Ikäviä asioita, jotka tapahtuvat ihollesi, kun kärsit nestehukasta

10.5.2024

Tarkka veden määrä, jonka tarvitsemme päivittäin, on aina kiistanalainen. Monet asiantuntijat suosittelevat juomaan kahdeksan lasillista päivässä, kun taas toiset sanovat, että tarvitset noin 2 litraa. Kuumissa ilmastoissa ihmisille suositellaan juovan enemmän kompensoidakseen sen, mitä he menettävät ylimääräisessä hikoilussa. Yleinen sääntö tietenkin on, että jos olet janoinen, olet aina kuivunut.

Yksi tapa havaita, että et saa tarpeeksi vettä, on tarkastella ihoasi. Aivan kuten levitämme kosteusvoidetta ulkopuolelle, iho tarvitsee myös kosteutta sisäpuolelta. Jos koet mitään näistä seuraavista selkeistä merkeistä, on todennäköistä, että olet kuivunut ja sinun tarvitsee juoda enemmän H2O:ta:

 

Sinulla on kuiva, ryppyinen iho

Kehomme koostuu noin 60 prosentista vettä, ja ihomme noin 20–30 prosenttia vedestä. Kun olemme kuivuneet, kehomme vetää vettä muilta alueilta suorittaakseen tärkeimmät toiminnot, mikä tarkoittaa, että ihomme voi menettää kosteutta, kun vesivarasto ohjataan muualle, kuten pitämään tärkeimmät sisäelimet toiminnassa.

 

Ryppysi ovat paljon selvempiä

Kuiva iho on vähemmän joustavaa ja alttiimpaa ryppyjen muodostumiselle. Saatat myös kokea enemmän ryppyjä, jos et juo tarpeeksi vettä, koska vesi auttaa täyttämään ihon sisältäpäin.

 

Saat paljon enemmän näppyjä

Jos ihosi on kuiva ja kuivunut, ihohuokosesi ovat jäykempiä ja vähemmän joustavia. Paremmin kosteutettu iho on joustavampi ja venyy ja vapauttaa luonnollisesti erittyneet öljyt. Kun nautit tarpeeksi vettä, niin sinulla on paremmat mahdollisuudet välttää aknea ja mustapäitä.

 

Silmiesi alla on tummia renkaita

Muutama asia voi aiheuttaa tummat renkaat silmiesi alla – yksi niistä on kuivuminen. Enemmän veden juominen tarkoittaa, että silmäsi ovat hyvin kosteutettuja. Kuivuminen johtaa verenkierron vähenemiseen, mikä saa silmiesi ihon näyttämään tummalta ja turvonneelta.

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Stayathomemum.com
Lähde: Unsplash.com