4 tapaa huolehtia itsestäsi ja saada urasi nousuun

20.11.2016

Valitettavan yleinen ajattelutapa edelleenkin on, että yrittäjänä tai uraihmisenä menestyminen edellyttää ympärivuorokautisia työpäiviä. Olen itsekin ollut vuosien ajan yrittäjä ja mestari tekemään montaa työtä yhtä aikaa ja venyttämään päiviä. Saamme koko ajan kuitenkin lisää näyttöä siitä, että liika työn tekeminen oman hyvinvoinnin kustannuksella johtaa vain stressiin sekä oman kunnon ja työtehokkuuden laskemiseen. Kun sisällytät nämä kolme tapaa pysyvästi arkeesi, hoidat sekä itseäsi että menestymistäsi työssäsi.

4-tapaa-huolehtia-itsesta%cc%88si-1

Ota kunnolla omaa aikaa

Loma on aina suositeltavaa, mutta nyt tarkoitan tapaa, joka on tarpeellista ottaa osaksi jokaista päivää ja viikkoa. Kun heräät aamuyöllä miettimään keskeneräisiä työasioita, olet pidempien taukojen tarpeessa. Älä paahda koko päivää putkeen ilman taukoja. Anna välillä mielesi levätä. Jos kalenteroit itsellesi vapaata vaikka yhden päivän joka viikko,  ovat neljä muuta työpäivääsi paljon tehokkaampia. Tee vapaa-aikanasi sitä, mistä todella pidät, vaikka neulo, maalaa tai kuuntele musiikkia. Saat todennäköisesti koko työviikon työt tehtyä ja pystyt irrottautumaan töistä vapaa-aikanasi paremmin. Tutustuin aikoinaan erittäin kiireiseen ison eurooppalaisen yhtiön toimitusjohtajaan, jonka kalenteri oli joka perjantai klo 12 eteenpäin varattuna perheelle. Ihailtava tapa aloittaa viikonloppu ja venyttää tarpeen mukaan muita arkipäiviä – ja bisnes kukoisti!

Sitoudu liikkumaan päivittäin

Unohda tekosyyt. Käy pyöräilemässä, lenkillä, kuntosalilla, jumppaa, ulkoile tai kävele lasten kanssa, laita puhelimeen hälytys jaloittelumuistutukseksi tunnin välein. Kun pidät kroppasi virkeänä, toimii ajatuskin paremmin ja olet enemmän läsnä työtehtävissäsi.

4-tapaa-huolehtia-itsesta%cc%88si-2

Älä vertaa itseäsi muihin

Ihan sama, jos työmyyräystäväsi haluaa tehdä töitä kellon ympäri. Sinä tunnet itsesi kaikkein parhaiten. Jos sinä pärjäät muutamalla tunnilla ja työsi pyörii hyvin, kannattaa olla tyytyväinen ja ylpeä saavutuksistaan. Luota itseesi ja omaan arvostelukykyysi, siksihän alunperinkin panostit työuraasi.

Myönnä, että itsestäsi huolehtiminen on välttämätön osa uraasi

Kun huolehdit kunnostasi, kropastasi ja mielestäsi, huolehdit samalla työstäsi ja urastasi. Koska loppujen lopuksi, sinä itsehän olet urasi, erottamaton osa koko pakettia. Kun budjetoit työsi ajankäytön ja kulut, budjetoi mukaan itsestäsi huolehtiminen ja sitoudu siihen niin kuin muihinkin tavoitteisiisi.

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Kirjoittaja:

Luova yrittäjä, kuvaaja, kaikesta terveellisestä ja kauniista inspiroituva bloggaaja ideoi ruokaa, joka hellii makuhermoja ja hyvinvointia, on helppoa valmistaa ja aineet ovat helposti saatavilla. Resepteissä ei ole sokeria eikä jauhoja. Ruoan lisäksi lifestyle-kirjoituksissa inspiroidutaan hyvästä olosta, jooga & spa-tunnelmista, onnellisuudesta ja stessinhallinnasta, matkoista maailmalla, Suomen saaristosta ja kodin sisustamisesta.