Mitä rakastamasi ihmiset TODELLA haluavat sinulta?

25.4.2024

Älä tekstaa. Ole paikalla.

Milloin viimeksi kävit paikan päällä kertomassa hyvistä uutisista ystävällesi tai perheenjäsenellesi? Ja tarkoitamme tällä nyt vanhanaikaista tapaa pistäytyä kylään. Kavereille ei tekstattu. Et soittanut FaceTime-puhelua. Et lähettänyt villejä hymiöitä ja kamalaa kasaa huutomerkkejä. No okei, ehkä lähetit, mutta milloin on viimeisin kerta, kun todella hyppäsit autoosi, ajoit jonkun kotiin ja jaoit hyvät uutiset heille henkilökohtaisesti?

Siitä mahtaa olla jo jonkun aikaa? Koska lämpimät ajatukset ja terveiset on nykyään niin helppo lähettää puhelimitse. Se sai meidät ajattelemaan; onko virtuaalinen yhdessä vietetty aika todella niin arvokasta kuin kasvokkain vietetty? Jos aiot olla siinä niitä ihmisiä varten, joita rakastat, onko olemassa tapoja, miten he haluaisivat sinun tekevän sen? Koska toki, on nopeaa, helppoa ja kätevää lähettää lämpimiä ajatuksia ja “tykkäyksiä” verkon välityksellä, mutta halusimme tietää, onko fyysinen läsnäolo kuitenkin ihmisille tärkeämpää kuin langan päässä oleminen.

 

Saako aito, oikea, kasvokkain nähty hymy meidät paremmalle tuulelle kuin sievin emoji mitä olemme nähneet?

Joten yhteistyössä Fordin kanssa, me päätimme kysyä ihmisiltä, mitä tarkoittaa ”olla siinä”. Tulokset eivät olisi voineet olla yhtään selkeämmät.

awaw

 

Ylivoimaisesti eniten ihmiset kokivat olevansa kaikkein rakastetuimpia, kun heille tärkeät ihmiset siirtyivät näytön äärestä viettämään aikaa HEIDÄN KANSSAAN.

Kun kysyttiin erilaisia tapoja, miten ihmiset haluaisivat olla tekemisissä rakkaimpiensa kanssa, 55% vastaajista sanoi, että he kokivat eniten olevansa rakastettuja ja arvostettuja, kun toinen henkilö viettää heidän kanssaan aikaa oikeasti – ja tämä oli ylivoimainen voittaja.

 

Loput tuloksista:

  • Toisella sijalla, 30% vastaajista sanoi, että heillä oli kaikkein rakastetuin olo, kun ystävä tulee käymään yllättäen.
  • 12% koki saavansa eniten mielihyvää tekstiviesteistä.
  • Vain 3% koki olevansa kaikkein rakastetuin, kun heille tärkeä ihminen julkaisee jotain heidän seinälleen sosiaalisessa mediassa.

 

Tämä tarkoittaa sitä, että 85% vastaajista piti kaikkein tärkeimpänä henkilökohtaista tapaamista.

Ja suurin osa tutkimuksen muista osuuksista tuki tätä päätelmää.

  • 26% sanoi, että ensimmäinen reaktio kuullessaan heille rakkaan ihmisen hyvistä uutisista on hypätä autoon ja lähteä onnittelemaan heitä henkilökohtaisesti.
  • Soittaminen oli kaikkein suosituin keino hyville uutisille, prosentein 51%.
  • Tekstiviestit ja sosiaalinen media olivat kolmannella sijalla hyville uutisille 22%.
  • Onneksi, 52% vastaajista sanoi, että he haluavat käydä henkilökohtaisesti tapaamassa itselleen tärkeää ihmistä, joka on kohdannut huonoja uutisia.
  • 37% koki soittamisen parhaana vaihtoehtona huonojen uutisten saralta.
  • Vain 11% ajatteli, että paras keino tarjota oma tukensa on lähettää tekstiviesti tai lähestyä sosiaalisen median kautta.

Eli henkilökohtaisella tapaamisella on selkeästi suuri vaikutus siihen, miten lähimmäiset kokevat rakkauden. Mikä sai meidät itsemme miettimään – jos henkilökohtaisesti toisen tapaaminen saa meidät tuntemaan itsemme rakastetummaksi, mitä muita etuja siitä on? Onko olemassa jotain tapaa “mitata” miten toisen rakkaus on sinulle hyväksi? Selvisi, että on: Terveys.

sss2

 

Tutkijat ovat hiljattain alkaneet tuomaan esille todisteita tutkimuksista, joista voidaan nähdä kuin mieletön rooli rakkaudella on sekä meidän fyysiseen, että psyykkiseen hyvinvointiin.

Vuonna 2013 tutkijatohtorit C. Sue Carter ja Stephen Porges kirjoittivat artikkelin “The Biochemistry of Love,” , jossa he sanoivat, että “Ilman rakastavia parisuhteita, ihmiset eivät pysty kukoistamaa, vaikka kaikki muut heidän tarpeensa olisivatkin täyttyneet”. He selittivät, että rakkaus ei ole ainoastaan tunne, vaan se on myös “monimutkainen neurologinen järjestelmä”.

Selvisi, että “Ihmissydän luottaa kemikaaleihin, jotka erittyvät rakkaudentunteesta joka on osa normaalia suojautumisen ja itsensä parantamisen prosessia. Samat molekyylit mahdollistavat meitä antamaan ja vastaanottamaan rakkautta, joka myös linkittyy meidän terveyteen ja hyvinvointiin.”

Tämä tarkoittaa, että rakkauden on kirjaimellisesti todistettu auttavan särkyneeseen sydämeen. Joten, ei ainoastaan se, että ne ihmiset, jotka pitävät enemmän oikeista tapaamisista kokevat olevansa rakastetumpia, kun käymme vierailulla, vaan myös se, että teemme toisistamme terveempiä. Eikä terveysvaikutukset jää ainoastaan tähän.

 

Läsnäolo ehkäisee myös yksinäisyydentunnetta.

Lääkärit Porges ja Carter vakuuttavat seuraavaa; Yksilöt, joilla on vahva emotionaalinen tuki ja ihmissuhteet, pärjäävät paremmin stressaavissa tilanteissa kuin he, jotka kokevat olevansa eristettyjä ja yksinäisiä. Positiivisen ilmapiirin suojaava vaikutus näyttää tukeutuvan samaan hormonicocktailiin kuin rakkauden aiheuttama ‘biologinen viesti kehon läpi.’

Tämän lisäksi vuonna 2016 Washington Post artikkelissa sanottiin, että ihmiset, jotka kokevat olevansa yksinäisiä tai sosiaalisesti eristäytyneitä, kohottivat kuolevaisuuden riskiä. Itse asiassa, on olemassa tutkijoita, jotka sanovat, että yksinäisyys on suuri valtakunnallinen terveysriski, ja että se saattaa jopa olla yhtä kuolettava kuin ylipaino tai tupakointi.

Elämä ilman rakkautta tai ihmiskontaktia ei selvästikään ole terveellinen elämä. Eikä se myöskään ole hauskaa.

 

Kuunnelkaa siis kaikki. On aika NÄYTTÄÄ toisille kuinka paljon VÄLITÄMME.

Maailma, jossa olemme jatkuvasti yhteydessä, ne hetket, jolloin olemme todellisesti tilanteessa mukana ja jolloin käännymme toisten puoleen ovat harvinaistuneet aivan liikaa, ja tästä syystä tämä hetket ovat aikaisempaa arvokkaampia. Mutta se ei tarkoita, että sinun tarvitsisi jättää teknologia kokonaan pois elämästäsi.

Joten nappaa puhelin käteesi ja kuuntele Spotifyta, tai selvitä mikä on se uusi kahvila josta kaikki puhuu.Mutta kun sinulle tulee mahdollisuus valita ystävien fyysisen seuran ja sosiaalisessa mediassa peukuttamisen väliltä – nappaa avaimet käteen, hyppää autoon ja lähde reissun päälle.

Se vaatii enemmän panostusta, mutta lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että se tekee sinulle ja lähimmillesi hyvää. Ja se on kuitenkin sitä, mitä ihmiset todella sinulta toivovat.

 

LUE LISÄÄ: HYVÄ MIELI JA ONNI JUTTUJA

LUE LISÄÄ: SEKSI JA ROMANTIIKKA UUTISIA

 

Lähde: Your Tango

Artikkelikuva: Pixabay

Sisältökuva 1: Pixabay

Sisältökuva 2: PIxabay