8 Syytä, miksi sinkkuna oleminen voittaa keskinkertaisen parisuhteen

6.11.2017

Parisuhteen aloittaminen ei saa koskaan tarkoittaa oman elämän loppumista; onnellisuus, riippumatta siitä, oletko parisuhteessa vai et, on aina ykkösprioriteetti.

Todellisuudessa olet aina onnellisempi yksin, kuin väärässä parisuhteessa. Seuraavaksi parisuhde-ekspertit tarjoavat 8 vakuuttavaa syytä, miksi näin on.

 

1. Kaikki parisuhteet eivät ole tasa-arvoisia

Parisuhteet eivät ole aina tasapuolisesti tyydyttäviä. Jos olette onnettomia yhdessä, kannattaa harkita eroamista, kertoo terapeutti Heather Gray.

“Vaikka elämässäsi on toinen ihminen, ei kyseessä välttämättä ole aito rakkaus,” hän sanoo. ”Kun valehtelet itsellesi ja teeskentelet parisuhteesi olevan jotain muuta kuin se oikeasti on, satutat itseäsi.

Ja se vale on nolo ja häpeällinen. Se voi saada sinut tuntemaan itsesi heikoksi ja säälittäväksi, vaikket edes usko omia sanojasi. Totuus, oli kyse sitten erosta tai jostain muusta, vapauttaa sinut häpeän tunteesta.”

 

2. Itsevarmuus ja itsenäisyys ovat ominaisuuksia, jotka hiotaan itse

Yksinäisyyden ja yksin olemisen välillä on vissi ero. Kun osaat arvostaa yksin olemista, alat nauttia omasta seurastasi, sanoo Neely Steinberg, treffivalmentaja ja imagokonsultti. (Sitä paitsi, poikittain nukkuminen isossa sängyssä on erittäin mukavaa.)

“On erittäin tärkeää, että elämässä on vaihe, jolloin voi opetella olemaan yksin ja kuinka saada arvostusta itseltään,” Steinberg avaa. ”Kun olet tutkaillut riittävästi omaa itsenäisyyttäsi, opit olemaan oma itsesi ja nautit siitä.”

Lue myös: 11 parisuhdetta, jotka lähes jokaisella naisella on ainakin kerran elämässä

 

3. Huonoon suhteeseen käytetty aika on pois ajasta, jonka olisit voinut käyttää sen oikean etsimiseen

Etkö täysin osta “yksin oleminen on oikeasti siistiä”-argumenttia? Ajattele asiaa tältä kantilta: Et voi löytää ansaitsemaasi rakkautta, jos käytät kaiken energiasi kuolevaan parisuhteeseen.

“Sinun tulee olla oikeassa paikassa löytääksesi oikean kumppanin,” Gray kertoo. ”Sitä ei tapahdu, ellet myönnä tyytyväsi liian vähään nykyisen kumppanisi kanssa.”

 

4. Deittailu voi olla hauskaa, jos edes yrität

Tinderillä leikkiminen ja uusien ihmisten tapaaminen ja deittikokemusten jakaminen ystävien kanssa voi olla oikeasti hauskaa, kertoo erovalmentaja Kira Gould.

“Oman eroni jälkeen en ollut täysin varma, mitä haluan parisuhteelta ja tapailin kaikenlaisia “vääriä” miehiä – ja täytyy myöntää, että rakastin sitä,” Gould kertoo. ”En olisi halunnut parisuhteeseen yhdenkään heistä kanssa, mutta nautin mahdollisuudestani tutkia ja kokeilla mieskokelaita.”

 

5. Sinkkuus antaa sinulle mahdollisuuden ymmärtää, mitä haluat ja mitä et halua parisuhteelta.

Et todennäköisesti halua deittailla ketään, joka muistuttaa entistä kumppaniasi – joten mitä oikeastaan haluatkaan seuraavalta mieheltäsi? Sinkkuus antaa sinulle harvinaisen mahdollisuuden vastata tähän kysymykseen kirkkain mielin, Gould opastaa.

“Et voi olettaa tietäväsi, mitä haluat. Kun elämä muuttuu, me, prioriteettimme, halumme ja tarpeemme muuttuvat myös,” hän kertoo. Tämän päivän maailmassa sinkkuus antaa meille monia mahdollisuuksia treffailla ja tutkailla, mitä ominaisuuksia haluamme ja emme halua kumppaniltamme.”

Lue myös: 6 Parisuhdeansaa, joita hyvinvoivat pariskunnat välttävät

 

6. Juuri löytämäsi itsenäisyys tekee sinusta vetovoimaisemman.

Mikään ei ole seksikkäämpää, kuin ihminen, joka hallitsee omaa elämäänsä, kertoo parisuhdevalmentaja Lisa Schmidt.

“Kun opit hyväksymään ja rakastamaan itseäsi ilman kumppania, teet itsestäsi samalla haluttavamman muiden silmissä,” Schmidt neuvoo.

 

7. Väärässä parisuhteessa pysyttely on oikotie suruun.

“Mikään ei ole niin kivuliasta, kuin yksinäisyyden tunne ollessasi samassa huoneessa rakkaasi kanssa,” Gray muistuttaa.

Lue myös: 4 tapaa vahvistaa parisuhdetta

 

8. Koska lopulta parisuhde ei takaa onnellisuutta.

Onni löytyy aina sinusta itsestäsi, ei kenestäkään muusta, Steinberg sanoo.

“Totuus on, että parisuhde ei ikinä tee sinua onnelliseksi jos et ole valmiiksi tyytyväinen itseesi ja elämääsi,” hän kertoo. ”Parasta sinkkuudessa on se, että pääset tutkailemaan elämää omalla ajallasi ja omin säännöin. Saat ymmärtää, mikä tekee juuri sinut onnelliseksi elämässä.”

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Huffington Post
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay