9 Merkkiä siitä, että kumppanisi pettää sinua henkisesti

9.9.2020

Henkinen pettäminen tuntuu kamalalta, ehkä jopa hirveämmältä kuin perinteinen pettäminen. Osa rankkaa kokemusta on se, ettet ikinä voi olla täysin varma pettämisestä. Siitä ei ole todisteita, kuten seksiviestejä tai unohtuneita alusvaatteita. Joudut sen sijaan turvautumaan epävarmoihin vihjeisiin, jotka saavat olosi tuntumaan vainoharhaiselta ja takertuvalta.

Vaikka vihjeet voivatkin olla erittäin huomaamattomia, seuraavassa 9 merkkiä siitä, joista voit päätellä kumppanisi pettävän sinua henkisesti:

 

Hän estää sinua näkemästä viestejään

Kyse voi olla mistä tahansa, kuten strategisesta kehon asennosta tai ärsyyntymisestä siitä, että tarkastat kellonajan hänen puhelimestaan. Tämä voidaan laskea merkiksi vain siinä tapauksessa, jos käytös on ollut erilaista ennen.

Jos vaistosi sanoo, että kumppanisi käyttäytyy oudosti eikä ole vain yksityisyysriippuvainen, saattaa hän piilotella jotain sinulta.

 

Hän tarkistaa jatkuvasti yksityisviestejään somessa

Jos kumppanisi on ollut aina aktiivinen somettaja, voi olla vaikeaa huomata muutoksia käytöksessä. Jos hän alkaa yhtäkkiä käyttämään valtavasti aikaansa esimerkiksi Snapchatin kanssa, jossa todisteet katoavat nopeasti, voi olla syytä huolestua.

Mikä tahansa muutos normaaliin käytökseen voi olla syytä epäillä jotain, muttei kannata ruveta liian vainoharhaiseksi. Kumppanisi voi pettää sinua, tai ainakin piilotella asioita, joten kannattaa ainakin olla tarkkana.

Muista kuitenkin myös se tosiasia, että sosiaaliset mediat ovat erittäin addiktoivia, ja kumppanisi saattaa olla vain koukussa Twitteriin eikä mitään sen pahempaa.

 

Kun olette treffeillä, hän tekstailee paljon kertomatta miksi

Ei ole kyse siitä, etteikö partnerisi saisi käyttää puhelintaan illallisella. Kyse voi olla vain pomon lähettämästä sähköpostista tai aktiivisesta ryhmäkeskustelusta. Mutta jos hän ei kerro, miksi näppäilee puhelinta, kannattaa olla hereillä. Tällöin nimittäin kilpailet kumppanisi huomiosta jonkun muun kanssa, tietämättä kuka hän on.

Sama pätee silloin, jos puolisollasi oli ennen tapana pitää kädestäsi kahvittelun aikana, mutta nykyään hän pitää enemmänkin kiinni kännykästään.

 

Hän ei enää jaa asioitaan kanssasi entiseen malliin

Normaalisti yksi parhaista asioista parisuhteessa on se, että voit jakaa kaikki turhatkin asiat kumppanisi kanssa. Joten, jos kumppanisi muuttuu avautujasta ihmiseksi, joka vastailee yhdellä sanalla kaikkiin kysymyksiisi, hälytyskellot voi laittaa soimaan.

On vielä epäilyttävämpää, jos hän lopettaa keskustelemisen kanssasi nopeasti ja siirtyy tekstailemaan välittömästi muille ihmisille.

 

Hän ei ole kiinnostunut läheisyyden ilmaisuista tai intiimiydestä

Ilmeinen merkki on se, ettei kumppanisi tee enää seksialoitteita tai vastaa omiin aloitteisiisi. Jos muutos on tapahtunut äkkinäisesti, kannattaa erityisesti huolestua.

 

Hän hengailee paljon tietyn ihmisen kanssa eikä ota sinua ikinä mukaan

Jos kumppanisi haluaa viettää paljon aikaa vaikkapa työkaverinsa kanssa kahden, ei se todellakaan ole hyvä merkki. Kyse ei kuitenkaan välttämättä ole ihastuksesta tai fyysisestä pettämisestä.

Henkinen pettäminen voi olla myös sitä, ettei kumppanisi halua sinun tutustuvan hänen kavereihinsa. Hän on todellisuudessa kiinnostunut muista ihmisistä, ei sinusta. On tietenkin tärkeää, että puolisoilla on omat harrastuksensa ja kaverinsa, mutta jos rakkaasi ei enää ota sinua mukaan illanviettoihin, saattaa hän haluta ottaa etäisyyttä parisuhteeseenne.

 

Hän vertailee sinua johonkuhun muuhun jatkuvasti

Jos kumppanisi on kiinnostunut toisesta ihmisestä, hän saattaa päätyä vertailemaan vahvuuksianne ja heikkouksianne. Tämä ei ole sinulle kumppanina millään tavalla reilua, sillä kilpailijasi on rakkaasi fantasia-tasolla, kun taas itse olet jo parisuhdetasolla. Tarvitseeko sinun oikeasti tietää, että Liisa on aina tosi hyvällä tuulella, kun taas itse olet aina tympeä ja tylsä?

 

Hän aloittaa riitoja ja jopa syyttää sinua eron haluamisesta

Jos huomaat, että riitelette nykyään järjettömistä asioista etkä tiedä, mistä riidat alkavat, on tilanne erittäin huolestuttava. Kumppanisi saattaa tällöin etsiä helppoa tietä ulos suhteesta. Hän saattaa jopa kysyä, petätkö tai haluatko itse jättää hänet.

Hän haluaa, että kyllästyt suhteeseen niin paljon että joudut tekemään kaiken likaisen työn ja aloitteen eroamisesta.

 

Hän on joustavampi jonkun toisen kanssa kuin sinun kanssasi

Hän jättää illallisen väliin kanssasi mennäkseen lasilliselle uuden kaverinsa kanssa. Jos taas itse ehdotat viikonloppureissua, ei hän yhtäkkiä olekaan varma ajastaan tai rahatilanteestaan. Hän on epävarma siitä, jättääkö aikaansa sinulle, erityisesti jos kyse on tulevaisuudesta.

Joustavuuden katoaminen voi olla merkki siitä, että hän haluaa pitää sinut käden ulottuvilla ja kokeilla muita vaihtoehtoja siinä samalla.

Mutta miten nostaa kissa pöydälle, jos samaistuit listan asioihin?

Ole varovainen, sillä kumppanisi asettuu todennäköisesti puolustuskannalle. Panosta siihen, että kerrot omista tunteistasi ja siitä, miten koet olosi kumppanina parisuhteessanne. Välttele syyllistämistä, sillä saatat olla väärässä ja keskustelu voi lähteä väärille raiteille.

Tässä vaiheessa voit vain olla rehellinen ja kertoa siitä, mitä tunnet. Kuuntele vaistoasi ja katso, miten asia etenee.

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Cosmopolitan.com
Lähde: Pixabay