Näin voitat väittelyn horoskooppimerkkisi perusteella

2.3.2021

Jos olet kanssakäymisissä muiden ihmisten kanssa millään tavalla, päädyt varmasti ainakin jonkinlaisiin väittelyihin. Kaikki eivät voi olla samaa mieltä kaikesta koko ajan, joten onkin tärkeää tietää, kuinka päästä niskan päälle väittelyssä.

Jotkut ihmiset rakastavat väittelyä; tämä voidaan päätellä pelkästään tutkimalla eri horoskooppeja. Tämänkaltaiset ihmiset voivat aloittaa väittelyn aivan tyhjästä, sanoi toinen osapuoli sitten mitä tahansa. Toiset ihmiset sen sijaan haluavat neuvotella asioista rauhassa ja etsiä kompromisseja.

Väittelyn ei tarvitse olla huutamista ja loukkaamista siihen asti, kunnes toinen luovuttaa. Itse asiassa, väittely on alun alkane käsite, joka tarkoittaa järkiperäistä keskustelua, jonka aikana ihmiset yhdessä etsivät loogisia ratkaisuja eri ongelmiin.

 

Väittely muuttuu likaiseksi tappeluksi vain silloin, jos osapuolet eivät osaa antaa periksi omista mielipiteistään.

 

Liian monien ihmisten mielestä mielen muuttaminen on merkki heikkoudesta. Tosiasiassa ihmisillä, jotka osaavat hyväksyä toisten mielipiteet, tunnustaa olevansa väärässä ja muuttaa ajatuksiaan, on paljon vahvempi mielenlaatu ja ajatusmaailma kuin niillä, jotka juuttuvat mielipiteisiinsä ja puolustavat niitä viimeiseen hengenvetoon asti.

Joskus on vain parasta poistua väittelystä – jos se ei johda mihinkään, miksi tuhlata aikaa ja energiaa? Jos asialla sen sijaan on sinulle merkitystä, tulee sinun puolustaa näkökantaasi.

Seuraavan listauksen avulla opit tuntemaan väittelykumppanisi väittelystrategiat, jotta olisit ensi kerralla askeleen edellä.

 

Oinas (Maalis 21 – Huhti 19)

Oinas karjuu väittelykumppaninsa päälle aina. Logiikkakaan ei auta; oinas puolustaa aina itsepäisesti omaa näkökantaansa.

Mutta jos saat oinaan ajattelemaan, että mielen muuttaminen oli alun perin hänen oma ideansa, on sinulla mahdollisuus päästä niskan päälle. Varo vain, ettet kerro hänelle voittaneesi. Oinas saattaa myös ruveta väkivaltaiseksi, jos väittely äityy liian aggressiiviseksi.

 

Härkä (Huhti 20 – Touko 20)

Härät tunnetaan itse- ja kovapäisyydestään. Kun härkä on päättänyt jotain, ei se hevillä luovu päätöksestään.

Härkää vastaan kannattaakin vedota perusjärkeen (varsinkin, jos voit osoittaa sen olevan taloudellisesti kannattavaa) tai fyysisiin tekijöihin; kauneus ja mielihyvä ovat härän heikkoja kohtia.

 

Lue myös: Horoskoopit kertovat: Tämä on pahin luonteenpiirteesi

 

Kaksoset (Maalis 21 – Kesä 20)

Kaksonen on helppo käännyttää mielipiteesi puolelle, mutta se ei välttämättä tarkoita vielä mitään. Kaksonen nimittäin hyväksyy myös muiden mielipiteet aivan yhtä helposti.

Oma kantasi jää helpommin kaksosen mieleen, jos kykenet vakuuttamaan hänelle, että se on kaikista suosituin ja että hänen sosiaalinen elämänsä kärsii, jos hän on eri mieltä.

 

Rapu (Kesä 21 – Heinä 22)

Rapu vihaa yhteenottoja. Kun rapu päätyy väittelyyn, on usein kyse siitä, että rapu on huolissaan jostain läheisestään. Rapua ei voi voittaa, sillä rapu taistelee tällöin loppuun asti.

Väittely voi viedä paljon aikaa, mutta jos pystyt vakuuttamaan ravulle, että kaikki kääntyy parhain päin, voi hän rauhoittua.

 

Leijona (Heinä 23 – Elo 22)

Leijonat rakastavat mielistelyä. Jos kerrot leijonalle, että kuka tahansa järkevä ihminen olisi kanssasi samaa mieltä, liittyy hän välittömästi puolellesi. Leijona nimittäin ajattelee, ettei kukaan ole häntä järkevämpi.

Leijonilta saa myös usein hyviä parannusehdotuksia omiin ideoihin, joten mielistely todellakin kannattaa.

 

Neitsyt (Elo 23 – Syys 22)

Älä ajaudu väittelyyn neitsyen kanssa. Neitsyt repii sinut hetkessä kappaleiksi, sillä hän osaa tunnistaa heikot kohtasi välittömästi. Jos et voi välttää väittelyä, varmista selustasi ainakin faktoilla, kaavioilla ja esimerkeillä.

Neitsyen ei edes tarvitse olla oikeassa, vaikka hän useimmiten onkin. Jos voit todistaa neitsyen olevan väärässä, muuttaa hän mielellään mielipidettään.

 

Vaaka (Syys 23 – Loka 22)

Vaaka ei väittele, vaaka neuvottelee. Et voi voittaa väittelyä vaa’an kanssa, mutta ei voi myöskään hävitä. Jos voit todistaa, että näkökantasi on parempi tai reilumpi, voi vaaka taipua. Sinun tulee silti olla valmis tekemään kompromisseja.

Jos löydätte keinon täyttää molempien tarpeet, vaaka on enemmän kuin valmis sopimaan asian.

 

Skorpioni (Loka 23 – Marras 21)

Ajatusleikit, puolitotuudet ja hienot loogisuudet eivät toimi skorpionien kanssa. Päinvastoin, skorpioni ei kunnioita pätkääkään leikitteleviä väittelykumppaneita.

Kerro skorpionille totuus, oli se sitten epämiellyttävä tai ei. Ilmaise aidot tunteesi ja tavoitteesi. Älä peittele mitään. Skorpionilla on aina omat mielipiteensä, mutta jos osaat väitellä kunniallisesti, yrittää skorpioni mielellään mukautua tarpeisiisi omien tarpeidensa rajoissa.

 

Lue myös: Paras treeni horoskooppimerkillesi

Jousimies (Marras 22 – Joulu 21)

Jousimies tietää vähän kaikesta, mutta hän on harvoin minkään alan asiantuntija. Hän rakastaa kuitenkin oppimista. He luovuttavat mieluusti väittelyn, jos toinen osapuoli osaa kertoa, miksi jousimies on väärässä ja myös auttaa häntä ymmärtämään asiaa paremmin.

Jos riita ei kuitenkaan ratkea, kannattaa vetäytyä väittelystä. Jousimies nimittäin rakastaa omia mielipiteitään.

 

Kauris (Joulu 22 – Tammi 19)

Kauriilla ei ole aikaa typerille väittelyille. Jos aihe ei liity millään tavalla kauriin kiinnostuksen kohteisiin, voit poistua – kaurista ei kiinnosta kuka on oikeassa ja kuka väärässä.

Jos aihe kuitenkin on kauriille tärkeä, tulee sinulla olla erittäin hyvät perustelut sille, miksi kauriin tulisi muuttaa suunnitelmiaan tai tavoitteitaan. Näytä kauriille, miksi oma ideasi on tehokkaampi tai tuotteliaampi, niin hän muuttaa mielellään mielipidettään.

 

Vesimies (Tammi 20 – Helmi 18)

Pidä huoli, että ymmärrät vesimiehen näkökantaa ennen väittelemistä hänen kanssaan. Vesimiehillä on taipumusta nähdä asiat useammasta vinkkelistä kuin muilla, joten väittelylle ei välttämättä ole edes aihetta.

Joka tapauksessa, älä vetoa vesimiehen tunteisiin. Vesimiehet ovat tasapainoisia eivätkä hetkahda helposti. Yritä sen sijaan selittää, miksi ajatuksesi hyödyttää useita ihmisiä. Mitä enemmän hyvää ideasi saa aikaan, sitä todennäköisemmin vesimies vaihtaa puolellesi.

 

Kalat (Helmi 19 – Maalis 20)

Kalat turhautuvat ja harmistuvat niin helposti väittelyistä, että he mieluummin vain ovat samaa mieltä kaikesta. Kalat kykenevät tuntemaan toisten ihmisten vihan ja stressin ja imevät sitä myös itseensä.

Tämä antaa sinulle myös etulyöntiaseman väittelyihin kalojen kanssa. Kalat nimittäin ymmärtävät näkökantaasi täysin. Jos kykenet ilmaisemaan todelliset tunteesi asian tiimoilta ja näyttämään, kuinka jokin ongelma sinua vaivaa, kalat perääntyvät helposti. Mutta muista olla kiltti – jos sinua sattuu, kaloja sattuu myös.

 

Lue myös: Kuinka saat miehen janoamaan seksiä – Horoskoopin mukaan

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Yourtango.com
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / rawpixel.com