Näin deittailu kolmekymppisenä eroaa deittailusta parikymppisenä – 5 mahtavaa eroa

26.2.2018

Olet ehkä kuullut ystäviesi sanoneen, että he tutustuivat nettideittailuun ennen, kuin siitä tuli siistiä. He ovat väärässä; kumppanin etsiminen verkossa ei ole ikinä ollut siistiä. Siitä vain tuli normaalia internetin käytön yleistyessä ja nykyään kaikki ihmiset viestivät verkon välityksellä.

Verkon seuranhakusivustot ja deittailusovellukset muodostavat nykyään monipuolisen joukon – on Tinderiä, OKCupidia ja Eliittikumppania. Valikoimaa on tarjolla enemmän kuin koskaan.

Olen aina uskonut, että näistä palveluista saa irti juuri niin paljon, kuin niille on valmis antamaan itsestään. Parikymppisenä vietinkin paljon hauskaa aikaa deittisivustojen avulla. Mutta täytettyäni 30 olin varma, että ne ovat menneisyyttä. Totuus olikin toinen, kun erottuani löysin itseni jälleen etsimästä miehiä netistä.

Maailma oli kuitenkin muuttunut parempaan suuntaan. Nykyajan miehet osaavat jopa vastata viesteihin kokonaisilla lauseilla ja kohtuullisessa ajassa. Ja se oli vasta alkua! Seuraavassa 5 muuta asiaa, mikä tekee deittailusta parempaa kolmikymppisenä kuin vasta-aikuistuneena.

 

1. Miehet haluavat tavata minut, vaikka he eivät olekaan nähneet minua puolialasti.

Olin 21-vuotias, kun aloitin nettideittailun. Niinä aikoina vietin villejä nuoruusvuosia ja juhlin reippaasti.

Erilaisille sivustoille laittamani kuvat olivat kaikki anteliaita ja leveällä hymyllä varustettuja. Vaatetukseni oli kaikkea muuta kuin runsasta. Vastineeksi miehet lähettivät minulle paljon erilaisia viestejä ja ehdotuksia, joista suurin osa oli hyvinkin riettaita.

Vanhempana ja kypsempänä lähestyin deittimaailmaa hyvin eri tavalla. Pukeudun kuvissa konservatiivisemmin ja vähemmän seksikkäästi. Ja mikä parasta, miehet tulevat jatkuvasti kehumaan pukeutumistani ja tyylitajuani muotojeni sijaan. Tunnen itseni aikuisemmaksi ja oloni huomattavasti paremmaksi ja arvokkaammaksi.

 

2. Kukaan miehistä ei väitä olevansa ”chillejä”, mikä on upeaa.

Vanhennuttuani 10 vuotta, on deittisovelluksiin asettamani ikähaarukka samalla siirtynyt saman verran eteenpäin. Verrattuna ennen haikailemiini parikymppisiin uroksiin, on noin kolmekymppiset miehet monella tapaa parempia. He eivät enää ”elä reunalla” tai ”päivä kerrallaan” ilman minkäänlaisia tavoitteita.

Kolmekymppiset miehet tietävät jo, mitä haluavat elämällään eivätkä pelkää esimerkiksi harrastaa liikuntaa tai pyrkiä eteenpäin urillaan. Havaittuani miesten olevan kutakuinkin mukiinmeneviä tyyppejä, olen jopa alkanut harkitsemaan lapsien hankkimista.

Nykyään, kun menen ensitreffeille, ei minun tarvitse enää keksiä tekosyitä poistumiseen tai kärsiä kiusallisista ehdotuksista. Voin keskustella aiheista, kuten siitä, mitä etsin parisuhteelta tai mitä tavoitteita minulla on elämässäni. 10 vuotta sitten aiheet olivat paljon kevyempiä enkä olettanut, että treffikumppaneistani olisi minulle oikeasti pitkäaikaisiksi kumppaneiksi.

 

Lue myös: Pikkupojat antavat naisille neuvoja deittailuun – katso huikeat neuvot videolta!

 

3. Parikymppiset miehet eivät olekaan niin kamalia kuin muistelin.

Yksi suurimmista virheistä, joita nykyiset ikätoverini tekevät, on olettaa, että parikymppisiä miehiä ei kannata lähestyä vanhemmalla iällä. Tein myös itse aikaisemmin saman virheen, mutta olinkin todella väärässä. Iällä ei loppujen lopuksi ole mitään merkitystä niin kauan, kuin sinulla synkkaa toisen ihmisen kanssa.

Aloitin etsimällä 24-vuotiaita urheilullisia miehiä, mutta en uskonut päätyväni mihinkään. Yllätyksekseni päädyin useille treffeille kuumien miesten kanssa, ja nämä treffit myös loppuivat lähes aina molempia osapuolia tyydyttävällä tavalla.

Olen ymmärtänyt myöhemmin, ettei ongelma aikaisemmin ollut nuorempien miesten epäkypsyys, vaan oma epäkypsyyteni.

Nuorempana keskityin vääriin asioihin, kuten partoihin, hiuksiin ja rahaan. Nyt tajuan, että minun olisi jo silloin pitänyt etsiä kilttejä, fiksuja, ja urheilullisia miehiä.

 

4. Uusi sukupolvi tietää emojinsa.

Tämän päivän nuoret ja hieman vanhemmatkin aikuiset todellakin osaavat käyttää monipuolisesti emojeita kuvaamaan tunteitansa ja kiinnostuksen kohteitansa.

Oikeanlainen emojien käyttäminen voittaa aina loputtomat ”hahahan” toistajat ja tympeät turisijat. Emojit ja kolmekymppiset sopivat todellakin hyvin yhteen.

 

5. Totuus iskee kovempaa, mutta se on vain hyvä asia.

Tuntuu, kuin olisin koko aikuiselämäni lukenut otsikoita, kuten “Nykyajan nuoret pilaavat elämänsä irtosuhteissa” ja niin edespäin. Nämä maailmanloppua huokuvat otsikot tuntuvat erittäin yliampuvilta; ei irtosuhteiden harrastamisessa ole mitään väärää. Elin samanlaista elämää parikymppisenä, ja nautin siitä kovasti.

Vastakohtaisesti kolmekymppisenä olen huomannut ajattelevani monimuotoisemmin ja harkinnut, missä asioissa teen kompromisseja ja missä en. Kun olin parikymppinen, en välittänyt vaikka treffikumppanini ei käynyt töissä. Tänä päivänä en viehäty ollenkaan miehistä, joilla ei ole elämä hallinnassa edes siten, että he tienaisivat riittävästi asuakseen omassa asunnossa.

Toisaalta, kerran olin 4 tuntia treffeillä erään miehen kanssa, joka aivan treffien lopussa paljasti omaavansa 5 lasta. Siinä vaiheessa heräsin todellisuuteen ja ymmärsin, että tässä iässä minuun suhtaudutaan entistä useammin äitipuolikandidaattina. En ole varma, kuinka monta lasta on liikaa, mutta 5 lasta menee jo rajan yli.

Saatan muuttua kuumemmaksi, mutta en nuorene tästä enää. Mitä aktiivisemmin tutustun erilaisissa elämäntilanteissa oleviin erilaisiin ihmisiin, sitä paremmin ymmärrän onnellisuutta ja rakkautta ja sitä, mitä oikeasti haluan elämältä.

Suurin ero kymmenen vuoden takaiseen elämääni on se, että tiedän, että on okei myöntää mitä haluan. Parikymppinen minä olisi vain juonut pullollisen viiniä mieluummin, kuin myöntänyt haluavansa vain löytää elämänsä rakkauden.

 

Lue myös: 8 Syytä, miksi sinkkuna oleminen voittaa keskinkertaisen parisuhteen

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Self.com
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Priscilla Du Preez