10 tapaa, joilla paras ystävä tekee elämästä parempaa

17.3.2021

Käytetäänpä hetki aikaa ylistääksemme parhaita ystäviämme, joita nykyään myös BFF:ksi kutsutaan. Ihminen, joka pysyy rinnalla vastoinkäymisistä huolimatta, on tukena kun parisuhde rakoilee, kuuntelee ja on läsnä huonojen uutisten aikana. Tässä muutama tieteellisesti todistettu fakta siitä, miten paras ystävä oikeasti tekee elämästäsi paremman.

1. Paras ystävä lievittää stressiä

Kun olet todella stressaantunut, niin ehkä kannattaisi pirauttaa ystävälle. 2011 tehdyn tutkimuksen mukaan laatuaika ystävän kanssa voi lievittää stressiä ja saada sinut tuntemaan olisi paremmaksi. Ei ole olemassa parempaa ihmistä, keneen turvautua, kuin paras ystävä.

2. He luovat yhteenkuuluvaisuuden tunnetta

Ystävyys tuo merkitystä elämään. Ystävän tuoma yhteenkuuluvaisuuden tunne parantaa motivaatiota, terveyttä ja onnellisuutta. Kun rekisteröit yhteyden toiseen ihmiseen ja sen, että muillakin on välillä hankalaa, niin ymmärrät ettet ole yksin. Tämä lohduttaa ja luo turvallisuuden tunnetta.

3. He auttavat taistelemaan sairauksia vastaan

Terveysongelmat voivat olla pelottavia asioita kohdata, mutta paras ystävä voi tehdä niiden käsittelemisestä hiukan helpompaa. Tutkimus osoittaa, että sosiaalisella turvaverkostolla voi olla positiivinen vaikutus taistelussa sairauksia vastaan. Se myös alentaa riskiä sairastua sairauksiin, kuten dementia ja se ehkäisee myös masennusta.

4. Ystävät auttavat sinua elämään pidempään

2009 tehty tutkimus osoittaa, että vahva sosiaalinen tuki edistää pitkäikäisyyttä. Tämä voi johtua siitä, että ystävillä on positiivinen vaikutus päivittäisiin rutiineihin.

5. He painostavat sinua hyväksymään itsesi

Kukaan ei tunne sinua paremmin kuin paras ystäväsi – tähän liittyy myös vikasi. Mutta kun ruoskit itseäsi näiden vikojen takia, niin paras ystäväsi voi nostaa mielialaasi niistä huolimatta. Tämänlainen tuki on todella tärkeää kun puhutaan myötätunnosta ja rakkaudesta itseä ja muita kohtaan.

6. Rehellinen keskustelu heidän kanssaan edesauttaa hyvinvointiasi

Tutkimus osoittaa, että avautuminen läheisille ystäville voi parantaa hyvinvointiasi. Joskus tämä tarkoittaa haavoittuvaisena olemista, kun puhutaan vakavista asioista. Rehellisyys ei ole aina helppo asia, mutta se on erittäin tärkeää ystävyyssuhteen kannalta.

7. Heidän ansiosta vastaantulevat haasteet eivät enää vaikuta niin ylitsepääsemättömiltä

Onko edessä vastoinkäymisiä? Soita ystävällesi. 2008 tehty tutkimus osoittaa, että ystävän tuki voi todellakin saada ylämäet näyttämään loivemmilta.

8. Parhaat ystävät palauttavat sinut maan pinnalle, kun mokailet

Kukaan ei ole täydellinen, et sinäkään. Onneksi ystävä muistuttaa sinulle oikean ja väärän eroista ja auttaa sinua pääsemään takaisin kartalle. Ja tämä onkin todellisen ystävän merkki. He pystyvät osoittamaan negatiiviset tekosi positiivisten lisäksi.

9. He parantavat asennettasi työelämässä

Muista osoittaa välillä kiitollisuutta parhaita työkavereitasi kohtaan, kun kävelet työpöytäsi ääreen. Tutkimukset osoittavat, että hyvä ystävä töissä lisää työstä saatua nautintoa ja auttaa sinua keskittymään työntekoon. Ei huono tekosyy tehdä parempaa tuttavuutta työkavereihisi.

10. He yksinkertaisesti tekevät sinusta onnellisemman ihmisen

Ei ole mitään epäselvyyttä siitä, että ystävät tekevät sinut onnelliseksi, kun naurat lattialla vatsa kippurassa, mutta tutkimukset osoittavat, että ystävä lähellä voi nostaa mielialaasi ekspotentiaalisesti. Ja nyt ei ole kyse ainoastaan siitä parhaasta ystävästä, jonka olet tuntenut lapsuudesta asti. Uusien ystävien saaminen voi saada hymyn naamallesi, koska se edistää oksitosiinin tuotantoa.

Katso lisää uutisia aiheesta lifestyle & vapaa-aika!

Lähde: huffingtonpost.com
Kuva: Unsplash / Joseph Pearson