10 eronnutta miestä kertoo hetkestä, kun he tiesivät avioliiton olevan loppusuoralla

12.6.2018

Avioliitot eivät rappeudu hetkessä. Usein eroa edeltää hiljalleen etenevä alamäki, joka voi kestää vuosia tai vuosikymmeniä.

Kysyimme eronneilta miehiltä hetkestä, jolloin he tiesivät avioliiton olevan ohi:

 

2. Kun poikani kertoi “äidin uudesta kaverista”.

“Minun olisi pitänyt tietää suhteen olevan ohi jo silloin, kun vaimoni kertoi olevan epävarma siitä, rakastaako hän minua vai ei.

Se olisi pitänyt myös tietää sen jälkeen, kun olimme nukkuneet eri huoneissa 18 kuukauden ajan. Tai silloin, kun hän ei enää osoittanut minkäänlaisia tunteita minua kohtaan. Ja silloin, kun hän vei poikamme viikonloppuretkelle ilman minua. Ja kun hän jätti sormuksensa kotiin lähtiessään.

Mutta en menettänyt toivoani. Paitsi sitten, kun poikani vahingossa mainitsi koiran ja pari uutta kaveria, joiden kanssa hän oli leikkinyt. Ne kuuluivat kuulemma ”äidin uudelle ystävälle.”

 

2. Kun hän sanoi “vihaan sinua” ja tarkoitti sitä.

“Kuten kaikki avioerot, myös minun eroni eteni dominopalikka kerrallaan. Ensimmäinen domino kaatui, kun riitelimme vaimoni kanssa jostain turhasta. Riidan aikana hän katsoi minua tulipunaisena ja huusi: ”Vihaan sinua!” Tiesin, että hän tarkoitti sitä, eikä paluuta enää ollut.”

 

3. Kun tajusin nukkuvani mieluummin vierashuoneessa kuin vaimoni vieressä.

“Eräänä tavallisena talvipäivänä tulin kotiin kovassa kuumeessa ja menin vierashuoneeseen nukkumaan, jotta en tartuttaisi vaimoani. Kun toivuin, huomasin, että vierashuone oli mieluisampi paikka koisia, kuin oma sänkymme.

Uskon, että ihminen nukkuu aina paremmin yksin, mutta erillään nukkuminen aiheuttaa silti kirjaimellisen välimatkan parin välille. Seuraavaksi aloin huomaamaan muitakin eroavaisuuksia välillämme, ja lopulta päädyimme eroon.”

 

4. Kun hänen unelmakotinsa oli minulle täydellinen painajainen. 

“Sen jälkeen, kun myimme ensimmäisen kotimme, aloimme etsiä uusia koteja. Mielessäni oli muutama talo, joista oikeasti pidin, mutta vaimoni oli pakkomielteinen eräästä todella heikkokuntoisesta rötisköstä kaupungissa, jossa en halunnut asua ja joka ei houkutellut minua millään tapaa.

Kun menimme katsomaan asuntoa ensimmäistä kertaa, vaimoni kasvoille nousi ilme, jota en ollut nähnyt vuosiin. Hän käveli silmät pyöreinä ympäri taloa ja ajatteli jo asuvansa siellä. Pistin omat haluni sivuun ja teimme heti tarjouksen talosta.

Olen aina uskonut, että elämä on onnellista, kun vaimo on onnellinen. Nyt tilanne oli kuitenkin erilainen. Sisälläni oli tietty surullinen ja seesteinen vaihe. Tiesin, etten halua asua tuossa talossa ikuisesti, mutta halusin, että hän jatkaa siellä asumista.

Rakastin häntä edelleen, mutta tiesin suhteen olevan ohi. Remontoin talon kuntoon, minkä jälkeen erosimme pian. Olen onnellinen hänen puolestaan.”

 

5. Kun en suostunut käsittelemään omaa sitoutumiskammoani.

“Kun tutkailen entistä avioliittoani ja mietin, mikä meni vikaan, löydän syitä ainoastaan ajalta ennen avioliittoa. Ajalta, kun olin nuoria aikuinen ja ymmärsin olevani sitoutumiskammoinen. En käsitellyt kammoani enkä etsinyt siihen apua.

Tuloksena olin täysin kyvytön menestymään avioliitossa, kun sen aika tuli. Jos avioero on opettanut minulle jotain, niin sen, että avioliiton siemenet kylvetään jo paljon ennen kuin olemme edes tavanneet tulevan kumppanimme. Ja se on omalla vastuullamme, kuinka kasvatamme niistä siemenistä kukoistavan liiton.”

 

Lue myös: 9 vinkkiä, joilla saat avioliittosi kestämään koko loppuelämän

 

6. Kun vaimoni eronneet ystävät vakuuttivat hänelle liittomme olevan ohi.

“Vaimoni käytti suurimman osan vapaa-ajastaan eronneiden naisten kanssa. Hän oli jo muuttanut vierashuoneeseen eikä suostunut pariterapiaan. Suurin meitä erottava tekijä oli kuitenkin hänen ystävänsä, jotka vakuuttivat hänelle eron olevan oikea valinta.

 

7. Kun minua ei enää kiinnostanut yrittää. 

“Vaikka avioliitto tuntuikin suhteellisen normaalilta silloin, eroon johtaneet viikot olivat hieman tavallista turhauttavampia ja stressaavampia kuin ennen. Kun ajattelen sitä myöhemmin, tajuan, että olin silloin jo luovuttanut.

Entinen, yhteinen taistelumme oli muuttunut taisteluksi välillämme. Olin suhteellisen hajalla, kun tajusin sen maatessani sängyllä muutama tunti sen jälkeen, kun vaimoni pyysi eroa. Se sattui, mutta en vain välittänyt enää.”

 

8. Kun ymmärsimme, ettemme kumpikaan pitänyt toisistamme.

Se oli täydellinen sotku. En voi puhua vaimoni puolesta, mutta minun osaltani avioliitto ei sopinut minulle enää lainkaan ja olin hukannut identiteettini. Olin käyttänyt kaiken energiani uraani, ja minusta tuntui, että elämäni on pelkkää epäonnistumista. Kylvin vain itsesäälissä, enkä enää kyennyt rakastaa ketään kunnolla.

Loppujen lopuksi emme enää yrittäneet rakastaa tai vihata toisiamme. Kaikki tunteet olivat tukahdutettuja. Ymmärsimme, että edellisen kerran, kun rakastimme toisiamme todella, oli jo ennen avioliittoa.”

 

9. Kun hyväksyin hänen huonon käytöksensä.

“Kun ensimmäisen kerran otin puheeksi parisuhteemme toimimattomuuden, vaimoni rikkoi kuulokkeeni. Tiesin jo silloin syvällä sisimmässäni, ettei parisuhteemme kestäisi kauaa. Hän menetti hermonsa nopeasti muuttuen pakkomielteiseksi ja mustasukkaiseksi.

Hyväksyin ja otin kaiken vastaan, enkä osannut paeta tilannetta. Pelkäsin eroamista ja sitä, että hän voisi nöyryyttää tai stalkata minua sen jälkeen.”

 

10. Kun huomasin, ettemme riitele, vaan välttelemme toisiamme. 

“Tapahtumaketju oli pitkä ja sisälsi erilaisia tapahtumia: lopetimme käsien pitämisen julkisilla paikoilla, emme käyneet treffeillä, uskouduimme ystävillemme toistemme sijaan ja aloimme pitää toisiamme esteinä onnellisuudelle. Toisin kuin monet muut parit, me emme ikinä riidelleet. Opimme vain asteittain välttelemään toisiamme ja lopulta se johti eroon.”

 

Lue myös: 8 Tapaa suojella avioliittoa

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Huffington Post
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Ben White