Miksi parisuhteet eivät todellakaan sovi kuumille tyypeille

7.6.2017

Kun etsimme pitkäaikaista kumppania, haemme yleensä muutamaa ominaisuutta; haluamme kumppanimme olevan fiksu, hauska, kunnianhimoinen, ja hyvännäköinen. Varsinkin hyvännäköinen.

 

Kuuman kumppanin valitseminen ei välttämättä ole paras vaihtoehto

Sillä mitä olisikaan rakkaus ilman vetovoimaa ja ystäviesi kateutta. Ei yhtikäs mitään. On kuitenkin havaittu, ettei kuuman kumppanin valitseminen välttämättä olekaan paras vaihtoehto, jos haet pitkäaikaista parisuhdetta. Erään tutkimuksen mukaan vetovoimaisilla ihmisillä on yleisesti vaikeuksia löytää onnellista ja pitkäaikaista parisuhdetta.

Lue myös: 11 erilaista parisuhdetyyppiä – mihin sinä kuulut?

 

Kuinka fyysinen vetovoima vaikuttaa parisuhteeseen?

Joukko tutkijoita teki useita kokeiluja tutkiakseen, kuinka fyysinen vetovoima vaikuttaa parisuhteiden lopputulokseen. Tarkemmin ottaen he tutkivat, onko vetovoimaisilla ihmisillä lyhyempiä ja onnettomampia parisuhteita? Ensimmäisessä tutkimuksessa kaksi itsenäistä naista tutkivat vuosikirjoja 70- ja 80-luvuilta ja arvostelivat kirjojen miehiä heidän kasvojensa viehättävyyden perusteella. Arvostelun jälkeen tutkijat tutkivat kuvien miesten aviotietoja nähdäkseen, ovatko he naimisissa.

Keskimääräisesti miehet, jotka olivat kokeneet avioeron, arvosteltiin normaalia vetovoimaisemmiksi. Tämä tarkoittaa sitä, että vetovoimaisemmat miehet eroavat vaimoistaan keskimääräistä todennäköisemmin.

Lue myös: 9 merkkiä, joista tiedät olevasi terveessä parisuhteessa

 

Vetovoimaisten henkilöiden parisuhteet lyhyempiä

Toisessa tutkimuksessa samat naiset arvostelivat nais- ja miesjulkimoita. Tulokset olivat kuitenkin samanlaisia; vetovoimaisemmilla julkimoilla avioliitot kestivät lyhyemmän aikaa. Selvittääkseen syyn tuloksiin, tutkijat tekivät vielä kolmannen kokeen.

He pyysivät ihmisiä, joista alle puolet olivat pitkäkestoisissa parisuhteissa, arvostelemaan vastakkaisen sukupuolen “kohteita”. Tällä kerralla ne, jotka olivat normaalia vetovoimaisempia ja sitoutuneita parisuhteeseen, osoittivat enemmän kiinnostusta ”kohteisiin”.

Lue myös: Vetoavatko vastakohdat todellakin toisiinsa?

 

Hottis VS peruspulliainen

Tulokset osoittavat, että vetovoimaisempien ihmisten silmä saattaa vaellella peruspulliaisia enemmän. Mielenkiintoista. Viimeisessä kokeessa tutkijat tutkivat, kuinka tyytyväisyys parisuhteeseen vaikutti vaihtoehtoisiin kumppaneihin osoitettuun kiinnostukseen. Tulokset osoittivat, että tutkittavat, jotka kokivat itsensä vetovoimaisiksi, arvostelivat vastakkaisen sukupuolen kuvia myös houkuttelevimmiksi erityisesti, jos he olivat myöntäneet tyytymättömyytensä nykyiseen parisuhteeseensa.

Näiden tietojen perusteella voidaan sanoa, että jos joku on onnettomassa parisuhteessa ja tuntee itsensä todella vetovoimaiseksi, silmä voi lähteä vaeltelemaan entistä enemmän. Pääasiallisesti tutkimus osoittaa, että kuumat ihmiset eroavat suhteistaan herkemmin siksi, etteivät he ole niin kiinnostuneita ylläpitämään parisuhteitaan; he kokevat omaavansa myös vaihtoehtoja. Kannattaakin siis skipata se yksi kuuma kaveri ja etsiä joku mukava tyyppi. Niin saat pidemmän ja toimivamman suhteen.

Lähde: Metro.co.uk
Lähde: Artikkelikuva / pixabay