Muista nämä tärkeät 3 asiaa, kun shoppailet lomamatkalla

7.6.2016

Lomamatkoilla on aikaa kierrellä kaupoissa ja ostaa tuliaisia ja matkamuistoja. Hinnat ovat usein houkuttelevat ja varsinkin etelän lomakohteissa kauppoihin on helppo astua vaikka suoraan rantareissulla.

1. Muista, että ostokset pitää kuljettaa Suomeen.

Älä osta isoja ja painavia esineitä, jos et ole varannut niihin erityisesti tilaa ja painovaraa matkalaukussasi. Esineille voi tulla ikävän paljon ylihintaa lentokentällä matkalaukkuja punnitessa. Kevyet ja pieneen tilaan menevät ostokset ovat parhaita.

Matkaostokset_2

2. Desinfioi kädet rahan käsittelyn jälkeen

Raha on yksi yleisimmistä pöpöjen ja mm. vatsataudin levittäjä lomakohteissa. Kun olet käsitellyt rahaa, muista pestä tai desinfioida kätesi. Pientä matkakokoista käsidesiä kannattaa kantaa aina mukana.

3. Shoppaile maassa maan tavalla

Selvitä etukäteen kohteen shoppailukäytännöt. Esim. Turkissa tinkiminen kuuluu asiaan ja hinnat ilmoitetaan aina reilusti liian suuriksi. Egytpissä kannattaa varata aikaa myyjän kanssa seurusteluun. On suorastaan epäkohteliasta kieltäytyä teekupposesta tai edes muutaman minuutin keskustelusta. Thaimaassa paikallisten aurinkoinen ystävällisyys on kulttuuriin kuuluva tärkeä etiketti, jota matkailijankin on hyvä noudattaa. Myyjää on kohteliasta tervehtiä hymyillen, mieluummin kämmenet yhdessä sydämen kohdalla. Hermostuminen paikalliselle tarkoittaa kasvojen menetystä, jota ei anneta anteeksi.

Katso lisää uutisia aiheesta lifestyle & vapaa-aika!

Kirjoittaja:

Luova yrittäjä, kuvaaja, kaikesta terveellisestä ja kauniista inspiroituva bloggaaja ideoi ruokaa, joka hellii makuhermoja ja hyvinvointia, on helppoa valmistaa ja aineet ovat helposti saatavilla. Resepteissä ei ole sokeria eikä jauhoja. Ruoan lisäksi lifestyle-kirjoituksissa inspiroidutaan hyvästä olosta, jooga & spa-tunnelmista, onnellisuudesta ja stessinhallinnasta, matkoista maailmalla, Suomen saaristosta ja kodin sisustamisesta.