Tiramisumousse

10.3.2016

Meille tuli pojana ystävä kylään vanhempiensa kanssa ja piti tehä jotain gluteenitonta jälkkäriä niin sittenpä päädyin tekee moussea. Aattelin että saanko tehtyy sen makuista siitä että makumaailma muistuttaa tiramisua. Tähän kun ei tule niitä keksejä tai amarettoa, toki jälkimmäistä vois lorauttaa muutaman ruokalusikan kans makua antamaan, mutta jätetään se seuraavaan kokeiluun. Kiva jälkiruoka eli ei ole liian makea ja on helppo tehdä. Moussen voi annostella laseihin tai isoon lasimaljaan kuten minä tein.

Tiramisumousse 6-8 hengelle

6 rkl vahvaa kahvia kylmänä

5 dl kuohukermaa

2 tl vaniljasokeria

500 g mascarpone juustoa

4 dl tomusokeria

tummaa kaakaojauhetta

maitosuklaata raastettuna‌

Vatkaa kerma kovaksi kermavaahdoksi ja lisää mukaan vaniljasokeria. Sekoita toisessa kulhossa mascarponejuusto sekä tomusokeri yhteen. Lisää tähän kahvia ja maistele milloin maku on sopivan kahvinen eli 6 rkl on vain suuntaa antavaa.

Sekoita nuolijalla varovasti kermavaahto ja mascarponeseos yhteen. Laita mousse pursottimeen ja aseta pursottimeen suuri aukkoinen pää TAI laita mousse pakastepussiin ja leikkaa kulmaa auki.

Ripottele tarjoilulasin pohjalle kaakaojauhetta ja pursota päälle kierros tiramisumoussea. Ripottele jälleen kaakaojauhetta ja pursota samoin kuin edellä. Jatka tällä tavalla, niin kauan kunnes moussea riittää. Koristele maitosuklaaraasteella ja kaakaojauheella.

Tarjoile heti tai laita kelmua päälle ja pistä jääkaappiin odottamaan tarjoiluun saakka.

Kirjoittaja:

Moro! Olen hyvinkääläinen kotikokki, tykkään kiertää maailmaa ja jos ei aina matkalaukun kanssa niin ainakin ruokien muodossa. Rakastan yrttejä, chiliä ja valkosipulia, ohjeistahan sen sitten näkeekin. Leipojana olen jauhosormiosastoa, mutta leipoilen kuitenkin vaikka lopputulos voi olla välillä vähän vinkurallaan, maku ratkaisee.