7 vinkkiä, joilla saat parannettua tuottavuuttasi toimistotyöskentelyssä

10.10.2016

Joinain päivinä asiat eivät vain tapahdu helposti. Toisina päivinä, tuottava tekeminen on todella tahmeaa.

 

Jos tämä kuvaa sinua, et ole yksin: vuonna 2015 tehdyn kyselyn mukaan vain 32 prosenttia amerikkalaisista työntekijöistä kuvasi itseään sitoutuneeksi töihinsä. Tämä ei ole vahingollista ainoastaan työpaikalle, vaan myös työntekijälle itselleen. Jos koet olosi usein tuottamattomaksi, tulisi sinun huolestua, sillä tämä kulkee käsi kädessä työtyytyväisyyden ja työpaikalla tunnetun epäonnellisuuden kanssa.

Tähän on onneksi olemassa keinonsa. Jos haluat tuntea itsesi tuottavaksi ja tarpeelliseksi töissä, voit taistella laiskuutta vastaan niinä päivinä, kun tuntuu siltä, ettet saa itseäsi liikkeelle.

 

Alla on seitsemän vinkkiä, miten saat itsestäsi enemmän irti työpaikalla, eikä sinun edes tarvitse poistua toimistolta:

 

1. Tee tehtävälista ― mutta tee se oikein.

Tehtävälistan kirjottaminen on usein yksi ensimmäinen looginen askel tuotteliaaseen päivään, mutta listan oikein tekeminen voi olla hankalampaa kuin miltä se kuulostaa.

Tuotteliaisuuden ekspertit varoittavat listan ylikuormittamisesta laittamalla sille liikaa isoja tehtäviä. Kun rikot päiväsi pieniin mahdollisiin tehtäviin, jotka voit oikeasti tehdä, saat helpommin kartoitettua mitä sinun tulee saada tehdyksi ja saat motivoitua itsesi helpommin onnistumaan. Sen sijaan, että kirjoittaisit listalle ”tee projekti loppuun”, riko se pienempiin osiin ja askeliin, esim. ”tee kolme Powerpoint sivua tai ”kirjoita kaksi sivua raporttia”.

Loppujen lopuksi mikään ei kuitenkaan ole yhtä tyydyttävää, kuin tehtyjen tehtävien yli vetäminen to-do-listalta. Paitsi tietysti koko listan valmiiksi saattaminen.

 

2. Nappaa (terveellistä) välipalaa.

Lähde parempaan tuottavuuteen voi olla vatsassasi. 2015 vuonna julkistettu tutkimus British Journal of Health Psychology:n toimesta osoitti, että nuoret aikuiset, jotka söivät enemmän hedelmiä ja vihanneksia, raportoivat kohentunutta oloa luovuuden, uteliaisuuden ja hyvinvoinnin osalta. Terveellisten välipalojen ja aterioiden valitsemin voi olla yksinkertainen, mutta loistava tapa saada asioita tehdyksi, ja saada luovuus kukkimaan.

 

3. Omaksu minimalistinen työskentelytila.

Käytät suuren ajan elämästäsi toimistolla, joten on täysin normaalia, että huoneesi/pöytäsi on hiukan sekaisin. Yksi tutkimus vuonna 2013 osoitti, että sekaiset pöydät paransivat luovuutta, mutta varo: sekaisuus saattaa myös syödä tuotteliaisuuttasi.

Vuonna 2013 julkistettu tutkimus Journal of Neurosciencen toimesta osoitti, että useampi ärsyke silmien edessä stimuloi ja häiriköi aivojasi. Nostaaksesi keskittymisesi tasoa työpöydän äärellä, eliminoi turha sotku. Tämä helpottaa sinua tekemään töitäsi ilman häiriötekijöitä.

 

4. Kahvia, kahvia, kahvia.

Tai tee, jos se on enemmän sinun juttusi. Sinun ei silti tulisi luottaa kofeiiniin unen korvaajana, mutta se voi olla hyvä energiaboosti jos sinun tarvitsee saada enemmän aikaiseksi.

Vuonna 2010 tehdyssä analyysissä ja arvostelussa kofeiinin hyödyt olivat aika heikot. Kohtuullinen määrä kofeiinia nosti energiatasoja, paransi keskittymiskykyä ja ongelmanratkaisua muiden hyötyjen lisäksi. Sillä on merkitystä, että nouset ylös pöytäsi äärestä, täytät kuppisi kahvilla ja annat sen tehdä taikojaan.

 

5. Pakota itsesi pitämään taukoa.

Sinusta saattaa tuntua siltä, että sinun tulisi vain pysyä pöytäsi äärellä, mutta on tärkeä ymmärtää, että maailma ei kaadu siihen paikkaan, vaikka pitäisitkin hiukan taukoa. Itseasiassa, työskentelysi saattaa parantua.

Tutkimukset osoittavat, että työntekijät ovat tuotteliaampia, kun he pitävät taukoja pitkin päivää. Vuonna 2014 tehdyn tutkimuksen mukaan on olemassa täsmällinen aika, joka parantaa tehokkuuttasi parhaiten: tarkalleen 17 minuuttia. Kokeilu osoitti, että työntekijät olivat tuotteliaimpia kun he työskentelivät 52 minuuttia, ja sen jälkeen pitivät 17 minuutin tauon pois koneen ääreltä.

 

6. Ota päiväunet.

Näytä tämä seuraavalla kerralla pomollesi, kun hän luulee sinun nukkuvan töissä. Yhä useammat ja useammat toimistot ovat rakentaneet päiväunihuoneita työntekijöilleen, ja oikeasti hyvästä syystä: lyhyiden unien edut ovat rajattomat. Päiväunien sanotaan parantavan tarkkaavaisuutta, luovuutta sekä tuotteliaisuutta ― ja näistä kaikki ovat hyödyksi työpäiväsi aikana.

 

7. Nouse ylös ja puhu ihmisille.

Kun työskentelet kotona, kuten moni moderni työntekijä tänä päivänä, mikään ei voi korvata fyysisiä tapaamisia ja henkilökohtaista keskustelua.

Jos olet niin onnekas, että työskentelet ihmisten kanssa joita kunnioitat ja joista pidät, älä skippaa mahdollisuutta jutella heille säännöllisesti, joko töistä tai muista aiheista. Työpaikalla koetut ystäväsuhteet voivat nostaa työtyytyväisyyttä ja tuotteliaisuutta, sekä se saattaa vähentää stressiä.

LUE LISÄÄ: TERVEYS & HYVINVOINTI UUTISIA

 

Lähde: Huffington Post

Artikkelikuva: Pixabay