Älä uhraa näitä asioita parisuhteen vuoksi – lue viiden kohdan lista

3.8.2022

On ankeaa kuulla jatkuvasti eri suunnista, kuinka “kompromissit ovat avain onnistuneeseen parisuhteeseen,” varsinkin, kun sukupolvemme on kasvatettu tavoittelemaan omia tavoitteitaan kompromissien kustannuksella. On tärkeää huomata, että parisuhteessa tehdyllä kompromissilla on vissi ero kompromissiin, jonka itse joudut tekemään parisuhteen eteen.

Jotkut kompromissit ovat vaarattomia; jos kumppanisi haluaa sushia ja sinä haluat intialaista ruokaa, niin thaimaalainen ruoka voisi olla hyvä vaihtoehto. Jos joudut muuttamaan omaa itseäsi tai toimimaan arvojesi vastaisesti, on kyse vaarallisesta kompromissista.

Mitä tulee rakkauteen, linjanveto on hankalaa. On joitakin asioita, joita ei tulisi ikinä uhrata, oli suhde sitten missä jamassa tahansa. Seuraavassa lista näistä asioista:

 

1. Itsenäisyys

Tuntuu mahtavalta löytää kumppani, joka oikeasti auttaa sinua kaikessa ja välittää sinusta. Mutta vaikka kumppanisi osaisikin vaihtaa renkaat, ei se tarkoita, että sinun ei tarvitsisi opetella renkaiden vaihtoa.

Jokaisen parisuhteessa olevan kannattaa muistaa pysytellä vahvana yksilönä, joka ei ole kaikessa riippuvainen kumppanistaan. ”Sinä täydennät minua” saattaa kuulostaa romanttiselta, mutta käytännössä lause on melko säälittävä. Terveellinen parisuhde koostuu kahdesta erillisestä, kokonaisesta yksilöstä, jotka vain sattuvat rakastamaan toisiaan hullun lailla.

 

2. Muut ihmissuhteet

Aluksi voi olla vaikeaa löytää sopiva tasapaino ajankäyttöön kumppanisi, perheesi ja ystäviesi kanssa. Uudet parisuhteet ovat jännittäviä ja aikaa syöviä ja varsinkin alussa suhteeseen voi panostaa huoletta aikaa.

Asioiden tasoitututtua kannattaa kuitenkin myös muistaa muut läheiset ja antaa heille aikaa. Jos kuvioihin tulee kateellisuutta, mustasukkaisuutta tai erimielisyyksiä, älä luovu perheestäsi tai ystävistäsi, luovu kumppanistasi.

 

3. Kiinnostuksen kohteet

Joskus rakastumme ihmisiin, jotka pitävät täsmälleen samoista asioista kuin itse pitää, ja toisinaan ihmisiin, jotka tykkäävät täysin päinvastaisista asioista. Eikä siinä ole mitään ongelmaa.

Rakastuminen toisista asioista pitävään ihmiseen on hieno mahdollisuus oppia paljon uutta. Kunhan pidät huolen, että aikomuksillesi oppia kumppanisi kiinnostuksen kohteista tulee vastakaikua myös kumppaniltasi.

Jos katsot hänen suosikki kung fu-elokuviaan, tulee hänen myös katsoa rakastamiasi Audrey Hepburnin elokuvia. Ehkei sinulle ja kumppanillesi olekaan niin tärkeää oppia toistenne asioista ja harrastuksista – ja se on okei, kunhan olette yhtämielisiä ja kunnioitatte toistenne kiinnostuksen kohteita.

Jos hän sanoo sinulle: ”Jalkapallo on tyhmää!”, ja vastaat: ”Gossip Girl on tyhmempää!”, tunnelma välillänne muuttuu ratkaisevasti ja tuntuu, ettette voi olla omia itsejänne ilman toisen tuomitsemista. Toimivassa suhteessa saat olla oma itsesi ja nauttia asioista, joista tykkäät ilman syyllisyyden tai pelon tunteita.

Lue myös: Vetävätkö vastakohdat todellakin toisiaan puoleensa?

4. Itsetunto

Ota mallia Beyoncen ja Jay Z:n suhteesta; he eivät ikinä epäröi kehua toisiansa julkisesti. Kumppanisi tulisi saada sinut tuntemaan itsesi fiksuksi, seksikkääksi ja kauniiksi, ja saman tulee toimia myös toisinpäin.

Ylentäkää toisianne. Jos kumppanisi ei kohota itsetuntoasi tai saa sinut tuntemaan huonoa omatuntoa, voi olla aikalisän paikka.

Lue myös: Pienillä romanttisilla teoilla on väliä parisuhteessa – tekevät onnellisemmaksi

 

5. Pyrkimykset ja tavoitteet

Mitä haluat elämältäsi? Haluatko käydä maailman joka kolkassa? Haluatko perustaa oman yrityksen? Oletko aina halunnut kirjoittaa kirjan?

Kumppanisi tulee tukea tavoitteitasi. Hänen tulee uskoa sinuun ja haluta sinulle menestystä ja onnellisuutta yhtä paljon, kuin sinäkin haluat. Älä ikinä tee kompromisseja unelmiesi kohdalla.

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Elite Daily
Lähde: Artikkelikuva: Pixabay.com / Pexels