Sitruunaiset jauhelihapihvit (GL) juusto-kermakastikkella

19.1.2021

Sitruuna on maultaan ja terveyshyödyiltään erinomainen tuote ja yllättävää kyllä sopii se mainosti myös jauhelihan kanssa. Sitruuna antaa lisää terävyyttä makuun ja tekee pihveistä ikään kuin raikkaamman oloisia.

Kun nämä gluteenittomat ja maidottomat (sekä viljattomat) jauhelihapihvit pitää muutenkin simppeleinä, niin maut erottuvat helposti toisistaan. Sopivasti potkua pippurista, ripaus suolaa ja happamuutta sitruunasta, sekä ujo makeus hunajasta. Toki, jos kaipaa tulisuutta, niin laita ihmeessä tuoretta (pieneksi pilkottua) chiliä jauhelihataikinan joukkoon.

Ja kun pihvi on mehevä ja raikas, niin kylkeen sopii hyvin astetta ”raskaampi” kastike. Tuunaa perinteinen kermakastike esim. lisäämällä loppuvaiheessa juustoraastetta kastikkeen sekaan ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Lopputuloksena täytetäistä herkkua, jolla kruunaat pihvit ja tuo uusia maku-ulottuvuuksia annokseen. Nyt pihvien kimppuun:

 

Valmistusaineet – Sitruunaiset jauhelihapihvit

400 g jauhelihaa

1 kpl kananmuna

½ puristettu sitruunan mehu

1 rkl mustapippuria

2 tl suolaa

2 tl hunajaa

EXTRA: 1 kpl tuore mieto chili

KATSO LISÄÄ: Liharuoka ohjeita

 

Valmistusohje – Sitruunaiset jauhelihapihvit

Ota jauheliha lämpimään 1 ennen taikinan tekoa

Laita jauheliha kulhoon

Lisää kananmuna

Lisää sitruunan mehu

Lisää mausteet

Sekoita hyvin

Tee taikinasta pihvejä

Paista pihvit

 

Kermainen perunapaistos

Perunapaistos on helppoakin helpompi tehdä ja toimii erinomaisesti pihvien lisukkeena ja maullisesti kastikkeen tukena. Keitä ensin peruna, sitten tilsi ne haarukalla pieniksi laita uuniastiaan, lorauta päälle kermaa, ja kruunaa juustoraasteella. Sen jälkeen noin 15 uunissa (kun juusto ruskistuu) ja avot.

 

Resepti: Petri Ylönen

Kuvat: Petri Ylönen

Katso lisää: reseptejä