5 syytä mennä naimisiin itseäsi vanhemman miehen kanssa

5.2.2021

Vanhemmat miehet ovat lukioaikaisten unelmien ruumiillistuma

”Muistan, kun aloitin 16-vuotiaana lukion ja häkellyin siitä, miten hyvännäköisiä abivuottaan käyvät ”miehet” olivat. Tiesin siltä seisomalta, etten ihastuisi enää pojankloppeihin. Vanhemmilla jätkillä oli ajokortit. He olivat kirjoittamassa ylioppilaiksi. Heillä oli KOKEMUSTA. Olin mennyttä”, kirjoittaa Sasha Brown-Worsham.

”Enkä ollut yksin. Vanhemmista miehistä käytiin kiivaasti kilpaa lukiossa ja sen jälkeisessä opiskelijaelämässä. Aloin tapailla omanikäistäni miestä ensimmäistä kertaa vasta 23-vuotiaana. Tuosta miehestä tuli aviomieheni.”, Sasha jatkaa.

Vaikuttaa siltä, etten ole ainoa, joka on ollut vanhastaan viehtynyt vanhempiin miehiin. Jillian Levi, 36, päätti mennä naimisiin itseään seitsemän vuotta vanhemman miehen kanssa. Heillä menee hyvin vielä vuosikymmenen jälkeen.”

”Toivoin, että vanhempi mies olisi rohkeampi ja tietäisi enemmän maailmasta,”, sanoo Levi. ”Hän olisi henkilö, joka voisi näyttää minulle maailman (aivan: kuten Aladdinissa). Jonkun, joka voisi altistaa minut asioille, joita en ollut koskaan kokenut.”

Siinäpä se. Vanhemmat miehet voivat avata ovia, joita et ole koskaan edes harkinnut. Jos he ovat juttusi, olet hyvässä seurassa. Tässä 5 syytä tapailla ja mennä vanhemman miehen kanssa naimisiin:

 

1.) Hän voi opettaa sinua

Vanhemmat ihmiset yksinkertaisesti tietävät enemmän. Hänellä on ollut 10, 20 tai 30 vuotta enemmän aikaa kasvaa ja kehittyä, sekä oppia. Sillä on merkitystä.

”Yksi ensimmäisistä asioista, jonka muistan hänen opettaneen minulle, oli annoksen palauttaminen ravintolassa,” Levi kertoo. ”Se avasi silmäni sille, että voin elää paremmin ja tinkimättömästi. Se osoitti minulle erittäin kouriintuntuvalla tavalla, että ansaitsin sen, mitä olin pyytänyt, ja että se voisi olla erinomaista tai sitäkin parempaa. Hän rakasti minua niin paljon, että tahtoi minullekin tuota.”

 

2.) Ikäeron merkitys hälvenee

Vaikka kymmenen vuotta voi tuntua valtaisalta, kun olet 19 tai 20, se hälvenee nopeasti.

”En pidä kymmenen vuoden ikäeroa merkittävänä, erityisesti keski-iässä,” sanoo ”Dr. Romance”, psykoterapeutti ja ”Love Styles: How to Celebrate Your Differences” -kirjan kirjoittanut Tina B. Tessina. ”Useimmat naiset perustavat romanttiset suhteensa fyysisen ulkonäön sijasta tunneyhteydelle.”

Se on aivan totta. Tuntemilleni, itseään vuosikymmentä vanhempien miesten kanssa naimisissa oleville naisille ei tuota vaikeuksia esitellä ystäviään miehilleen, eikä miehillä ole vaikeuksia sulautua joukkoon. Jokaisella kuukaudella on merkitystä kenties ala-asteella, mutta se ei tosiaankaan päde myöhempään elämään.

 

3.) Olette henkisesti samalla aaltopituudella

Jos menet naimisiin nuorena, 10 vuoden ikäero ei tule tuntumaan erityisen merkittävältä. Miehet tuppaavat kypsymään henkisesti naisia hitaammin, joten 35-vuotias mies saattaa olla valmiina kaikkiin asioihin, joihin 25-vuotias mies ei vielä olisi. Jos haluat avioliiton ja koko pakkauksen, vanhempi mies saattaa olla se, mitä etsit.

Useimmat ystävistäni ovat naimisissa miesten kanssa, jotka ovat heitä kaksi tai kolme vuotta vanhempia. Se on pieni ikäero, mutta saattaa tuntua kypsyyden suhteen valtavalta. Yksi ystävätär vitsailee, että hän ei olisi koskaan päätynyt yhteen miehensä kanssa, jos heillä ei olisi ollut ikäeroa. Mies olisi yksinkertaisesti ollut liian lapsellinen.

 

4.) Seksi on parempaa

Tässä on kiistämättä puolensa. Nuoremmilla miehillä on kestävyyttä. Vanhemmilla miehillä on kuitenkin kokemusvuosia, ja niillä on merkitystä.

Jennifer Leckstrom, joka on naimisissa itseään 25 vuotta vanhemman miehen kanssa, tiivisti asian täydellisesti Your Tangoon avioliitostaan kirjoittamassaan artikkelissa: ”Toisin kuin nuorempien miesten kanssa, kokemukseni Tomin kanssa oli meille yhteinen, eikä keskittynyt vain häneen ja hänen toiveisiinsa,” hän selittää. ”Kenties miehetkin kypsyvät iän myötä, kuin hyvä viini. Tomin kanssa tunsin muuttuvani viattomasta viettelijättäreksi ennätysajassa.”

 

5.) Hänellä on jo ura

Kukaan ei pidä onnenonkijoista, mutta uransa kulmakiven perustaneen miehen etsiminen ei ole hullumpi ajatus. Jos olet kiinnostunut miehestä, joka on vaikkapa lääkäri tai lakimies, on ihanteellista napata hänet, kun hän on jo ohittanut uransa alkuajan kiivaimmat työputket. Useimmilla intensiivisillä aloilla työskentelevillä työtahti alkaa hellittää neljissäkymmenissä, kun ura on vakaampi. Silloin on perheiden perustamisen aika, joten vanhemman miehen löytäminen voi olla täydellinen vaihtoehto naiselle, joka haluaa asettua aloilleen.

Ikä on vain numero, niin ainakin väitetään. Niin tai näin, rakkaus voittaa, ja siitä huolimatta, että toiset saattavat halveksua suurta ikäeroa, lukuisat parisuhde-ekspertit eivät tee niin.

”Kun kumpikin osapuoli on täysi-ikäinen ja pariskunta on keskustellut ikäerosta sekä tulevaisuudesta, en tuomitse ketään iän perusteella,” sanoo Tessina.

LUE LISÄÄ: SEKSI & ROMANTIIKKA UUTISIA

 

Lähde: The Stir

Artikkelikuva: Pixabay