Lähes sokerittomat kaakaovaahtokarkit

16.6.2021

Vaniljaisten vaahtokarkkien jälkeen on luontevaa kokeilla seuraavaksi suklaisia vaahtokarkkeja. Minulta kysyttiin voiko massaan sekoittaa kaakaojauhetta. Vastasin, että voi, mutta kannattaa olla varovainen, ettei vaahto laske. Kaakaojauheessa on rasvaa, joka saattaa myötävaikuttaa epäonnistumiseen. Päätin testata miten on asian laita ja lisäsin seokseen kaakaon. Sen sai helposti pyöriteltyä vaahtokarkkimassan sekaan, enkä ainakaan itse huomannut, että vaahto olisi laskenut eli tätä uskaltaa hyvin kokeilla. Kaakaojauheen lisääminen seokseen on siinäkin mielessä hyvä, että se on maultaan kitkerää ja vaahtokarkkimassa on taas todella makeaa. Siten kaakao kompensoi kivasti vaahtokarkkien makeutta ja silti nämä ovat aivan riittävän makeita. Tämä on myös hyvä ja kevyt herkku kaloreita laskeville, sillä nämä ovat todella vähäkalorisia.

kaakaovaahtokarkit_2

Ainekset:

 • ½ dl kookosjauhoja
 • 8 liivatetta
 • 2 dl erytritolia (voi korvata tavallisella sokerilla, kookossokerilla tms.)
 • 1 dl vettä
 • 1rkl vaahtera- tai kookospalmusiirappia tai hunajaa
 • 3 valkuaista
 • ½ tl suolaa
 • 4 rkl kaakaojauhetta

kaakaovaahtokarkit_3

Valmistus:

 1. Valmistele vuoka vuoraamalla se leivinpaperilla ja siivilöimällä pohjalle kookosjauhoja siten, että pohja peittyy. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
 2. Laita erytritoli, vesi ja siirappi kattilaan ja laita kattila hellan levylle. Laita levy päälle ja sekoittele seosta kunnes erytritoli on sulanut ja seos tasaista. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä seosta sekoittamatta, kunnes sen lämpötila on noin 135-140C. Tällä välin vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi.
 3. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää se kuuman sokeriliemen sekaan. Sekoita, kunnes liivatteet ovat sulaneet ja seos on tasaista. Kaada kuuma sokeriliemi valkuaisten joukkoon ohuena tasaisena nauhana samalla koko ajan vatkaten.
 4. Jatka vatkaamista, kunnes suos jäähtyy ja alkaa tuntua jäykemmältä (noin 10-15 minuuttia). Kääntele lopuksi nuolijalla sekaan kaakaojauhe. Kaada tasainen valkuaisvaahto esivalmisteltuun vuokaan. Tasoita pinta ja jätä jähmettymään sellaisenaan huoneen lämpöön vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli. Leikkaan terävällä veitsellä paloiksi.

Katso lisää: reseptejä

Kirjoittaja:

Olen kiinnostunut ruuanlaitosta. Erityisruokavaliot sekä niihin liittyvien uusien reseptien kehittely ja testaus ovat suuri intohimoni kohde. Kaikkea on tullut kokeiltua, niin hyvällä kuin vähemmän hyvällä menestyksellä, kaikki on silti tullut syötyä. En tiedä johtuuko se siitä, että kurkustani menee alas lähes mitä tahansa vai lahjakkuudestani kehitellä uusia juttuja ;) Muiden ihmisten kannustamana päätin laittaa blogin pystyyn, jotta voisin jakaa ideoitani ja samalla auttaa moniallergisia ihmisiä löytämään uusia ideoita ruuanlaittoon ja leipomiseen.