Näin eri horoskoopit säästävät rahaa

2.1.2020

Jotkut ihmiset ovat taitavia rahan tekijöitä, toiset taasen osaavia rahan säästäjiä. Ne, joilla on hallussa molemmat taidot, ovat onnekkaita. Jos sinulla on kasoittain rahaa, säästämisen opettelu on paljon helpompaa kuin silloin, jos joudut elämään palkkapäivästä palkkapäivään.

Joillakin ihmisillä kuluttaminen lisääntyy vaurauden lisääntyessä. Jos poltat rahaa samaa tahtia kuin tienaat sitä, rahaa ei jää säästöön. Jonakin päivänä saatatkin huomata, kuinka taloudellinen tilanteesi on retuperällä.

Jokaisella meistä on omat tapamme pysyä taloudellisesti vakaana. Mitä tulee eri horoskooppeihini, kaikki riippuu astrologiasta ja persoonallisuudesta. Se, mitä ajattelet rahasta, on henkilökohtaista, joten horoskoopeilla on varmastikin oma sanansa sanottavana asiasta.

Tässä eri horoskoopeille ominaiset tavat käyttäytyä rahan kanssa:

Oinas

Oinaan suurin uhka on heräteostokset. Jos oinas nettishoppailee ja törmää tarjouksiin, ei häntä voi pysäyttää.

Oinaalle paras tapa säästää on olla tuhlaamatta. Jotta tämä olisi mahdollista, oinaan tulisi aina kiinnostavaan tuotteeseen tutustuessaan ottaa askel taaksepäin ja ajatella hetki syvällisiä. Useimmiten tuotteen halvalle hinnalle on jokin syy ja liian hyvältä kuulostavat tarjoukset ovat petollisia. Välttele siis ostoimpulsseja loppuun asti.

Härkä

Härät ovat pääasiallisesti järkeviä rahan käyttäjiä, jos unohdetaan luksus ja itsensä hemmottelu, joihin härillä on aina ajoittain taipumusta. Parasta härän kannalta onkin hyödyntää sille ominaisia säästämiskykyjä.

Jos härkänä löydät jotain haluamaasi, aloita säästäminen sen ostamiseksi. Sitten, kun olet säästänyt riittävästi rahaa ja ostos tuntuu edelleen mielenkiintoiselta, anna palaa. Tällöin ostaminen on palkinto kärsivällisyydestä ja kovasta työstä, mikä tekee siitä merkityksellisempää.

Kaksonen

Jos kaksonen on sinkku ilman erityisiä velvoitteita, rahan säästäminen ei ole hänellä ensimmäisenä mielessä. Mutta jos perhe astuu kuvioihin ja säästäminen on tärkeää kaikkien tulevaisuuden kannalta, kaksonen suhtautuu rahan käyttöön erittäin vakavasti.

Kaksonen alkaa sijoittamaan eri tavoin turvatakseen lasten koulunkäyntiä, perheen lomia ja eläkettä varten. Hän perehtyy sijoittamiseen tarkasti ja etsii parhaat keinot rahan säästämiseen.

Rapu

Ravut ovat työteliäitä ja he odottavat samaa myös rahoiltaan. Rapu siis säästää, sijoittaa ja katselee rahan tekevät työn hänen puolestaan. Perhe, turvallisuus ja mukavuus ovat ravulle prioriteetteja, eikä hän ikinä luopuisi prioriteeteistaan.

Jos jotakin, rapu voi olla liian vastentahtoinen käyttämään rahaa. Ravun tulisikin etsiä sopiva tasapaino säästämisen ja järkevän kuluttamisen välillä maksimoidakseen onnellisuutensa.

Leijona

Leijonat ovat erinomaisia säästäjiä. He ovat viisaita ja vastuullisia sijoittajia. Joskus heillä on kuitenkin taipumusta ostaa kalliita lahjoja rakkailleen ja välillä tuhlailu voi mennä yli äyräiden.

Leot nauttivat saadessaan tehdä muut ihmiset onnellisiksi lahjoillaan. Heidän tulisikin pyrkiä tekemään budjetit myös lahjoille ja mahdollisesti etsiä tarjouksia lahjoja ostaessaan.

Neitsyt

Neitsyet ovat fantastisia säästäjiä. He tekevät tarkan taustatyön ennen ostoksiaan ja pyrkivät katsomaan isoa kuvaa.

Neitsyt miettii jokaisen ison ostoksen hyvät ja huonot puolet. Vaikka neitsyet ovatkin hyviä sijoittamaan, saattavat he unohtaa sijoittaa itseensä. Joten, jos neitsyt haluaisi oppia uuden taidon tai perustaa vaikka yrityksen, neitsyen tulisi uskoa kykenevänsä siihen ja antaa palaa liiallisen miettimisen sijaan.

Vaaka

Vaa’at ovat vastuullisia säästäjiä niin kauan, kun ystävät pysyvät poissa kuvioista. Vaa’alla saattaa olla nimittäin taipumusta tarjoilla päivällisiä ja juomakierroksia tämän tästä kavereilleen.

Kun vaaka järjestää juhlat, hän ei suostu ottamaan muilta rahaa järjestelyihin. Vaakojen tulisi ymmärtää, ettei muiden rakkautta voi ostaa, sillä rakkaus on olemassa ilman ylellistä tuhlaamistakin.

Skorpioni

Skorpionit ovat hyviä säästämään. He eivät tee heräteostoksia ja heillä on taipumusta säästeliäisyyteen.

Koska skorpionit eivät osaa aina luottaa muihin, he eivät osaa ottaa vastaan sijoitusneuvoja kasvattaakseen omaisuuttaan. Rahoitusneuvojan luokse menemistä ei tulisi hävetä. Kysymysten kyseleminen ei poista omaa sädekehää ja voi koitua taloudellisesti erittäin kannattavaksi.

Lue lisää: Miten aloittaa rahan säästäminen? Katso 5 vinkkiä aloittelijalle!

Jousimies

Jousimiehen elämänasenne on YOLO. Jousimies rakastaa kokemuksia, matkustelua ja hetkessä elämistä. Säästäminen ei olekaan jousimiehen prioriteetti numero yksi.

Jousimiesten tulisi säästää edes hieman pahan päivän varalle, jos konkurssi iskee. Koskaan ei voi tietää, milloin elämässä tulee vaikeuksia vastaan.

Kauris

Kauris on säästämisen kuningas. Jokaisella kauriilla on säästötili jo alakoulussa.

Kauris on istunut rahakasan päällä koko elämänsä. Hänellä on säästötili, sijoituksia ja eläkesäästötili. Jos jokin kauriin sijoituksista ei tuota riittävästi, kauris etsii vaihtoehtoisia, parempituottoisia kohteita.

Vesimies

Vesimies on säästäjänä keskitasoa. Vesimiehen pahe on uudet teknologiset laitteet. Vesimiehet ovatkin useimmiten ensimmäisinä ostamassa uusia puhelinmalleja ja muita vimpaimia.

Jos vesimies olisi edes hieman kärsivällisempi, voisi hän säästää runsaasti rahaa odotellessaan hintojen laskemista.

Kalat

Kalat ovat niin epäitsekkäitä ja anteliaita että he antavat kaiken rahansa sitä tarvitseville. Kaloille tulisi painottaa, että erityisesti raha-asioissa kannattaisi mennä oma nokka edellä.

Pidä siis huolta itsestäsi ensin. Sen jälkeen on mukavampi auttaa myös muita. On upeaa, että säästät lahjoittaaksesi uuteen lastenkotiin, mutta eikö kannattaisi ensin maksaa oma vuokra?

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Your Tango
Lähde: PIxabay