asiaa itsevarmat ihmiset tekevät toisin

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Daily Mail
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / rawpixel.com