8 tarinaa: “Näin työni teki minut sairaaksi” – tunnista merkit ja vältä

8.7.2021

Jos vihaat työtäsi, se voi vahingoittaa elimistöäsi vakavasti. Yleisiä työstressin oireita ovat muun muassa unettomuus, lihassäryt, päänsärky, sairaudet ja mielialan heittely.

Tiedustelimme ihmisiltä, kuinka heidän henkinen ja fyysinen terveytensä on kärsinyt huonoissa työpaikoissa. Tässä 8 tositarinaa siitä, kuinka työstressillä voi olla ikäviä seurauksia:

 

Päänsärystä ei tullut loppua

“Minulla oli armotonta päänsärkyä kolmen vuoden ajan myrkyllisen työpaikkani takia. Sitten otin kahden viikon loman, jonka aikana päätäni ei särkenyt tippaakaan. Kun tajusin, mistä päänsärky johtuu, otin välittömästi loparit. Sen jälkeiset migreenini on laskettavissa yhden käden sormilla. Töissä viettämäni kolmen vuoden aikana migreenejä oli keskimäärin kerran viikossa.” — Mikko, asiakaspalvelija.

 

Pomoni huohotti jatkuvasti niskassa

“Rakastin työtäni, mutta vihasin töihin menemistä pomoni takia. Voin aina pahoin, jos tiesin hänen olevan lähistöllä. Pelkästään hänen lähettämät sähköpostinsa aiheuttivat paniikkia. Jos hän halusi kokoustaa kanssani, sain stressikohtauksia ja kylmää hikeä. En nukkunut ja murehdin jatkuvasti töitäni. Olin myös alati kipeänä. Lopulta ajauduin teho-osastolle 36-vuotiaana ahdistuksen takia. Lopetin kyseisessä paikassa ja nyt olen 100 kertaa onnellisempi sekä paljon parempi äiti lapsilleni. ”— Jonna.

 

Jalkani alkoivat haisemaan kamalalta

“Kyseessä ei ole iso ongelma, mutta hauska sellainen. Minut siirrettiin myyntiosastolle tutkimusosastolle, ja vihasin uutta tehtävääni. Kahden viikon jälkeen jalkani alkoivat haisemaan jatkuvasti pahalta. Kun lopetin 6 viikon päästä, haju katosi kokonaan. Nyt tiedän, että jos jalkani alkavat haisemaan, niin on aika vaihtaa työpaikkaa.” — Niina, myyntiharjoittelija.

 

Masennusta ja hampaiden narskuttelua

“Minulla on krooninen tauti, joka töissä aloittaessani oli hyvässä vaiheessa ja kykenin tekemään töitä moitteetta. Kuitenkin, oltuani vuoden uudessa myrkyllisessä työpaikassani, oireeni menivät pahempaan suuntaan. En kyennyt tekemään mitään. Masennukseni paheni ja minulle tuli hampaiden narskutteluongelma. Se oli aivan kamalaa.” —Marja, laina-asiantuntija.

 

Kun stressi vie lisääntymiskyvyn

“En kyennyt tulemaan raskaaksi vuosiin työstressin takia. Jatkuvasti epäonnistuneita yrityksiä. Mutta kun olin aloittanut uudessa ihanassa työpaikassa, pamahdin heti raskaaksi. Tyttöni on nyt 5-vuotias.” —Liisa, tilintarkastaja.

 

Särkyä ja henkisen tilan heikkenemistä

“Koko kehoani särki. Henkinen terveyteni romahti. Muistan lomalla ollessani murehtineeni töitä niin paljon, että tutkin puhelintani herkeämättä myös perheeni kanssa ollessa. Myrkyllinen työpaikka voi pilata koko elämän.” —Emilia, myyntiedustaja.

 

Stressi tuhosi itsetunnon

“Arvottomuuden tunne on viheliäistä. Kärsin siitä päivittäin ja etsin paraikaa uutta työtä. Kukaan ei ole minusta kiinnostunut tai halua minua tänne, mikä pahentaa oloani jatkuvasti.” —Antti, Puhelinmyyjä.

 

Hiukseni lähtivät

“Sen jälkeen, kun eläköidyin puolitoista vuotta sitten, hiukseni on kasvanut takaisin ja ne näyttävät hyvältä! Nautin myös nykyään sunnuntaipäivistä. Aikaisemmin ne masensivat minua, sillä seuraavan maanantain työpäivän varjo oli ylläni.” —Toni.

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Huffpost.com
Lähde: Pixabay.com