Vetävätkö vastakohdat todellakin toisiaan puoleensa?

3.8.2021

Tiedätkö sen tunteen, kun haluisit vain käydä treffeillä itsesi kanssa? Siinä ei ole nimittäin mitään kummallista, kertoo tiede. Se ei tee sinusta narsistia, sellaisia ihmiset vain ovat.

 

Tunnemme vetoa ihmisiin, joissa on samoja piirteitä

Uuden tutkimuksen mukaan ihmisiä vetää puoleensa ihmiset, joissa on samoja piirteitä kuin itsessä, oli kyse sitten salikavereista tai kurssitovereista. Teoria siitä, että vastakohdat vetäisivät toisiaan puoleensa, onkin täyttä potaskaa.

Tutkimuksessa tutkijat tarkkailivat julkisilla paikoilla liikkuvia ihmispareja (kaveruksia, kumppaneita ja kasuaaleja kohtaamistilanteita) ja kysyivät heiltä heidän asenteistaan, arvoistaan, ennakkoluuloistaan, luonteenpiirteistään ja käyttäytymisestään.

Lue myös: 5 tieteellisesti todistettua merkkiä joista tunnistat deittailevasi tulevan ex-puolisosi kanssa

 

Juuri tavanneilla voi olla aivan yhtä samanlaiset arvot

Kerättyään tiedot tutkijat olettivat, että läheisemmän suhteen omaavilla pareilla oli myös samanlaisia arvoja ja mielipiteitä verrattuna tuoreempiin ihmispareihin.

Näin asia ei kuitenkaan ollut, sillä juuri tavanneilla ihmisillä oli aivan yhtä samanlaiset arvot ja luonteenpiirteet kuin pidempään yhdessä olleilla. Toisin sanoen olemme vain kiinnostuneita meitä muistuttavista ihmisistä.

Lue myös: 9 merkkiä, joista tiedät olevasi terveessä parisuhteessa

 

Eikä tässä vielä kaikki…

Tässä ei kuitenkaan ollut vielä kaikki. Tutkijat tarkkailivat, kuinka parin toinen osapuoli voi muuttaa kumppaniaan ajan kuluessa. Ja tulos oli murskaava – toista ihmistä ei voi muuttaa.

Tutkimuksessa havaittiin, että erityisesti toisen ihmisen avainarvot ja -ominaisuudet säilyivät ikuisesti. Toisin sanoen kumppanisi tulee pelaamaan videopelejä jatkossakin.

Lue lisää: hyvä mieli & onni uutisia

Lähde: Womenshealthmag.com
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay