Maapähkinäfudge

5.5.2021

Fudget lennättävät sinut aivan toiseen maailmaan, sen verran ihania ne ovat. Tein ekaa kertaa omat fudget ja mauksi valikoitui maapähkinä. Ovat kyllä tosi ihanan makuisia, suorastaan sulaa suuhun. Näitä kun laittaa kivaan lasipurkkiin, niin siinäpä on kiva vieminen vaikka opettajille tai päiväkodin hoitajille.

Maapähkinäfudge

280 g voita

1½ dl maapähkinävoita

1½ tl vaniljasokeria

1 tl vaniljauutetta

ripaus suolaa

noin 1 pkt tomusokeria

Mittaa voi ja maapähkinävoi kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi. Nosta kattila pois levyltä vähän jäähtymään.

Lisää seokseen vaniljasokeria ja vaniljauutetta sekä ripaus suolaa. Sekoita tomusokeria seokseen pikku hiljaa useammassa erässä. Sekoita kokoajan kunnes seos on tasaista. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, esim. lasangevuokaan. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja anna jäähtyä jääkaapissa useamman tunnin tai jopa vuorokauden. Leikkaa kuutioiksi ja tarjoile.

Huom! Fudget säilyvät huoneenlämmössä, ilmatiiviissä rasiassa. Ilman kantta fudget lähtevät mielestäni kuivumaan.

Kirjoittaja:

Moro! Olen hyvinkääläinen kotikokki, tykkään kiertää maailmaa ja jos ei aina matkalaukun kanssa niin ainakin ruokien muodossa. Rakastan yrttejä, chiliä ja valkosipulia, ohjeistahan sen sitten näkeekin. Leipojana olen jauhosormiosastoa, mutta leipoilen kuitenkin vaikka lopputulos voi olla välillä vähän vinkurallaan, maku ratkaisee.