7 Asiaa, jotka voivat tapahtua, jos aloitat päiväsi vesilasillisella

14.9.2020

Normaali aamurutiinisi voi mennä kutakuinkin näin: Herätys, Instagramin selailu, kahvinkeittimelle hortoilu. Mutta jos aloittaisitkin päiväsi juomalla lasillisen vettä välittömästi herättyäsi, voi se edesauttaa terveyttäsi monella tapaa. (Älä huoli, voit silti nauttia kahvisi veden jälkeen.)

 

Vesi edistää ruoansulatusta

Veden juominen voi edistää ruoansulatusta 30 prosenttia tuoreen tutkimuksen mukaan. Lasillinen vettä tyhjään vatsaan valmistelee elimistösi kohti toimivaa ruoansulatusta koko päivän ajaksi.

 

Vesi voi lievittää närästystä ja ummetusta

Kun nautit lasillisen vettä heti aamulla, vesi putsaa kaikki yön aikana ylös nousseet vatsahapot ruokatorvestasi. (Vesi putsaa myös happoja hampaistasi.

 

Vesi ehkäisee munuaiskiviä

Vesi hälventää munuaiskiviä aiheuttavia aineita virtsastasi. Asiantuntijat kuitenkin muistuttavat, että päivittäisen vesiannoksen tulee olla vähintään puolitoista litraa, jotta hyödyt ovat maksimaaliset.

 

Vesi voi poistaa päänsäryn

Nestehukka on yksi yleisimpiä päänsäryn aiheuttajia. Aamuvesi voikin ehkäistä päänsäryn syntymistä pitkälle päivään. Vettä tulee kuitenkin juoda pitkin päivää, ei vain aamulla.

 

Vesi huuhtelee myrkkyjä elimistöstä

Olennaisinta on pitää ohutsuoli nesteytettynä ja elimistön vesitasapaino kunnossa. Virtsamääräsi riippuu siitä, kuinka paljon vettä nautit ja mitä enemmän virtsaat, sitä enemmän myrkkyjä elimistöstäsi huuhtoutuu.

 

Vesi pitää ”pyörät pyörimässä”

Lasillinen vettä ohjailee ruoansulatusta tehokkaasti, joten aamuvesi voikin helpottaa aamuisia vessakäyntejä huomattavasti.

 

Vesi parantaa vastustuskykyä

Välttääksesi nuhaa tai flunssaa, tulee sinun pitää imusuonistosi nesteytettynä. Lasillinen vettä aamulla auttaa väistämään verisuonien ahtautta ja ehkäisee tehokkaasti kehon kuivumista.

 

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Purewow.com
Lähde: Artikkelikuva / PIxabay